Χωρίς τέλος οι… αφίξεις μεταναστών στη νότια Κρήτη

Κατά τις πρωινές ώρες, πολίτης εντόπισε 25 άτομα να έχουν αποβιβαστεί στην παραλία της Τρυπητής, από την ξύλινη λέμβο στην οποία ταξίδευαν. Πρόκειται για 19 άνδρες με καταγωγή από την Αίγυπτο και 6 από το Πακιστάν.

Μια ακόμα ομάδα εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Γαύδο

Ακόμα 25 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Γαύδο και συγκεκριμένα στην παραλία της Τρυπητής.

Με μέριμνα του Δήμου Γαύδου, οι μετανάστες έλαβαν τροφή και νερό, ενώ με το πλοίο της γραμμής θα μεταφερθούν στη Χώρα Σφακίων, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση τους και να προωθηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, καθώς – όπως έγραψε το cretalive – την Πέμπτη εντοπίστηκαν 35 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 31 ναυτικών μιλίων νότια του νομού Ηρακλείου και λίγες ώρες αργότερα άλλοι 85 άνθρωποι σε πλοιάριο στα ανοιχτά των Καλών Λιμένων, πάλι νοτίως του νομού Ηρακλείου. Από τους 85, οι 50 είναι Αιγύπτιοι.

Όπως έχει γράψει το Cretalive, ο προβληματισμός για τις αυξανόμενες ροές μεταναστών στα νότια της Κρήτης είναι μεγάλος. Μάλιστα πηγές του Λιμενικού Σώματος επισημαίνουν ότι πρέπει να γίνει ολικός επανασχεδιασμός του τρόπου φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων πέραν της αναγκαίας ενίσχυσης της επιχειρησιακής δράσης του Λιμενικού στην Κρήτη με ανθρώπινο δυναμικό και την αντικατάσταση των παλαιών πλωτών μέσων.

Άλλη μία διάσωση μεταναστών στη Γαύδο: Εντοπίστηκαν 25 άτομα σε ξύλινη λέμβο (φωτο)

Φωτογραφία από flashnews.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την προσφορά της στη Θεσσαλία με 50 εκατ.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Μουζάκι, για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Τόσο ο Υπουργός Υποδομών

Σημαντικός ακτοπλοϊκός κόμβος το λιμάνι της Ραφήνας

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κόμβο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών λόγω της κοντινότερης απόστασής του από τις Κυκλάδες και την Εύβοια, αλλά και  μελλοντικής του σύνδεσης με τον σιδηρόδρομο και την Αττική οδό, εξελίσσεται το λιμάνι της Ραφήνας. Το ΤΑΙΠΕΔ, με την ιδιότητα της Αρχής

Απαγορευμένες ζώνες για τις μηχανότρατες και νέες προστατευόμενες περιοχές – Οι δεσμεύσεις για τις ελληνικές θάλασσες

Σε περίπου 780 εκατ. ευρώ έχει εκτιμηθεί ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των  21 δεσμεύσεων της Ελλάδας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean Conference 2024 που διεξήχθη στην Αθήνα.  Η… μερίδα του λέοντος, ήτοι 500 εκατ. ευρώ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο