Χαρδαλιάς: Άλλα €4 εκατ. για νέα οχήματα και εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ. για «ενίσχυση της οδικής ασφάλειας»

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει την Ελληνική Αστυνομία με €4 εκατ., μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική 2021-2027» με επιχείρημα την «ενίσχυση της οδικής ασφάλειας».

Προβλέπεται η προμήθεια 91 οχημάτων διαφόρων κατηγοριών, καθώς και ειδικών συσκευών ελέγχου τήρησης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου.

Ειδικότερα, αυτό προβλέπει η νέα πρόσκληση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο του ΠΕΠ «Αττική 2021-2027», με αποκλειστικό δικαιούχο της χρηματοδότησης το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για την προμήθεια 29 αστυνομικών δίκυκλων μοτοσυκλετών, 62 αστυνομικών αυτοκινήτων και λοιπού βοηθητικού εξοπλισμού (φορητά ραντάρ, αλκοολόμετρα, συσκευές ανάγνωσης ταχογράφου).

Όπως υποστηρίζει ο Ν. Χαρδαλιάς, η δράση βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες:

1. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής με την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού.

2. Παρεμβάσεις που εξειδικεύονται από το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια και αφορούν στην επίτευξη του στόχου μείωσης των θυμάτων τροχαίων κατά 50% έως το έτος 2030.

Εντός των επομένων εβδομάδων ο δικαιούχος, που όπως προαναφέρθηκε είναι αποκλειστικά η Ελληνική Αστυνομία, θα υποβάλει την αίτηση χρηματοδότησης με στόχο η απόφαση ένταξης να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο και η δημοπράτηση να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους.

Ο κ. Χαρδαλιάς ισχυρίστηκε, μετά την υπογραφή της πρόσκλησης, ότι «η οδική ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής» και, δήλωσε ότι, βάσει αυτού «προχωράμε σε αυτήν τη σημαντική δράση, κατόπιν συνεννόησης και αγαστής συνεργασίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το έργο που παράγεται στο υπουργείο υπό την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είναι πολύ σημαντικό και ως περιφερειακή Αρχή συμβάλλουμε αποφασιστικά σε αυτήν την προσπάθεια».

«Με την υπογραφή της πρόσκλησης εξασφαλίζουμε σύγχρονο εξοπλισμό για την Ελληνική Αστυνομία, ενισχύοντας έτσι την ικανότητά της να προστατεύει τους πολίτες», σημείωσε και κατέληξε ότι «δημιουργούμε ασφαλέστερους δρόμους στην περιοχή ευθύνης μας, προκειμένου να υπάρξει το συντομότερο δυνατό μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών τους. Στοχεύουμε σε μια Αττική, όπου κάθε κάτοικος και επισκέπτης θα αισθάνεται -και θα είναι- ασφαλής στο οδικό δίκτυο».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Αυγούστου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Επιχείρηση Νίκη – Όταν η ιστορία γράφτηκε από τους λίγους (*)

Στις 15 Ιουλίου του 1974, η στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη αποφασίζει να καταλύσει τη δημοκρατία του ανεξάρτητου μέχρι τότε κυπριακού κράτους και να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου σε

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024. Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Επεισόδιο με τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή -στη θέση Αμπέλια όπου δεν υπάρχει φράχτης- και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών

Μετάβαση στο περιεχόμενο