Credit Suisse: Στα 3,25 δισ. το χρυσό deal της εξαγοράς από τη UBS

Η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse αλλά στην τιμή των 3,25 δισ. δολαρίων, δηλαδή πάνω τρεις φορές ακριβότερα σε σχέση με το 1 δισ. που ήταν η πρώτη προσφορά το απόγευμα της Κυριακής, όπως αποκάλυψαν οι Financial Times.
Η Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε την αντίδραση των ελβετικών αρχών στην εξαγορά της Credi Suisse από τη UBS

Η ιστορική συμφωνία ακολουθεί πέντε ημέρες κατά τις οποίες το ελβετικό κράτος έτρεχε να τερματίσει μια βαθύτερη κρίση στην Credit Suisse που απειλούσε να διαλύσει εντελώς τον δεύτερο μεγαλύτερο πιστωτικό οργανισμό της χώρας.

Μια έκτακτη πιστωτική γραμμή 50 δισ. ελβετικών φράγκων (54 δισ. δολάρια) που παρασχέθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας την Τετάρτη δεν κατάφερε να ανακόψει την απότομη πτώση της τιμής της μετοχής, η οποία επιδεινώθηκε από την ευρύτερη αναταραχή στην αγορά που προκλήθηκε από την ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank με έδρα την Καλιφόρνια.

«Την Παρασκευή οι εκροές ρευστότητας και η αστάθεια της αγοράς έδειξαν ότι δεν ήταν πλέον δυνατόν να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της αγοράς και ότι ήταν απολύτως αναγκαία μια ταχεία και σταθεροποιητική λύση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελβετικής Τράπεζας Αλέν Μπερσέ σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη το βράδυ της Κυριακής. «Η λύση αυτή ήταν η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS».

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας συμφώνησε να προσφέρει στην UBS μια γραμμή ρευστότητας ύψους 100 δισ. ελβετικών στερλινών που υποστηρίζεται από ομοσπονδιακή εγγύηση αθέτησης πληρωμών στο πλαίσιο της συμφωνίας, δήλωσε το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών. Η κυβέρνηση παρέχει επίσης εγγύηση ζημιών ύψους έως και 9 δισ. στερλινών, αλλά μόνο αφού η UBS έχει επωμιστεί τα πρώτα 5 δισ. στερλίνα ζημιών από ορισμένα χαρτοφυλάκια περιουσιακών στοιχείων.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mega Stories – Δείτε την σημερινή εκπομπή(00.10) αφιερωμένη σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων(με την συμμετοχή του Λιμενικού, Γιώργου Παπαδόπουλου)

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων και οι οποίοι  μέσω του μοιράσματος αυτής τους της εμπειρίας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας προς το τηλεοπτικό κοινό. Μεταξύ αυτών ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και ο 

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Μετάβαση στο περιεχόμενο