Χάκερς έκλεψαν τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων 2.800 αστυνομικών

Σε αναζήτηση των δραστών οι αρχές

Χάκερς, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 2.800 υπαλλήλων της αστυνομίας του καντονιού της Βέρνης, στην Ελβετία, όπως αναφέρεται  σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές της χώρας.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Φλουρίνα Σενκ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι χάκερς κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, μέσω ενός σφάλματος ασφαλείας σε εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν όλοι οι αστυνομικοί στα έξυπνα κινητά τους (smartphones).

Διαρροή δεδομένων

«Παρατηρήθηκε μια διαρροή δεδομένων, δηλαδή ονομάτων και αριθμών τηλεφώνων από κάποιους υπαλλήλους που έχουν κινητό τηλέφωνο, δηλ. από όλον τον κόσμο», διευκρίνισε η Φλουρίνα Σεκ, με δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση SRF.

Σύμφωνα με τις αρχές πάντως, φαίνεται ότι επί του παρόντος τα δεδομένα που απέκτησαν με αυτόν τον τρόπο οι κυβερνοπειρατές, φαίνεται ότι δεν διαδόθηκαν ευρύτερα.

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) ενημέρωσε την αστυνομία της Βέρνης στις 21 Ιουλίου για το σφάλμα ασφαλείας στην εφαρμογή «MobileIron», όμως αν και το πρόβλημα επιλύθηκε γρήγορα, οι πληροφορίες είχαν ήδη διαρρεύσει.

Το «MobileIro», μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές χώρες, επιτρέπει στους υπαλλήλους μιας επιχείρησης ή μιας διοικητικής αρχής να συνδέονται με ασφάλεια με τους κινητούς εξοπλισμούς τους στους σέρβερ του εργοδότη. Η αστυνομία της Βέρνης δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα για τους δράστες της κλοπής δεδομένων, ανέφερε όμως πως έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τον εντοπισμό τους

Η Ελβετία έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών αρχών, των ιατρείων γιατρών, εταιρειών μέσων ενημέρωσης all;a και οικονομικών κολοσσών όπως η ABB και η Swissport. .

ot.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο