Cosco: Παράνομη κρίθηκε η απεργία των λιμενεργατών – Διαβουλεύσεις για να αποχωρήσουν οι 50 συνδικαλιστές

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβιωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στις Προβλητες του Πειραια με αίτημα την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida το δικαστήριο συνεδρίασε στις 12 και πριν από λίγο έλαβε την απόφαση πως η απεργία είναι παράνομη. Από την έναρξη της κινητοποίησης είναι ακινητοποιημένα συνολικά 21 πλοία σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην αγορά.

Οι ίδιες πηγες τονίζουν ότι αρχικά η απεργία προκηρύχθηκε από την ΕΝΕΔΕΠ αλλά χθες κρίθηκε παράνομη. Στη συνέχεια προκήρυξε νέα απεργία το Εργατικό Κέντρο Πειραια για να καλύψει τους εργαζόμενους το λιμάνι, όπως και έγινε τελικά.

Πηγες από την Dport (Cosco) τονίζουν στο iefimerida.gr πως τουλάχιστον για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί ποιο σωματείο θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους. Η ΕΝΕΔΕΠ που συνδέεται με το ΠΑΜΕ έχει 475 μέλη, ενώ το Συνδικάτο Εργαζομένων -το οποίο αναγνωρίζει και υπέγραψε τη ΣΣΕ το 2019- έχει 1076 μέλη. «Πάρα ταύτα, το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, το οποίο μάλιστα δεν έχει ψηφιστεί από την πλειονότητα των συμμετεχόντων στις πρόσφατες εκλογές, προκήρυξε εκ νέου απεργία για 1 και 2 Δεκεμβρίου, η οποία εκ νέου κρίθηκε παράνομη από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κήρυξε απεργία με τα ίδια αιτήματα για τις ίδιες μέρες και ώρες. Η Εταιρία DPort έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της τουναντίον το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ όχι» ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρειας .

Η συγκεκριμένη διαμάχη μεταξύ των εργαζομένων έχει οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες. Σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστήριο – για το ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εργαζομενων- επρόκειτο να συνεδριάσει στις 30 Νοεμβρίου, όμως τα μέλη της ΕΝΕΔΕΠ ανέφεραν πως έχουν νέο δικηγόρο, ο οποίος δεν έχει λάβει ακόμη όλα τα στοιχεία για την υπόθεση. Για αυτόν τον λόγο το δικαστήριο αποφάσισε να συνεδριάσει ξανά για το θέμα στις 7 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως από τις 5 το πρωί μια ομάδα 50 συνδικαλιστών έχει μπλοκάρει τους δυο σταθμούς στο λιμάνι. Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για να αποχωρήσουν οι απεργοί, ειδάλλως αναμένεται να υπάρξει αστυνομική επέμβαση για την απομάκρυνση τους.

Cosco: Παράνομη κρίθηκε η απεργία των λιμενεργατών – Διαβουλεύσεις για να αποχωρήσουν οι 50 συνδικαλιστές | 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λειτουργία από σήμερα Μηχανισμός Καταγγελιών

Έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού Καταγγελιών Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού υποβολής Καταγγελιών παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων από τον Υπεύθυνο Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η δημιουργία του Μηχανισμού αποτελεί μέρος των αρμοδιοτήτων του Υπευθύνου Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος

ΕΑΑΛΣ: Συνεχίζει με ρουχισμό την αρωγή της στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ. (ΕΑΑΛΣ), συνεχίζοντας το ανθρωπιστικό της έργο προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών συμπατριωτών μας, αποστέλλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 28 κούτες με 650 τεμάχια ειδών ρουχισμού καινούργια, προσφορά του Ομίλου FF και του προέδρου του, τον οποίο ευχαριστούμε

Ο ΥφΕΘΑ στη ΣΝΔ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), όπου απηύθυνε ομιλία στους σπουδαστές. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος Αξιωματικός και επεσήμανε τις

Μετάβαση στο περιεχόμενο