Χίος: Τελικά αποφασίσαμε ότι δεν έπρεπε να «κλείσει» το λιμάνι

Άμεσα αποστολή εγγράφου στην Attica Group προκειμένου η ακτοπλοΐα να επιστρέψει στον κεντρικό λιμένα Χίου

Χρειάστηκε μία εβδομάδα αναστάτωσης και ταλαιπωρίας επιβατών προκειμένου η Λιμενική Επιτροπή να αποφασίσει ομόφωνα και να καταλήξει λίγο μετά τις 19:00 του Σαββάτου, στο συμπέρασμα ότι το κεντρικό Λιμάνι ουδέποτε έπρεπε να κλείσει αφού επί της ουσίας, επιβεβαιώθηκε το εξ αρχής βέβαιο, ότι, το Λιμάνι της Χίου αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικότητας όχι όμως ασφαλείας.

Επί της ουσίας της συνεδρίασης της Λιμενικής Επιτροπής, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου ενημέρωσε τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής, ότι, με τη βοήθεια κλιμακίου από το Υπουργείο Ναυτιλίας, πραγματοποιήθηκαν δύο αυτοψίες, την Παρασκευή 17/3 και το Σάββατο 18/3, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ουσιαστικά ζητήματα ασφαλείας, όπως ρηγματώσεις, υποσκαφές και καθιζήσεις, ικανές να προξενήσουν ατύχημα σε επιβάτες της ακτοπλοΐας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο: «Κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν παρατηρήθηκαν εμφανείς αστοχίες επί των αναδομών, όπως καθιζήσεις, ρηγματώσεις ή αποκλίσεις από την κατακόρυφο των κρηπιδωμάτων.

Σε σημεία του δυτικού κρηπιδώματος στο ύψος της οδού Ομήρου υπάρχει περίφραγμα επί του πεζόδρομου για λόγους ασφαλείας όπως έχει αναφερθεί σε νωρίτερα χρονικά έγγραφο της υπηρεσίας. Η συγκεκριμένη όμως θέση απέχει αρκετά από τα κρηπιδώματα που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Αναφορικά με την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών έχει αποσταλεί έγγραφο με μελέτη της υπηρεσίας για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου».

Μετά τη συγκεκριμένη διαπίστωση, αποφασίστηκε να αποσταλεί άμεσα έγγραφο στην Attica ώστε να υπάρξει έγγραφη διαβεβαίωση για την ασφαλή επιστροφή των πλοίων στο λιμάνι της Χίου ενώ στο πλαίσιο της συνεδρίασης, καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις του Λιμενικού Ταμείου με πρώτη από όλες, την πύκνωση των προσκρουστήρων με λάστιχα αεροπορικού τύπου, μέχρι την εκπόνηση μελέτης για την τοποθέτηση προσκρουστήρων στα σημεία πρόσδεσης των πλοίων, αφού απαραίτητη προϋπόθεση θεωρείται η μελέτη αντοχής του κρηπιδώματος.

Ως προς τον υπογράφοντα το έγγραφο, πρόκειται για τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Χίου Κωνσταντίνο Μπουλά.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε μεγάλο κύκλωμα που θησαύριζε με «μαϊμού» επιδόματα αναπηρίας

Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που ζημίωνε το κράτος βγάζοντας ψεύτικα επιδόματα. Τα μέλη του κυκλώματος δρούσαν σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, εξαπατώντας τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) για

ΚΥΣΕΑ: Ανησυχία για ναυτιλία και τουρισμό μετά τη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – «Θωρακίζονται» ευαίσθητοι στόχοι

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν βρέθηκαν στο επίκεντρο του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επί τάπητος τέθηκαν αναλυτικά οι εξελίξεις και εξετάστηκαν οι παράμετροι εκείνες που μπορούν να επηρεάσουν τη χώρα μας. και ειδικότερα οι

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ «Ακυβέρνητο καράβι» η διαχείριση του μεταναστευτικού στην Κρήτη

Κλιμάκιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., που επισκέφθηκε τις Λιμενικές Αρχές Κρήτης, επιβεβαίωσε από κοντά την άκρως εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί. Από την έναρξη του μεταναστευτικού φαινομένου στην Κρήτη, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή καλείται σχεδόν καθημερινά, να διαχειριστεί και να ανταποκριθεί

Τα πλοία που πεθαίνουν στην Τουρκία…

Έχουμε πλοία, αλλά τα ανακυκλώνουν οι Τούρκοι Ωραία αυτά με τα θαλάσσια πάρκα, αλλά στην λεγόμενη γαλάζια οικονομία, μένουμε πάλι στην ίδια τάξη. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα που θέτει το ΕΒΕΠ και ο Βασίλης Κορκίδης. Καλεί για την ανάπτυξη της

Μετάβαση στο περιεχόμενο