Δημοσκοπήσεις: Ηχηρό «όχι» της κοινής γνώμης στην τεκνοθεσία – Υπονομεύεται ο θεσμός της οικογένειας

Την πλήρη αντίθεσή τους εκφράζουν στην πλειονότητά τους οι πολίτες στο ενδεχόμενο της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, όπως προκύπτει από τρεις δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν απόψε.

Περίπου 6 με 7 στους 10 είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στην πιθανότητα της τεκνοθεσίας, σύμφωνα με τις τρεις από τις 4 δημοσκοπήσεις που έθεσαν το σχετικό ερώτημα και αφορούν στα ευρήματα των εταιριών GPO, της MRB και της METRON ANALYSIS.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, το 64,8% των ζευγαριών διαφωνούν με το δικαίωμα τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά στο πλαίσιο ενός πολιτικού γάμου.

Μάλιστα το 48,9% του πληθυσμού συμφωνεί ότι το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια υπονομεύει τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας.

Στα ευρήματα της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το 69,7% τάσσεται κατά ενώ μόνο το 28,2% συμφωνεί. Μάλιστα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων το 78,7% τάσσεται κατά στο να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν μέσω παρένθετης μητέρας

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο του MEGA. Για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια η πλειοψηφία είναι κατά σε μεγάλο ποσοστό (69%).

Για την πορεία της χώρας το 60% απάντησε ότι πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 34% ότι πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι πρώτα η ακρίβεια, η οικονομία, η ανεργία, η εγκληματικότητα και πέμπτο η ανασφάλεια και ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του πληθωρισμού η πλειοψηφία έχει μάλλον αρνητική άποψη για τη διαχείρηση ενώ για την εγκληματικότητα το 77% έχει αρνητική εντύπωση.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Μετάβαση στο περιεχόμενο