Δύσκολες στιγμές για τους Αστυνομικούς των διμοιριών, έχασε χρυσή ευκαιρία η ΠΟΑΣΥ;

Είμαι ειλικρινά απογοητευμένος από την τροπή που έχουν πάρει οι Διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Τα τελευταία χρόνια, όλοι όσοι εργαζόμαστε σε διμοιρίες ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει η λέξη ταλαιπωρία, αφού είναι ταυτισμένη με την καθημερινότητα μας.

Οι ασταμάτητες μετακινήσεις σε νησιά, στην Κέρκυρα και μέσα στις πόλεις που εδρεύουμε δεν είναι ταξιδάκια αναψυχής. Σχεδόν όλοι οι Αστυνομικοί των διμοιριών αντιμετωπίζουν οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα λόγω των συνεχόμενων απουσιών από τα σπίτια τους. Οι τοπικές Διοικήσεις έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά αν δεν μεσολαβήσει ενεργά η Ηγεσία. Κι όμως συνάδελφοι, δυστυχώς παλεύουμε μόνοι μας!

Η ΠΟΑΣΥ είχε μια χρυσή ευκαιρία και την έχασε μέσα από τα χέρια της.

Στην πολυαναμενόμενη σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, ειπώθηκαν γενικόλογες τοποθετήσεις για την Ελληνική Αστυνομία, πλην του ζητήματος για το οποίο συγκαλέστηκε αυτή η σύσκεψη, δηλαδή την εξεύρεση λύσεων για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διμοιρίες των ΔΑΕ. Ακόμη, δεν δόθηκε ο λόγος σε συναδέλφους οι οποίοι υπηρετούν σε διμοιρίες και ξέρουν εκ των έσω τι γίνεται και τι φταίει. Αυτή η μεγάλη μας ευκαιρία μετατράπηκε σε βεγγέρα και όλοι αποχώρησαν χωρίς να έχουν επέλθει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εκτός από μια τυπική ανακοίνωση πεπραγμένων.

Θα μου πείτε γιατί τα αναφέρω όλα αυτά;

Μα γιατί αυτές οι νωχελικές και εθιμοτυπικές πρακτικές της ΠΟΑΣΥ και η αναποφασιστικότητα της Ηγεσίας, μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα.

Δεν είναι υπερβολή αλλά οι αστυνομικοί των διμοιριών υποφέρουν. Το λέμε και θα το ξαναλέμε ακόμα κι αν μας πούνε γραφικούς. Είμαστε στην μέση του καλοκαιριού και η κατάσταση όχι μόνο δεν χαλαρώνει αλλά οξύνεται. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μέσα στο Σώμα και δεν δούμε θεμελιώδεις αλλαγές, πολύ φοβάμαι ότι τα έχουμε και απροσδόκητες συνέπειες.

Δημήτρης Παδιώτης,

μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

http://enathess.gr/

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολή Αλεξιπτωτιστών: Απονομή πτυχίων και Διακριτικών Πτερυγίων σε Ευέλπιδες, ΣΜΥ και Οπλίτες

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) στον Ασπρόπυργο Αττικής, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα, σε Ευέλπιδες, σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και σε Οπλίτες Θητείας της 2022 Β’ ΕΣΣΟ, οι

Το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα! Η Ελλάδα δέχθηκε άφθονο αμερικανικό υλικό που αντικατέστησε ρωσικής κατασκευής οπλισμό

Καμπάνες για Ελλάδα-Οι ΗΠΑ άδειασαν επιτυχώς τις αποθήκες όπλων των Ευρωπαίων λόγω Ουκρανίας και ξεπούλησαν οπλικά συστήματα πολλών δισ σε χώρες της ΕΕ Περίπου  10 ευρωπαϊκές χώρες παρείχαν στην Ουκρανία το 100% της υποσχεθείσης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία

Στρατός Ξηράς: Στην τελική ευθεία η προμήθεια των πρώτων 7 ταχύπλοων σκαφών των ειδικών δυνάμεων

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία εξουσιοδοτείται ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ για την υπογραφή της 1ης εκτελεστικής σύμβασης, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Πλαισίου για το Υποπρόγραμμα «Προμήθεια και εν Συνεχεία Υποστήριξη 41

Σκιάθος: Τα τελευταία λόγια του επιχειρηματία λίγο πριν αυτοκτονήσει – Νέα στοιχεία για τα οικονομικά προβλήματά του

Είχε εξαντλήσει κάθε διέξοδο στις πόρτες των τραπεζών, που άρχισαν να βγάζουν στο «σφυρί» την περιουσία του και φέρεται να απευθύνθηκε σε τοκογλύφο ο επιχειρηματίας που αυτοκτόνησε στη Σκιάθο. Στο σημείωμα που άφησε ο επιχειρηματίας, ο οποίος κρεμάστηκε, κατονομάζει έναν