Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Βροχή» ερωτήσεων στον Μάνο Δασκαλάκη

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου κατηγόρησε τον εν διαστάσει σύζυγό της ότι λέει ψέματα

Με πλήρη αμφισβήτηση όσων ισχυρίζεται στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης, συνεχίζει την εξέταση του μάρτυρα ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης είπε στον μάρτυρα πως σκοπίμως προβάλλει το ζήτημα της εξωσυζυγικής σχέσης που έκανε το 2018 για να το συνδέσει με τον θάνατο της Μαλένας το 2019 και να τον αποδώσει σε ζηλοτυπία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο κ. Δασκαλάκης, η Μαλένα δολοφονήθηκε από τν μητέρα της ενόσω βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα «για να μην μείνει μαζί της η κατηγορουμένη και μείνω εγώ μόνος μου στην Πάτρα».

Ο κ. Κούγιας σήμερα επανήλθε στο θέμα, ζητώντας από τον μάρτυρα να επιβεβαιώσει ότι πριν πεθάνει η Μαλένα είχαν με την τότε σύζυγό του «μία ιδανική σχέση».

Αλέξης Κούγιας: Στέκεται αυτό που λέτε με το ότι επιδίωκε να σκοτώνει τα παιδιά για να μην σας χάσει; Δεν στέκει! Καταρρέει αυτό που λέτε…

Μάνος Δασκαλάκης: Είναι μια εικασία. Επειδή το 2018 είχα κάνει εξωσυζυγική σχέση και το δέχτηκε… Μετά έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για το παιδί και εγώ μόνος στην Πάτρα. Πάνω σε αυτό το στηρίζω.

Αλέξης Κούγιας: Συγγνώμη, έχετε ιδανική σχέση και σκοτώνει τη Μαλένα;

Μάνος Δασκαλάκης: Μια εικασία είναι.

Πρόεδρος: Γιατί το περιγράφετε ως ιδανικό; Αυτό είναι το ιδανικό για εσάς, ενώ είχατε εξωσυζυγική σχέση το 2018;

Μάνος Δασκαλάκης: Βρέθηκα δυο-τρεις φορές (με την άλλη γυναίκα). Της το είπα (της Πισπιρίγκου) και το δέχτηκε. Ήταν κάτι εξωσυζυγικό, σαρκικό.

Αλέξης Κούγιας: Το λέτε πρώτη φορά.

Μάνος Δασκαλάκης: Δεν το απέκρυψα.

Ο συνήγορος έθεσε θέμα ψευδούς κατάθεσης του εν διαστάσει συζύγου της εντολέως του, λέγοντάς του: «Είμαστε υποχρεωμένοι να σας μηνύσουμε».

Ο Μάνος Δασκαλάκης επέμεινε πως υπάρχουν μηνύματα που αποδεικνύουν την εξωσυζυγική του σχέση.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ψέματα για επεισόδιο όπου ο ίδιος φέρεται να την έχει χτυπήσει: «Κάθε φορά ακόμη και σε μικρό τσακωμό έπαιρνε συγγενικά μου πρόσωπα και τους δημιουργούσε μια εικόνα άσχετη, έλεγε ψέματα», είπε και συμπλήρωσε ότι η κατηγορουμένη υποκρινόταν ότι έκλαιγε και πως του είχε πει ότι μπορεί να κλαίει εύκολα.

Ο κ. Κούγιας επανήλθε στα «τρυφερά» μηνύματα του Μάνου Δασκαλάκη προς την 34χρονη και στην ερμηνεία του μάρτυρα ότι «υποκρινόταν» για να εξασφαλίσει ήρεμο κλίμα, για να μη νιώθει άσχημα η Τζωρτζίνα.

Ο συνήγορος ρώτησε τον μάρτυρα αν τα προηγούμενα χρόνια του γάμου του η στάση του ήταν «αυθόρμητη και ειλικρινής», με τον κ. Δασκαλάκη να επιβεβαιώνει πως πράγματι ήταν ειλικρινής η στάση του.

Ο συνήγορος ζήτησε, επίσης, από τον εν διαστάσει σύζυγο της εντολέως του να του εξηγήσει ποιον λόγο είχε η κατηγορουμένη να σκοτώσει την Τζωρτζίνα εφόσον εκείνος, έστω και υποκρινόμενος, εκδήλωνε τρυφερά συναισθήματα για την μητέρα. Συμπήρωσε επίσης στο ερώτημά του: «Αφού λοιπόν είναι πεπεισμένη η κατηγορούμενη ότι η Τζωρτζίνα είναι ο μόνος τρόπος να σας κρατήσει γιατί να τη σκοτώσει; Τι λόγο είχε;».

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι στις 15 Ιανουαρίου 2022 είπε στην κατηγορούμενη ότι αποφάσισε «να μείνουμε χωριστά, αλλά για το καλό του παιδιού να έχουμε άριστες σχέσεις».

Αλέξης Κούγιας: Μπορείτε να το αποδείξετε;

Μάνος Δασκαλάκης: Με διάφορους τρόπους. Με μηνύματα.

Αλέξης Κούγιας: Μπορούμε να δούμε αυτά τα μηνύματα; Εδώ φαίνονται μηνύματα βαθιάς αγάπης και εμπιστοσύνης λίγη ώρα πριν χάσει τη ζωή του το παιδί. Γιατί να σκοτώσει το παιδί εκείνη την ημέρα;

Μάνος Δασκαλάκης: Σας έχω απαντήσει. Είχα πει να κοιτάξουμε να έχουμε μια καλή σχέση για το καλό του παιδιού και τίποτα παραπάνω.

Ο κ. Κούγιας επικαλέστηκε μήνυμα που έστειλε το προηγούμενο βράδυ του θανάτου της Τζωρτζίνας ο μάρτυρας προς την Πισπιρίγκου, η οποία βρισκόταν στο νοσοκομείο με την πρωτότοκη κόρη της, στο οποίο ο κ. Δασκαλάκης καταλήγει με την φράση «σ’ αγαπάω πολύ και εγώ να το ξέρεις».

Κληθείς να δώσει μία εξήγηση για αυτό το μήνυμα, ο μάρτυρας είπε πως απευθυνόταν «στην μάνα των παιδιών μου», ενώ κατηγόρησε την υπεράσπιση πως έχει κάνει «επιλογή μηνυμάτων».

Αλέξης Κούγιας: Έχετε κανένα στοιχείο αντικειμενικό, πλην της δικής σας αλήθειας, ότι κάνατε τη συζήτηση να μείνετε χωριστά στις 15 Ιανουαρίου;

Μάνος Δασκαλάκης: Πολλά.

Αλέξης Κούγιας: Τι πολλά;

Μάνος Δασκαλάκης: Μηνύματα.

Αλέξης Κούγιας: Να μας τα φέρετε εδώ να τα δούμε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση θανατηφόρων λοιμώξεων από τη θάλασσα λόγω υπερθέρμανσης

Η συνεχής θέρμανση του κλίματος θα μπορούσε να αυξήσει τις θανατηφόρες λοιμώξεις από τη θάλασσα! Τα βακτήρια Vibrio vulnificus αναπτύσσονται σε ζεστά ρηχά παράκτια νερά στη θάλασσα και μπορούν να μολύνουν έναν άνθρωπο μετά από ένα κόψιμο ή ένα τσίμπημα

Ποιος Μεθοδεύει Διάλυση των ΜΤ (Σ-Ν-Α) και Ένταξη στον ΕΦΚΑ;

Τον Οκτώβριο του 2012 η Ανεξάρτητη κίνηση Στρατιωτικών Α.Κι.Σ στην οποία συμμετείχαν δύο μέλη του παρόντος Διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΑΣ, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος του ΜΤΣ, για να πάρουν στη συνέχεια την σκυτάλη το 2014, οι επίκουροι

Γαλλία: “Πόλεμος” για το αρδευτικό νερό

Βίαιες συγκρούσεις στη νοτιοδυτική Γαλλία με πολλούς τραυματίες. Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην κατασκευή δεξαμενών νερού από τα υπόγεια ύδατα για την εξυπηρέτηση μεγαλοαγροτών. Στον πόλεμο για τις συντάξεις προστέθηκε από χθες και ο πόλεμος για το νερό. Ένας βίαιος πόλεμος, με

Μετάβαση στο περιεχόμενο