Δημοσκόπηση GPO: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης – Εκπλήξεις στην 5άδα

Στην έρευνα η ΝΔ προηγείται με 32,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,5%

Σημαντικές ανακατατάξεις στη δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης καταγράφονται στη δημοσκόπηση της GPO  , η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του powergame.gr.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, πρώτος στις θετικές απόψεις είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 72,8% θετική άποψη, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην τρίτη θέση του πίνακα κατάταξης στη δημοφιλία βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με 52,4% θετικές γνώμες για την δράση του, έναντι 39,3% αρνητικών.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ακολουθεί με 52,1% θετική αποτίμηση για το έργο του, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέβασε τα ποσοστά των θετικών απόψεων για το έργο του και βρέθηκε στους 5 δημοφιλέστερους υπουργούς, μετά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα.

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης, και ακολουθούν ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, και την δεκάδα των δημοφιλέστερων υπουργών της κυβέρνησης συμπληρώνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

9_2

Στην ίδια δημοσκόπηση αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ προηγείται με 32,6% (έναντι 32,7% στη μέτρηση της GPO για τον Σεπτέμβριο).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,5% (25,4% τον Σεπτέμβριο). Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 10,2% εμφανίζει απώλειες της τάξης του 0,7% σε σχέση με το 10,9% του περαμένου μήνα. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 5,5% των προτιμήσεων (5,3%), η Ελληνική Λύση στο 3,8% (3,8%), το MέΡΑ25 με 2,6% (2,2%), οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,6% (1,7%). Άλλο κόμμα επιλέγει το 5% των ερωτηθέντων (5,4%). Ο ένας στους δέκα δηλώνει αναποφάσιστος (10,1% έναντι 9,8% τον Σεπτέμβριο).

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.

Τελετή Απόσυρσης των Αεροσκαφών Cessna T-41D

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απόσυρσης των αεροσκαφών Cessna T-41D, στην 360 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (360ΜΕΑ) της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής Διοικητή 360 ΜΕΑ, διέλευση αεροσκάφους

Τελετή Επίδοσης Ξιφών και Βράβευση Στρατιωτικών Εργοστασίων

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ»), η τελετή επίδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οιασδήποτε προέλευσης πλην ΣΣΕ και ΣΣΑΣ. Τα ξίφη απένειμε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού