Χρ. Στυλιανίδης – Μ. Χατζημανώλη: Κοινές δράσεις για βιώσιμη λειτουργία της θαλάσσιας σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου

Τι βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας της Ελλάδας με την υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου

Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που άπτονται της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις οι οποίες επηρεάζουν την παγκόσμια ναυτιλία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες, Τρίτη, στη Λεμεσό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης με την Κύπρια υφυπουργό Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω Μαρίνα Χατζημανώλη.

Σε διμερές επίπεδο, σύμφωνα με την κυπριακή κυβέρνηση, συμφωνήθηκε η ανάπτυξη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για τη δημιουργία προοπτικών για βιώσιμη λειτουργία της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την ψηφιοποίηση υπηρεσιών των νηολογίων των δύο χωρών.

Μ. Χατζημανώλη: Άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα

Η κα. Χατζημανώλη σε δηλώσεις της σημείωσε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, είναι δύο ναυτιλιακά κράτη με παράδοση, τα οποία συνδέουν μακραίωνοι ιστορικοί δεσμοί που εδράζονται σε κοινές αξίες και αρχές, και τόνισε ότι η συνεργασία είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Υπογράμμισε επίσης, ότι η συνεργασία αυτή έχει ενταχθεί σε ένα δομημένο πλαίσιο σε συνέχεια της θεσμοθέτησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου.

Χρ. Στυλιανίδης: Να ενταθούν οι προσπάθειες για διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας

Από την πλευρά του, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις των δύο χωρών και των αρμόδιων υπουργείων για τη ναυτιλία, σημειώνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Υιοθέτηση του 14ου πακέτου κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε σήμερα (24/6) το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η νέα δέσμη περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 άτομα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την

Αναζήτηση πόρων για ακτοπλοΐα και short sea

Αντίθετα μετράει ο χρόνος για την ελληνική ακτοπλοΐα, αφού η ανάγκη ανανέωσης του στόλου με πλοία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι επιτακτική. Από το 2030 η εξαίρεση της ελληνικής ακτοπλοΐας (εκτός Κρήτης) από το σύστημα δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων τελειώνει. Όπως επεσήμανε ο

Πέντε νεκροί από πνιγμό το τριήμερο

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ του Αγίου Πνεύματος είχε τραγική κατάληξη για λουομένους οι οποίοι βρέθηκαν στις παραλίες και υπό συνθήκες που αναμένεται να προσδιοριστούν από τη νεκροτομή κατέληξαν από πνιγμό. Αναλυτικότερα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην παραλία Ζούμπερι της Νέας Μάκρης

«Σκιές» στις συλλήψεις εμπρηστών

Ερωτήματα για την ορθότητα ορισμένων από τις έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των αιτίων πυρκαγιών και της σύλληψης των εμπρηστών προκύπτουν από τα πρόσφατα συμβάντα σε Βάρης – Κορωπίου, Ύδρα και Νάξο. Συγκεκριμένα, οι αναφορές για «εμπρηστή με μπιτόνι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο