Charles De Gaulle: «Έδεσε» στη Σούδα η ναυαρχίδα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

Στη Νατοϊκή προβλήτα Κ14 στο Μαράθι Σούδας κατέπλευσε σήμερα το πρωί, η ναυαρχίδα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle.

To αεροπλανοφόρο με τον κωδικό αριθμό R 91 ,προσέγγισε στο Μαράθι με την βοήθεια τεσσάρων ρυμουλκών που το οδήγησαν με ασφάλεια στην Κ14.

Το πλοίο θα παραμένει για 5 ημέρες στα Χανιά στο πλαίσιο της συμμετοχής του αυτή την περίοδο στην επιχείρηση, «Antares». Το ΑΠΕ -ΜΠΕ βρέθηκε στο Charles De Gaulle, στο πλαίσιο ξενάγησης που πραγματοποίησαν αξιωματούχοι του πλοίου.

Πρώτο σημείο ξενάγησης, η γέφυρα διακυβέρνησης του πλοίου στο 9ο επίπεδο του αεροπλανοφόρου όπου σε μόνιμη βάση υπάρχει 8μελες πλήρωμα Από το συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ορατότητα για όλες τις δραστηριότητες στα εξωτερικά καταστρώματα και σε άλλους χώρους.

Στη γέφυρα υπάρχουν ολα τα σύγχρονα μέσα ναυσιπλοϊας, ενώ ο θάλαμος επιχειρήσεων του πλοίου βρίσκεται σε άλλο σημείο.

 

Ακολούθησε η ξενάγηση στο διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης των πτητικών μέσων του πλοίου όπου υπήρχαν 12 Rafale καθώς και ενα ελικόπτερο, στο οποίο γινόταν εργασίες ανεφοδιασμού.

Τελευταίο σημείο της ξενάγησης ήταν ο κλειστός χώρος προετοιμασίας και επισκευής των πτητικών μέσων όπου τεχνικοί του πλοίου πραγματοποιούσαν εργασίες.

Τα χαρακτηριστικά του γαλλικού αεροπλανοφόρου

Το Charles De Gaulle κινείται με ταχύτητα 27 κόμβων δυνατότητα που του δίνουν δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες. Το μήκος του είναι 261,5 μέτρα και το μήκος που καταλαμβάνει ο διάδρομος απογείωσης και προσέγγισης αεροσκαφών είναι 261 μήκος και πλάτος 64 μέτρα.

Το ύψος του είναι 75 μέτρα. Ο διάδρομος και η περιοχή εκτόξευσης είναι εξοπλισμένα με καταπέλτη σύστημα ασφαλείας προσγείωσης , με δυνατότητα να εξυπηρετήσει 100 αποστολές την ημέρα ενώ το εκτόπισμα του πλοίου είναι 42.500 τόνων.

Το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου είναι 1.350 άτομα και στον αριθμό αυτό προστίθενται ανάλογα με τις από αέρος επιχειρησιακές του ανάγκες, 2.550 άτομα, καθώς και 800 πεζοναύτες. Κατά την παρουσία του πλοίου στα Χανιά έχουν προγραμματιστεί έξοδοι κατά ομάδες μελών του πληρώματος σε σημεία της πόλης και της Περιφερειακής Ενότητας.

Το Charles De Gaulle, διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα αντιμέτρων και ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς .Μπορεί να φιλοξενήσει στόλο αεροσκαφών «Rafale», 12 από τα οποία βρισκόταν κατά την ξενάγηση στο χώρο καταστρώματος και διαφορετικούς τύπους ελικοπτέρων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης . Το πλοίο διαθέτει συστήματα που του παρέχουν τη δυνατότητα να παρακολουθεί μέχρι και 2.000 στόχους. Είναι εφοδιασμένο με το σύστημα πυραύλων επιφανείας- αέρος «Aster 15», εκτοξευτές πυραύλων «Sylver» και δύο συστήματα πυραύλων «Mistral». Το πλοίο διαθέτει νοσοκομείο, γυμναστήριο και πολλούς βοηθητικούς χώρους.

Το Γαλλικό αεροπλανοφόρο είχε καταπλεύσει στη Σούδα και τον Πειραιά τον Μάρτιο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Η Ισπανία ζητά πιο αυστηρούς κανόνες στη μεταφορά ρωσικού αργού

Σε εκκλήσεις στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) προχώρησε η Ισπανία ζητώντας να μπει ένας έλεγχος στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο για να αποφευχθεί κάποια περιβαλλοντική καταστροφή. Παράλληλα η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να αυστηροποιήσει τους κανόνες της σχετικά

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο σε Νέα Πορεία

Η αλλαγή πλεύσης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της Ελλάδας, και τα αποτελέσματα της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του, που οδήγησαν στο να γίνει ο πρώτος φορέας χωρίς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, έχοντας μηδενίσει τις χιλιάδες εκκρεμότητες στις απονομές κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ,

Αυτές είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίζει σήμερα η Βουλή – Δείτε τις ρυθμίσεις κατά άρθρο

Σειρά αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που εισήχθη στη Ολομέλεια. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, αναβάθμιση του τιμωρητικού πλαισίου για σιδηροδρομικά

10 νεκροί από πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στις Φιλιππίνες

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων χθες το βράδυ, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους. Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο