Χανιά: Ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού – Οι σπουδαστές ανακάλυψαν τις επιλογές τους για το πρώτο τους ταξίδι (φωτο)

Γνωριμία των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιριών

Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης είχαν την ευκαιρία το πρωί της Παρασκευής να κάνουν μια πρώτη «επαφή» με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιριών και να εξερευνήσουν τις επιλογές του.

Αρκετές ναυτιλιακές εταιρίες είχαν στήσει μικρά κιόσκια όπου σπουδαστές της Ακαδημίας επισκέπτονταν με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα την κάθε εταιρία και να γίνει μια πρώτη επαφή.

Σκοπός της σημερινής ημερίδας ήταν οι σπουδαστές να συνομιλήσουν με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιριών και να λύσουν τυχόν απορίες αλλά και να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες ώστε να είναι όσο τον δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για το πρώτο τους ταξίδι.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης οι Ακαδημία βράβευσε ναυάρχους του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής οι οποίοι είχαν διατελέσει διοικητές της Ακαδημίας στο παρελθόν και έδωσε πτυχία σε απόφοιτους.

Την σημερινή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μαθητές από το γυμνάσιο Σούδας.

Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Κουβατσος Διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης τόνισε μεταξύ άλλων «Σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην Ακαδημία για τέταρτη φορά την ημερίδα «επιλέγω ναυτιλία» που διοργανώνει η εταιρεία isalos.net. Είναι ένας θεσμός ο οποίος αποτελεί δίαυλο ανάμεσα στην ναυτική κοινότητα και των νέων που επιλέγουν να συνεχίσουν την ναυτική μας παράδοση. Παράλληλα στο πλαίσιο της ημερίδας έχουμε την τιμή να βραβεύσουμε ναυάρχους του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής οι οποίοι έχουν διατελέσει στο παρελθόν διοικητές της ακαδημίας, να δώσουμε πτυχία σε απόφοιτους και να φιλοξενήσουμε το γυμνάσιο της Σούδας στο πλαίσιο της ενημέρωσης νέων».

Με τη σειρά του ο Γιάννης Μανούσακας Βλαντάς Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος πολιτικής προστασίας Π.Ε. Χανίων συνεχάρη μεταξύ άλλων την διοίκηση της ΑΕΝ Κρήτης για τη σημερινή εκδήλωση ενώ τόνισε ότι πρόκειται «για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία να κληθούν οι ναυτιλιακές εταιρίες ώστε να έρθουν σε επαφή με τους τελειόφοιτους και με τους σπουδαστές. Παλιότερα υπήρχε μεγάλη δυσκολία στην επαφή των σπουδαστών με τις ναυτιλιακές εταιρίες, σήμερα όμως με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία απλοποιείται και οι φοιτητές μπορούν να βρουν ευκολότερα θέσεις εργασίας. Η ΑΕΝ αποτελεί ένα στολίδι για την Κρήτη και αποτελεί μια βάση που δίνει ένα σταθερό μέλλον σε όποιον σπουδαστή θέλει να εργαστεί στον χώρο της ναυτιλίας».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο