Χίος: Μέχρι τέλος του χρόνου αδειοδότηση για το Master Plan του Κεντρικού Λιμένα (ΒΙΝΤΕΟ)

Άμεσα η εκτέλεση των επιπρόσθετων έργων που έχουν ζητήσει οι πλοίαρχοι των πλοίων της γραμμής

Μέχρι το τέλος του 2022, το αργότερο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης θα έχει ολοκληρωθεί το master plan του κεντρικού Λιμένα της Χίου, συμπεριλαμβανομένων και των παρεμβάσεων «που πρέπει να γίνουν στη νότια πλευρά του λιμανιού με στόχο να απεγκλωβιστεί το βόρειο τμήμα που πλέον ασφυκτιά».

Με αυτή τη δήλωση, ο Δήμαρχος Χίου, θέλησε να τοποθετηθεί στον διάλογο που έχει ανοίξει για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κεντρικό λιμάνι, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με το «Νήσος Σάμος».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, στόχος του Δήμου Χίου είναι, το 2023 να σηματοδοτήσει τη χρονιά έναρξης των έργων ώστε το νησί να αποκτήσει ένα πλήρως λειτουργικό κι ασφαλές λιμάνι που θα εξυπηρετεί όχι μόνο την ακτοπλοΐα αλλά και την κρουαζιέρα καθώς και τα σκάφη αναψυχής.

Σύντομα η έναρξη των εργασιών που έχουν ζητήσει οι πλοίαρχοι

Η μεσαία ράμπα πρόσδεσης των πλοίων της γραμμής

Η μεσαία ράμπα πρόσδεσης των πλοίων της γραμμής

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι με πρωτοβουλία του Προέδρου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκου Ζωάνου, ξεκίνησε το έργο της αποκατάστασης της μεσαίας ράμπας, με στόχο την ολοκλήρωσή του πέρα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ορίζει η νομοθεσίας.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, το Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσει άμεσα στα έργα που έχουν ζητήσει οι πλοίαρχοι της ακτοπλοΐας όπως η εκβάθυνση του κύκλου ελιγμών των πλοίων, η τοποθέτηση προσκρουστήρων και αλλά και πασσάλων πρόσδεσης σκαφών και πλοίων.

Η περίπτωση των Μεστών

Ο Δήμαρχος πάντως τοποθετήθηκε και για το λιμάνι των Μεστών, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι μάλλον δεν αποτελεί υπαρκτό σενάριο η μετατροπή του σε κύριο λιμένα, λέγοντας ότι αυτοί που το σχεδίασαν και το υλοποίησαν δεν είχαν απαντήσει προηγουμένως σε βασικά ερωτήματα όπως η χιλιομετρική απόσταση για τους κατοίκους της βόρειας Χίου.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήμνος: Απουσία ναυαγοσώστη στην αστική παραλία, Λιμενικος βούτηξε και ανέσυρε αγνοούμενο κολυμβητή

Νεαρή Λιμενικος σε υπηρεσία συνοδού στο Ναυαγοσωστικο σκάφος, σε αναζητήσεις τους νεαρού κολυμβητή, μολις τον εντόπισαν βούτηξε στα σκοτεινά νερά για να τον ανασύρει με ασφάλεια Ο 21χρονος κολυμπούσε το βραδυ της Δευτέρας (08/08) στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ρωμεϊκός

VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής

Γράφτηκε από τον D-Mitch   VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG Αυτό το άρθρο αφορά ένα νέο σκάφος που κατασκευάστηκε από τη VIKING Norsafe Hellas, το MUNIN S1200 Cabin HCG, το οποίο θα υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μέχρι τώρα, μεταξύ

Γιάννης Πλακιωτάκης : 175 εκατ. για λιμάνια και 80 εκατ. για άγονες

Nέα 255 εκατ. για την ακτοπλοΐαH χρηματοδότηση έργων, οι επιδοτήσεις γραμμών, τα οφέλη για τους νησιώτες και τον τουρισμό Ένας από τους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους της ηγεσίας του YNANΠ και του Γιάννη Πλακιωτάκη είναι η διαρκής στήριξη της ελληνικής ακτοπλοΐας,