Δημοσκόπηση CNN: Ιστορικό χαμηλό για τον Τραμπ – Καταρρέει η αποδοχή του στις 100 μέρες της προεδρίας του

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο και ανέλαβε τα ηνία της κυβέρνησης με τα ισχυρότερα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις της πολιτικής του καριέρας.

Ωστόσο, καθώς πλησιάζει το ορόσημο των 100 ημερών της προεδρίας του, οι απόψεις των Αμερικανών για το έργο του έχουν στραφεί έντονα προς το αρνητικό, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN που διεξήγαγε η SSRS.

Η αποδοχή του Τραμπ ανέρχεται στο 41%, το χαμηλότερο ποσοστό για νεοεκλεγέντα πρόεδρο στις 100 πρώτες του ημέρες από την εποχή του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ — συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης θητείας του ίδιου του Τραμπ.

Η έγκριση για τη διαχείριση της προεδρίας από τον Τραμπ έχει μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από τον Μάρτιο και κατά 7 μονάδες σε σύγκριση με τα τέλη Φεβρουαρίου. Μόνο το 22% δηλώνει ότι εγκρίνει «έντονα» το έργο του, καταγράφοντας νέο χαμηλό ρεκόρ, ενώ περίπου διπλάσιο ποσοστό (45%) δηλώνει ότι το αποδοκιμάζει «έντονα».

Από τον Μάρτιο, ο Τραμπ σημείωσε αξιοσημείωτη πτώση στην αποδοχή από γυναίκες και Ισπανόφωνους Αμερικανούς (πτώση 7 ποσοστιαίων μονάδων σε κάθε ομάδα, με την αποδοχή να φτάνει στο 36% μεταξύ των γυναικών και στο 28% μεταξύ των Ισπανόφωνων). Οι κομματικές διαφορές παραμένουν έντονες, με το 86% των Ρεπουμπλικανών να εγκρίνουν και το 93% των Δημοκρατικών να αποδοκιμάζουν την προεδρία του. Ωστόσο, μεταξύ των πολιτικά ανεξάρτητων, το ποσοστό αποδοχής του προέδρου έπεσε στο 31%, αγγίζοντας το χαμηλότερο σημείο της πρώτης του θητείας και πλησιάζοντας τα επίπεδα Ιανουαρίου 2021.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο πρόεδρος έχει αρνητική αποδοχή και φθίνουσα τάση σχεδόν σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που έχει προσπαθήσει να διαχειριστεί, ενώ η εμπιστοσύνη του κοινού στην ικανότητά του να τα χειριστεί μειώνεται.

Οι αξιολογήσεις του Τραμπ στα οικονομικά ζητήματα έχουν σημειώσει αισθητή πτώση από τις αρχές Μαρτίου, καθώς η εφαρμογή του σχεδίου δασμών του προκάλεσε αναταράξεις στο χρηματιστήριο και ανησυχίες για άνοδο των τιμών.

Στο θέμα του πληθωρισμού, η αποδοχή του μειώθηκε κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες στο 35%, ενώ στην πολιτική του για τους δασμούς σημειώθηκε πτώση 4 μονάδων, επίσης στο 35%. Τα ποσοστά έγκρισης για τη διαχείριση της οικονομίας έπεσαν κατά 5 μονάδες, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο της πολιτικής του καριέρας, στο 39% — ποσοστό που είχε σημειώσει και στην πρώτη του θητεία και τον περασμένο Μάρτιο.

Μόλις το 52% εκφράζει εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να διαχειριστεί την οικονομία, αριθμός μειωμένος κατά 13 μονάδες σε σύγκριση με δημοσκόπηση του CNN του περασμένου Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας