Δωρεά ενός υδροφόρου οχήματος στην Πυροσβεστική από τους Καλύμνιους της Γαλλίας

´Ενα υδροφόρο όχημα δώρισαν στο Πυροσβεστικό Σώμα οι Καλύμνιοι της Γαλλίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη για τον τόπο τους.
Πρόκειται για ένα όχημα μάρκας MERCEDES UNIMOG 2450L, χωρητικότητας επτά τόνων, που έχει διατεθεί για την πυροπροστασία του νησιού και καλύπτει τις ανάγκες του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Β’ Τάξης Καλύμνου.
Η τελετή παραλαβής της δωρεάς πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη, 25 Αυγούστου, στις Ελιές Καλύμνου.
Στην τελετή, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, εκπροσώπησε ο συντονιστής επιχειρήσεων Νοτίου-Βορείου Αιγαίου και Κρήτης με έδρα τη Σάμο, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, παρουσία της προέδρου του Συλλόγου Νησιωτών Μασσαλίας Μαρίνας Δημητράκη, του αντιπροέδρου Γεώργιου Δημητράκη, και των μελών του Παντελή Γλυνάτση και Γιάννη Ερρέρα, ο οποίος ήταν επίσης και εκπρόσωπος της επιτροπής αδελφοποίησης του Σαλέν-ντε-Ζιρό της Γαλλίας με την Κάλυμνο.

Κατά την έναρξη της τελετής, πραγματοποιήθηκε αγιασμός στον προαύλιο χώρο του σταθμού, από τον Μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιο.

Στον χαιρετισμό του, ο αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του «Συλλόγου Νησιωτών Μασσαλίας», τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η γενναιόδωρη προσφορά σας στο Πυροσβεστικό Σώμα, αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο ώστε να μετριάσουμε τα προβλήματα και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις των καταστροφών. Με προτεραιότητα, τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος αλλά και των περιουσιών των συμπολιτών μας, το συγκεκριμένο όχημα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων του ακριτικού νησιού μας και καλύπτει τις καθημερινές επιχειρησιακές ανάγκες που προκύπτουν. Η προσφορά σας έχει αντίκρισμα, όχι μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και στην τοπική κοινωνία της Καλύμνου».

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν, ο έπαρχος της Π.Ε. Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής, ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομοχάλης και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νησιωτών Μασσαλίας Γεώργιος Δημητράκης.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διοικητής Νοτίου Αιγαίου, αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης, ευχαρίστησε τους απανταχού απόδημους Καλύμνιους, που συνέβαλαν στην δωρεά του οχήματος και ενίσχυσαν σημαντικά την πυροπροστασία του νησιού.

Ακολούθησε απόδοση τιμητικών πλακετών στους εκπροσώπους του Συλλόγου Νησιωτών Μασσαλίας, Γιάννη Ερρέρα και Παντελή Γλυνάτση, καθώς και δώρα προς αυτούς από τον δήμαρχο Καλυμνίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φώτο:kalymnos news

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Ο στρατός διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες

Ο στρατός του Λιβάνου διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες όταν βυθίστηκε το σκάφος τους στην Ανατολική Μεσόγειο, στα σύνορα των δύο χωρών. Το Πολεμικό Ναυτικό, με τη βοήθεια της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, «διέσωσε 27 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό το

«Αν δεις κάτι, πες το μας…»

Ειδικότερα, η ΜΚΟ απευθύνει αίτημα στους εργαζόμενους του Frontex με το ακόλουθο περιεχόμενο: «Προσκαλούμε προσωπικό/αξιωματούχους του Frontex να αναφέρουν και να αποκαλύπτουν κάθε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου της οποίας γίνονται μάρτυρες. Χρειαζόμαστε διαφάνεια στις δραστηριότητες του Οργανισμού στα

Εντείνονται οι έλεγχοι στα ιταλογαλλικά χερσαία σύνορα

Λόγω των αυξημένων αφίξεων στην Ιταλία, ολοένα περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν από τη Βόρεια Ιταλία στη Γαλλία. Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν την αυξημένη παρουσία της Γαλλικής Χωροφυλακής στα σύνορα με την Ιταλία, ενόσω μετανάστες επιδιώκουν να εισέλθουν στη Γαλλία από

Πειραιάς: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα στο λιμάνι

Μεταξύ των έργων αυτών είναι η επέκταση στο νότιο προβλήτα κρουαζιέρας όπου θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό μεγάλων κρουαζιερόπλοιων αλλά και η βυθοκόρηση στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Τα έργα αυτά είχαν διακοπεί έπειτα από προσφυγή δημάρχων της περιοχής στο Συμβούλιο της

Μετάβαση στο περιεχόμενο