Δωροθέα Ιωάννου: Και επισήμως η 1η CEO σε P&I Club – Ναυτασφαλιστικό οργανισμό

Ιστορία στα διεθνή ναυτιλιακά χρονικά γράφει η Δωροθέα Ιωάννου αφού γίνεται και επισήμως η πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος σε ναυτασφαλιστικό οργανισμό – P&I Club και πιο συγκεκριμένα στο American P&I Club.

Η Δωροθέα Ιωάννου, από την 1η Αυγούστου ανέλαβε τα καθήκοντά της με την αποχώρηση μετά από 27 χρόνια σταδιοδρομίας ο Joe Hughes.

Όπως αναφέρει το American P&I Club “αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί ότι η Δωροθέα θα είναι η πρώτη γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος εταιρείας διαχείρισης συλλόγων International Group στα 167 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων αμοιβαίων εταιρειών του σημερινού Ομίλου. Το συμβούλιο υπερηφανεύεται που συμμετείχε στη δημιουργία ιστορίας από αυτή την άποψη”.

Επίσης ο Vince Solarino παραιτήθηκε ταυτόχρονα από το ρόλο του Chief Operating Officer μετά από 27 χρόνια.

Η δήλωση της Δωροθέας Ιωάννου
«Είμαι ενθουσιασμένη με αυτή τη νέα θέση. Ως γυναίκα κουβαλώ μαζί μου την ευθύνη και την σημασία όχι μόνο για τον οργανισμό μας, αλλά και ως πρώτη γυναίκα στον κλάδο P&I, για τις ναυτιλιακές ασφαλίσεις γενικότερα και ως ελληνικής καταγωγής για τον κλάδο της ελληνικής ναυτιλίας.

Ήμουν πάντα περήφανη που συνεργάστηκα με την SCB, την American Club και την EOM και την ομάδα ταλαντούχων επαγγελματιών σε όλο τον κόσμο με τους οποίους έχω περάσει τα τελευταία 17 χρόνια. Ήμουν ιδιαίτερα προνομιούχος από την καθοδήγηση του Joe και του Vince και ανυπομονώ να αξιοποιήσω τα επιτεύγματα του παρελθόντος για να δημιουργήσω ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον».

Η Δωροθέα Ιωάννου γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Νέα Υόρκη από Ελληνοκύπριους γονείς. Κατέχει ανώτατο πτυχίο Νομικής από το St John’s University School of Law.

Το 1997 μετεγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και αρχικώς απασχολήθηκε στη διδασκαλία αγγλικών και σε μια δικηγορική εταιρεία. Εισήλθε στον κλάδο των ναυτασφαλίσεων μέσα από την εταιρεία Allied Insurance Brikers και ανέλαβε τα ηνία του τμήματος απαιτήσεων κάνοντας όνομα ως ανερχόμενο ταλέντο στη διαχείριση απαιτήσεων από ναυτικά ατυχήματα. Το 2005 προσελήφθη στο νεοϊδρυθέν γραφείο του SCB (Hellas) στον Πειραιά. Το 2009 ανέλαβε τη γενική διαχείριση του γραφείου. Το 2015 έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του American Club, παγκοσμίως, που αναλαμβάνει senior εκτελώντας χρέη διευθύντριας Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Ανάπτυξης. Το 2017 τιμήθηκε στο Λονδίνο με το βραβείο Επόμενης Γενιάς στη Ναυτιλία από τη Lloyd’s List.

Πρόσφατα εξελέγη στο ΔΣ του Propeller Club Port of Piraeus αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην Προεδρία της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Νέας Γενιάς.

Το American Steamship Owners Mutual Protection and Indemnity Association, Inc. (the American Club) ιδρύθηκε στην Νέα Υόρκη το 1917. Είναι ο μόνος αλληλοασφαλιστικός οργανισμός αστικής ευθύνης πλοίων με έδρα στην Αμερική και έχει τα κεντρικά του γραφεία στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια το American Club, χτίζοντας πάνω στην αμερικανική φιλοσοφία, έχει προσεγγίσει με επιτυχία την παγκόσμια ναυτασφαλισιτκή αγορά παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο. Την καθημερινή διαχείριση του Club έχει η Shipowners Claims Bureau, Inc. με την έδρα στην Νέα Υόρκη. Με γραφεία στο Λονδίνο, τον Πειραιά, το Χονκ Κονγκ, την Σαγκάη και το Χιούστον, το Club βρίσκεται δίπλα στα μέλη του σε όλο τον κόσμο και προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου και όποτε χρειαστεί, με δυνατότητα να επικοινωνεί σε πάνω από 11 γλώσσες, διαθέτοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών. Το Club είναι μέλος του International Group, που αποτελείται από 13 αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς, οι οποίοι συλλογικά καλύπτουν την αστική ευθύνη πλοίων για περίπου το 90% του παγκοσμίου στόλου.

Το 2016 Έλληνες και Αμερικάνοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μία ισχυρή ναυτασφαλιστική εταιρεία η οποία στοχεύει να πρωταγωνιστήσει. Πρόκειται για την American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) Ltd που δραστηριοποιείται σε όλα τα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα.

Αποτελεί σύμπραξη μεταξύ του πανίσχυρου American P&I Club και της ελληνικών συμφερόντων Hellenic Hull Management, στην οποία συμμετέχουν και γνωστά ελληνικά εφοπλιστικά ονόματα

Η εταιρεία άρχισε να αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερους από το αναμενόμενο.

Σκοπός της είναι η κάλυψη όλων των κινδύνων σκάφους και μηχανής των πλοιοκτητών διεθνώς.

Ήταν η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρεία στην περιοχή της, που πληρoί όλες τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας της Eυρωπαϊκής οδηγίας Solvency II.

newmoney.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη γυναίκα Α’ μηχανικός σε φρεγάτα του ΠΝ: Η προσφορά στην πατρίδα

Για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ευκράντη, τα οποία διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Η τελετή απονομής έλαβε χώρα σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα στον προαύλιο χώρο της Σχολής

Βυθίστηκε σκάφος στον Ωρωπό – Εντοπίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ωρωπού από ιδιώτη, για ανατροπή σκάφους και ύπαρξη ατόμων στη θάλασσα, στην περιοχή Χαλκουτσίου Ωρωπού Αττικής και σε απόσταση περίπου διακοσίων (200) μέτρων από το αλιευτικό καταφύγιο της ανωτέρω περιοχής. Άμεσα στην περιοχή μετέβη

Οριστικοί Πίνακες Συμμετεχόντων & Απορριφθέντων διαγωνισμού Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Υγειονομικού (Ιατρών) έτους 2022 – Πίνακες κατά φθίνουσα σειρά συνολικού αριθμού μορίων

Ανακοίνωση του Λιμενικού 1. Ανακοινώνεται ότι, την 12-08-2022, ημέρα Παρασκευή, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr), καθώς και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, στην Ακτή Βασιλειάδη, Πύλες Ε1-Ε2, οι κάτωθι Πίνακες του διαγωνισμού απευθείας Κατάταξης Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Υγειονομικού έτους 2022,

Ύπατη Αρμοστεία: Περίπου 1.200 νεκροί μετανάστες στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο

Η Ύπατη Αρμοστεία επισημαίνει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 σχεδόν 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και της βορειοδυτικής Αφρικανικής θαλάσσιας οδού. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 25 νεκροί ή αγνοούμενοι