Δωρεά ενός υδροφόρου οχήματος στην Πυροσβεστική από τους Καλύμνιους της Γαλλίας

´Ενα υδροφόρο όχημα δώρισαν στο Πυροσβεστικό Σώμα οι Καλύμνιοι της Γαλλίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη για τον τόπο τους.
Πρόκειται για ένα όχημα μάρκας MERCEDES UNIMOG 2450L, χωρητικότητας επτά τόνων, που έχει διατεθεί για την πυροπροστασία του νησιού και καλύπτει τις ανάγκες του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Β’ Τάξης Καλύμνου.
Η τελετή παραλαβής της δωρεάς πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη, 25 Αυγούστου, στις Ελιές Καλύμνου.
Στην τελετή, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, εκπροσώπησε ο συντονιστής επιχειρήσεων Νοτίου-Βορείου Αιγαίου και Κρήτης με έδρα τη Σάμο, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, παρουσία της προέδρου του Συλλόγου Νησιωτών Μασσαλίας Μαρίνας Δημητράκη, του αντιπροέδρου Γεώργιου Δημητράκη, και των μελών του Παντελή Γλυνάτση και Γιάννη Ερρέρα, ο οποίος ήταν επίσης και εκπρόσωπος της επιτροπής αδελφοποίησης του Σαλέν-ντε-Ζιρό της Γαλλίας με την Κάλυμνο.

Κατά την έναρξη της τελετής, πραγματοποιήθηκε αγιασμός στον προαύλιο χώρο του σταθμού, από τον Μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιο.

Στον χαιρετισμό του, ο αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του «Συλλόγου Νησιωτών Μασσαλίας», τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η γενναιόδωρη προσφορά σας στο Πυροσβεστικό Σώμα, αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο ώστε να μετριάσουμε τα προβλήματα και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις των καταστροφών. Με προτεραιότητα, τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος αλλά και των περιουσιών των συμπολιτών μας, το συγκεκριμένο όχημα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων του ακριτικού νησιού μας και καλύπτει τις καθημερινές επιχειρησιακές ανάγκες που προκύπτουν. Η προσφορά σας έχει αντίκρισμα, όχι μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και στην τοπική κοινωνία της Καλύμνου».

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν, ο έπαρχος της Π.Ε. Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής, ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομοχάλης και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νησιωτών Μασσαλίας Γεώργιος Δημητράκης.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διοικητής Νοτίου Αιγαίου, αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης, ευχαρίστησε τους απανταχού απόδημους Καλύμνιους, που συνέβαλαν στην δωρεά του οχήματος και ενίσχυσαν σημαντικά την πυροπροστασία του νησιού.

Ακολούθησε απόδοση τιμητικών πλακετών στους εκπροσώπους του Συλλόγου Νησιωτών Μασσαλίας, Γιάννη Ερρέρα και Παντελή Γλυνάτση, καθώς και δώρα προς αυτούς από τον δήμαρχο Καλυμνίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φώτο:kalymnos news

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το