Διάγγελμα Νετανιάχου: Περάσαμε στη β’ φάση του πολέμου – Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα είναι υποκριτές

«Αυτή είναι η δεύτερη φάση του πολέμου. (…) Ισραηλινοί στρατιώτες και διοικητές βρίσκονται τώρα στη Λωρίδα της Γάζας», επιβεβαίωσε στην αρχή της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Θα κάνουμε τα παντά για να φέρουμε πίσω τους ομήρους», υπογράμμισε.

«Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου είναι υποκριτές», τόνισε ενώ κάλεσε τον πληθυσμό της Γάζας να μετακινείται σε περιοχές που είναι ασφαλείς. «Ο πόλεμος μέσα στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι δύσκολος και μακρύς. (…) Η Χαμάς χρησιμοποιεί τον λαό της ως ασπίδα».

Το Ισραήλ «πρόκειται να διαλύσει αυτό το κακό για να προχωρήσει μπροστά όλη η ανθρωπότητα» ενώ πρόσθεσε ότι κάνουν «ό,τι μπορούν» για να αποφύγουν τις απώλειες αμάχων.

«Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε. Θα είναι η νίκη του καλού εναντίον του κακού».

Μαζί με το Νετανιάχου βρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιοάβ Γκαλάντ και ο υπουργός πολεμικού γραφείου Μπένι Γκαντζ.

Ο Γιοάβ Γκάλαντ είπε ότι ο στρατός επιφέρει βαριά πλήγματα στη Χαμάς, τονίζοντας ότι όση περισσότερη πίεση ασκείται στην παλαιστινιακή οργάνωση τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να απελευθερωθούν οι όμηροι. Επανέλαβε επίσης ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει να διευρύνει τον πόλεμο. «Όμως είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα μέτωπα», συμπλήρωσε.

Την πεποίθησή του ότι η χερσαία επιχείρηση μπορεί να βοηθήσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι όμηροι εξέφρασε και το μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, Μπένι Γκαντζ.

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ από δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η Χαμάς χωρίς το Ιράν δεν θα υπήρχε.

Διάγγελμα Νετανιάχου: Περάσαμε στη β’ φάση του πολέμου – Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα είναι υποκριτές

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του