Δράσεις προσέλκυσης νέων στα ναυτικά επαγγέλματα

Στόχος η ενίσχυση των δεσμών της νεολαίας με τη ναυτιλία για την προάσπιση και διατήρηση της ναυτοσύνης των Ελλήνων

Νέες πρωτοβουλίες προσέλκυσης των νέων στα ναυτικά επαγγέλματα και ενίσχυσης των δεσμών της νεολαίας με τη ναυτιλία με στόχο την προάσπιση και διατήρηση της ναυτοσύνης των Ελλήνων πρόκειται να αναλάβει η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Παράλληλα η ΕΕΕ αναμένεται να υλοποιήσει ένα ευρύ πρόγραμμα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας διευρύνοντας την κοινωνική προσφορά του ελληνικού εφοπλισμού και καθιστώντας ακόμη πιο στενή τη διασύνδεση της ναυτιλίας με την πατρίδα.

Η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού εξήγγειλε πρόσφατα την πρόθεση της ΕΕΕ να υλοποιήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα υποτροφιών προς τους νέους. «Γεμάτη υπερηφάνεια, σας ενημερώνω ότι σε μερικές ημέρες η Ενωση θα ανακοινώσει επίσημα το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποτροφιών στην ιστορία της. Το 2023 θα χορηγήσουμε 100 υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών σε νέες και νέους της πατρίδας μας».

Με την κίνηση αυτή, η ΕΕΕ επιδιώκει να τοποθετήσει στο επίκεντρο της κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλίας την παιδεία, το πιο νευραλγικό κομμάτι της κοινωνίας, τη νέα γενιά. «Επιβραβεύουμε την αριστεία, τιμούμε τα θετικά πρότυπα, θωρακίζουμε το μέλλον μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό» πρόσθεσε η Τραυλού μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ενωσης.

Η Τραυλού τόνισε ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ελληνικής ναυτιλίας είναι οι άνθρωποί της στα πλοία της και στις εταιρείες της.

Η περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτιλίας μας προϋποθέτει επαρκώς εκπαιδευμένο και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη», είπε και πρόσθεσε ότι «απαιτείται ο εκσυγχρονισμός και ο μετασχηματισμός της ναυτικής εκπαίδευσης, με την κατάρτιση ενός ολιστικού εθνικού σχεδίου».

Πλεονεκτήματα

Με δεδομένο ότι και διεθνώς καταγράφεται έλλειμμα ναυτικών, η Τραυλού τόνισε ότι ναυτιλία και πολιτεία πρέπει να μιλήσουν από κοινού «στα παιδιά μας στη γλώσσα τους. Να κατανοήσουν το στρατηγικό πλεονέκτημα της ναυτιλίας μας ως επαγγελματικού κλάδου. Να αντιληφθούν τις προοπτικές και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ναυτικού επαγγέλματος».

Τέλος η ΕΕΕ επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κομβικής προσφοράς στην υγεία, που θα προστεθεί σε όσα ήδη υλοποιεί η ΕΕΕ στον τομέα αυτόν. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΕ μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ έχει προσφέρει, τα τελευταία χρόνια, πάνω από 80.000.000 ευρώ για την υλοποίηση δράσεων στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, της στήριξης των ευπαθών ομάδων και της αντιμετώπισης κρίσεων.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα φωτό της πρώτης ελληνικής FDI, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης

Στη δημοσιότητα έδωσε η Naval Group μια εικόνα από την εξέλιξη των εργασιών στην πρώτη φρεγάτα FDI ΗΝ, την “Κίμων” η οποία τώρα φτιάχνεται. Εκεί φαίνεται η εξέλιξη στο τμήμα της πλώρης. Η φωτό γίνεται καθώς σήμερα (24/3/23) συμπληρώνεται ένας

Το tweet του Frontex για την Εθνική Επέτειο

Ιδού το μήνυμα του Frontex επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821: “Χαρούμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, Ελλάδα! 545 αξιωματούχοι της Μόνιμης Δύναμης #StandingCorps ως επίσης 11 σκάφη, 2 αεροσκάφη και 34 περιπολικά οχήματα απασχολούνται αυτή την περίοδο

Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» από την Δευτέρα

Εβδομάδα πληρωμών είναι η επόμενη, καθώς πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις Απριλίου αλλά και το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε εκατομμύρια συνταξιούχους. Το μπαράζ πληρωμών ξεκινά από την Τρίτη (απόγευμα Δευτέρας) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την εμβόλιμη πληρωμή του μπόνους 200 – 300 ευρώ

Ελληνοτουρκικά: Ευχές από Τσαβούσογλου σε Δένδια για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου

Στην καλύτερη φάση τους διάγουν προφανώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τους δίδυμους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έστειλε ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια για την Ελληνική Εθνική

Μετάβαση στο περιεχόμενο