Drone της Frontex θα επιχειρεί από το αεροδρόμιο του Τυμπακίου…

Η πρώτη πτήση Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους, που διατέθηκε από τον Οργανισμό FRONTEX και θα μπορεί να δίνει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα του θαλασσίου πεδίου στα επιχειρησιακά κέντρα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Τυμπάκι της Κρήτης όπου και θα βρίσκεται πλέον η βάση του.
Το.. εν λόγω Μ.Ε.Α θα πραγματοποιεί πτήσεις στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρηση ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, που διεξάγεται σε συνεχή βάση από το Μάιο του 2008 υπό το συντονισμό των Αρχηγείων Λιμενικού και ΕΛ.ΑΣ, και υπό την εποπτεία του Οργανισμού FRONTEX.
Σε αυτή την πρώτη πτήση παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ως εκπρόσωπος του υπουργείου Ναυτιλίας, η Εκτελεστική Διευθύντρια του FRONTEX (ad interim) Aija Kalnaja και o Αρχηγός Λιμενικού Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης.
Στην τοποθέτησή του ο γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης υπογράμμισε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, θα συμβάλει και αυτό, όχι μόνο στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ε.Ε., αλλά τόσο στην πάταξη εγκληματικών ενεργειών στη θάλασσα, όσο και στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Από την πλευρά της η Εκτελεστική Διευθύντρια του FRONTEX (ad interim) Aija Kalnaja δήλωσε ότι το αεροσκάφος θα είναι ικανό να επιχειρεί καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, θα έχει την ικανότητα να μεταδίδει πληροφορίες και να δίνει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα στα επιχειρησιακά κέντρα του FRONTEX και στους εταίρους, επιτρέποντας την άμεση αξιολόγηση και αντίδραση σε διάφορα περιστατικά – συνθήκες, όταν κρίνεται απαραίτητο.
Τόνισε, επίσης, ότι η αποστολή του αεροσκάφους για τους επόμενους μήνες θα είναι η υποστήριξη των ελληνικών Αρχών, μέσω του ελέγχου των συνόρων και του εντοπισμού και αποτροπής του διασυνοριακού εγκλήματος, ενώ θα συμβάλει στις προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων, οι οποίοι συχνά είναι θύματα διακινητών.
Τέλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γιώργος Αλεξανδράκης ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, αλλά και για τη Χώρα μας γενικότερα το γεγονός ότι για τους επόμενους έξι μήνες θα δραστηριοποιείται ένα υπερσύγχρονο εναέριο μη επανδρωμένο μέσο, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να δίνει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα του θαλασσίου πεδίου στα επιχειρησιακά μας κέντρα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δημόσια διαβούλευση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες: ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, οι βασικοί άξονες του οποίου παρουσιάστηκαν όπως έγραψε το dikastiko.gr, από τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023. Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα

Capital: Στο νηολόγιο του LR θα ενταχθούν τα νεότευκτα πλοία LCO2

Η Capital Gas Ship Management ανακοίνωσε ότι τα πρώτα πλοία μεταφοράς LCO2 (υγρού διοξειδίου άνθρακα) μεσαίου μεγέθους, χαμηλής πίεσης (με δυνατότητα υποστήριξης διπλού καυσίμου αμμωνίας) που παρήγγειλε στο ναυπηγείο της Hyundai Mipo Dockyard θα νηολογηθούν από τον LR. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Capital, την

Πόθεν Έσχες 2023: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις – Οι «παγίδες» που πρέπει να προσέξουν οι υπόχρεοι

Εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας για την υποβολή από τους υπόχρεους των δηλώσεων πόθεν έσχες, από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 και για διάστημα 90 ημερών, μέχρι δηλαδή τις 15 Μαρτίου 2024. «Ο υπόχρεος υποβάλλει

Το viral κόλπο για να βλέπεις αμέτρητα βίντεο στο TikTok χωρίς να αγγίζεις το smartphone σου

Για πολλούς από εμάς το TikTok αποτελεί την αγαπημένη μας πλατφόρμα στα social media. Όχι τόσο για να ανεβάζουμε περιεχόμενο, αλλά περισσότερο για να το καταναλώνουμε. Έχουμε περάσει άλλωστε αρκετές ώρες μπροστά από την οθόνη του κινητού μας, scrollάροντας με

Μετάβαση στο περιεχόμενο