Διαδηλωτές εμπόδισαν την είσοδο ελληνικού δεξαμενόπλοιου με ρωσικό φορτίο σε λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου

Διαδηλωτές της Greenpeace εμπόδισαν την είσοδο ενός ελληνικού δεξαμενόπλοιου σε λιμάνι της νότιας Αγγλίας επειδή μετέφερε φορτίο με ρωσικά καύσιμα, με την αστυνομία να προβαίνει σε συλλήψεις, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός τη Δευτέρα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν απαγορεύσει αντίστοιχα την είσοδο πλοίων με ρωσική σημαία στα λιμάνια τους, με εξαιρέσεις, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακοινώσει ότι θα διακόψει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία με ξένη σημαία που μεταφέρουν ρωσικά καύσιμα εξακολουθούν να μπορούν να καταφτάνουν στα λιμάνια προς το παρόν.

Η Greenpeace ανέφερε ότι 12 ακτιβιστές κατέλαβαν το βράδυ της Κυριακής μια προβλήτα στην περιοχή της Navigator Terminals στο Έσσεξ, όπου το δεξαμενόπλοιο Andromeda με ελληνική σημαία αναμενόταν να εκφορτώσει το φορτίο του.

Η αστυνομία του Essex ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι αστυνομικοί είχαν κληθεί στο σημείο αργά το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα.

“Η αστυνόμευση δεν είναι κατά των διαδηλώσεων, αλλά πρέπει να παρεμβαίνουμε όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή όταν υπάρχει υποψία ότι παραβιάζονται νόμοι”, ανέφερε η αστυνομία χωρίς να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένα πλοία που μετέφεραν ρωσικά φορτία άλλαξαν πορεία μετά από διαμαρτυρίες σε λιμάνια τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της ΕΕ.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων της Refinitiv έδειξαν ότι το Andromeda είχε προσεγγίσει προηγουμένως το ρωσικό λιμάνι Πριμόρσκ και ήταν σχεδόν πλήρως φορτωμένο. Το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά των ακτών του Έσσεξ τη Δευτέρα και ανέφερε το Isle of Grain στο κοντινό Κεντ ως τον επόμενο προορισμό του, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων.

Η διαχειρίστρια του δεξαμενόπλοιου με έδρα την Αθήνα, η Tsakos Columbia Shipmanagement, δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό σύμφωνα με το Reuters.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι προβλέπει το πδ 11/21 για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενόψη της υποβολής ενδικοφανών προσφυγών  κατά αποφάσεων μεταθέσεων και για την υποβοήθηση των μετατιθέμενων στελεχών ΛΣ  παραθέτουμε ολόκληρο το πδ 11/21 μεταθέσεων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 11/2021 ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κρήτη: Η «μαύρη» όψη των διακοπών – Θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς στις παραλίες

Το 73,6% των θυμάτων είναι αλλοδαποί/τουρίστες – Τα επίσημα στοιχεία έως τις 15 Αυγούστου Τα υψηλά ποσοστά του τουρισμού αποτελούν τη φωτεινή όψη του ελληνικού καλοκαιριού με τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχει και η άλλη, η πιο σκοτεινή,

Παρέμβαση προέδρου ΠΕΑΛΣ: Μονόδρομος η αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022

17-08-2022 ΘΕΜΑ: “Αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022” Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος που μου αναλογεί, παρεμβαίνω ως κάτωθι:  Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση των 200 μεταθέσεων έτους 2022 και λίγες ημέρες πριν τη χορήγηση ΦΠ

Το χρονικό της περιπέτειας των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου

Ενα κορίτσι 5 ετών από την ομάδα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων έχασε τη ζωή του, οι οποίοι από τις 7 Αυγούστου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου, όπου φέρονται να είχαν προωθηθεί βάσει των μαρτυριών τους υπό την απειλή