Δ.ΥΠ.Α.: Στους 866.449 οι άνεργοι για τον Ιούνιο

Δ.ΥΠ.Α.
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Δ.ΥΠ.Α.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

Α. ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. για τον μήνα Ιούνιο 2023, ανήλθε σε 866.449 άτομα. Από αυτά 493.463 (ποσοστό 57,0%) άτομα είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 372.986 (ποσοστό 43,0%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

– Οι άνδρες ανέρχονται σε 285.532 άτομα (ποσοστό 33,0%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 580.917 άτομα (ποσοστό 67,0%).

– Η ηλικιακή κατηγορία 30-44 ετών συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων μεταξύ των ηλικιακών κατηγοριών ο οποίος ανέρχεται σε 289.304 άτομα (ποσοστό 33,4%).

– Το εκπαιδευτικό επίπεδο Δευτεροβάθμιας1 εκπαίδευσης συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων μεταξύ των εκπαιδευτικών επιπέδων ο οποίος ανέρχεται σε 394.245 άτομα (ποσοστό 45,5%).

Μεταξύ των Περιφερειών της Χώρας η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ο οποίος ανέρχεται σε 310.301 άτομα (ποσοστό 35,8%) και 173.982 άτομα (ποσοστό 20,1%) αντίστοιχα.

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων2, για τον μήνα Ιούνιο 2023, (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 108.298 άτομα, από τα οποία οι 96.844 (ποσοστό 89,4%) είναι κοινοί άνεργοι και λοιπές κατηγορίες επιδοτούμενων ανέργων και οι 11.454 (ποσοστό 10,6%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Οι άνδρες ανέρχονται σε 47.766 (ποσοστό 44,1%) και οι γυναίκες σε 60.532 (ποσοστό 55,9%).

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων 91.561 (ποσοστό 84,5%) είναι κοινοί, 2.383 (ποσοστό 2,2%) είναι οικοδόμοι, 11.454 (ποσοστό 10,6%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 1.563 (ποσοστό 1,4%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 1.265 (ποσοστό 1,2%) είναι εκπαιδευτικοί, και 72 (ποσοστό 0,1%) είναι λοιποί.

_______________________
1 Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση συμπεριλαμβάνεται και η Μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση.
2 Σύμφωνα με την ισχύουσα διοικητική διαδικασία, η πρώτη πληρωμή γίνεται 37 ημέρες μετά την εγγραφή του δικαιούχου επιδόματος ανεργίας.

 

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου ως συνημμένο (ΕΔΩ).

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξάρχεια: Καταγγελίες για απρόκλητη βία και εισβολές αστυνομικών σε καταστήματα – «Όργιο καταστολής» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες από την χτεσινή αστυνομική βία και καταστολή στα Εξάρχεια, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ αυτών άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις στην περιοχή. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν αστυνομικούς να εισέρχονται σε καταστήματα στις οδούς Μεσολογγίου και Κωλέττη,

Συντάξεις: Προς τον Ιούλιο οι νέες πληρωμές αναδρομικών

Τουλάχιστον δύο μήνες θα καθυστερήσει η πληρωμή των αναδρομικών – από τον αρχικό προγραμματισμό – για περίπου 80.000 συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, των οποίων οι συντάξεις βρίσκονται σε διαδικασία επαναυπολογισμού. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, για τη νέα καθυστέρηση ευθύνεται η Γενική Γραμματεία

ΟΛΘ: Αυτό είναι το νέο 9μελες ΔΣ – Η Αγγελική Σαμαρά νέα Πρόεδρος

Τη σύνθεση του νέου εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου ανακοίνωσε επισήμως η ΟΛΘ ΑΕ, με την κ. Αγγελική Σαμαρά να αναλαμβάνει τη θέση της προέδρου για την επόμενη διετία. Η ανακοίνωση Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: Η ΟΛΘ Α.Ε. («Εταιρεία») ανακοινώνει πως, μετά την απόφαση της από 14/05/2025 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης με

Τέλος οι κάρτες: Ανέπαφες αναλήψεις με κινητό στα ΑΤΜ

Σε φάση ψηφιακού μετασχηματισμού περνούν και οι τραπεζικές συναλλαγές, καθώς οι φυσικές κάρτες ανάληψης μετρητών σταδιακά καταργούνται. Οι τράπεζες προχωρούν στην υιοθέτηση συστημάτων ανέπαφης τεχνολογίας στα ΑΤΜ, προσφέροντας στους πελάτες τους μια πιο γρήγορη και εύχρηστη εμπειρία. Το νέο μοντέλο απαιτεί μόνο την παρουσία

Μετάβαση στο περιεχόμενο