Drewry: Μειωμένοι κατά 43% οι ναύλοι των εμπορευματοκιβωτίων στο 12μηνο

Ο σύνθετος δείκτης μειώθηκε κατά 2% και διαμορφώθηκε στα 1.469 δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα και έχει υποχωρήσει κατά 43% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα πέρυσι.

Ο πιο πρόσφατος σύνθετος δείκτης Drewry WCI των 1.469 δολαρίων ανά εμπορευματοκιβώτιο είναι τώρα 3% υψηλότερος από τις μέσες τιμές του 2019, της προ πανδημίας περιόδου των 1.420 δολαρίων.

Ο μέσος σύνθετος δείκτης, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα είναι 1.695 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο, που είναι 980 δολάρια χαμηλότερα από τις μέσες τιμές 10ετίας των 2.675 δολαρίων.

Οι ναύλοι από τη Σαγκάη προς το Ρότερνταμ μειώθηκαν κατά 4% και διαμορφώθηκαν στα 1.227 δολάρια ανά κοντέινερ.

Ομοίως, οι τιμές από τη Σαγκάη προς το Λος Άντζελες μειώθηκαν κατά 3% ή κατά 79 δολάρια και διαμορφώθηκαν στα 2.208 δολάρια.

Ομοίως, οι τιμές από τη Σαγκάη προς τη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 2% ή 40 δολάρια σε 2.621 δολάρια. Αντίθετα, οι τιμές από τη Νέα Υόρκη προς το Ρότερνταμ αυξήθηκαν κατά 2% ή 12 δολάρια και διαμορφώθηκαν σε 614 δολάρια ανά κοντέινερ.

Επίσης, οι οι τιμές από το Ρότερνταμ προς τη Σαγκάη και το Ρότερνταμ προς τη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 1% στα 466 δολάρια και στα 1.510 δολάρια,αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι τιμές στη γραμμή από Λος Άντζελες προς τη Σαγκάη παρέμειναν σταθερά στο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Drewry αναμένει ότι οι τιμές spot Ανατολής-Δύσης στις τακτικές γραμμές θα παραμείνουν κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, συνολικά, τις επόμενες εβδομάδες.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Τρεις ανήλικοι διακινητές ανάμεσα στους συλληφθέντες για τις μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών

Σε συνολικά τέσσερις συλλήψεις προχώρησε το λιμενικό, για τη διακίνηση μεταναστών που έφτασαν στα νότια της Κρήτης τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τους τρεις συλληφθέντες να είναι ανήλικοι. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον εντοπισμό και διάσωση 25 αλλοδαπών νότια της Γαύδου την

Ανδρουλάκης: Η ισχυρή ναυτιλία ενισχύει τη διεθνή θέση της Ελλάδας

Τη Διεθνή Έκθεση Ναυτιλίας «Ποσειδώνια» επισκέφθηκε σήμερα (3/6) ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπου σε δηλώσεις του ανέδειξε τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για τη διεθνή παρουσία της χώρας. Όπως τόνισε, για το ΠΑΣΟΚ, η ισχυρή ναυτιλία συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας σε παγκόσμιο

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και HD Hyundai Heavy Industries υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για σκάφη επιφανείας

Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο την από κοινού κατασκευή σκαφών επιφανείας για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος υπέγραψαν σήμερα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2026, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και η HD Hyundai Heavy Industries. Το μνημόνιο

«Deniz Kurdu 2026»: Σε εγρήγορση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση της Τουρκίας

*του Κώστα Σαρικά Η έναρξη της μεγάλης τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Deniz Kurdu II/2026» που έχει προγραμματιστεί για αύριο 4 Ιουνίου βρίσκει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αυξημένη επιχειρησιακή εγρήγορση, καθώς η Άγκυρα κλιμακώνει σταδιακά τη ρητορική και τις κινήσεις της σε Αιγαίο και Ανατολική