Δύσκολες στιγμές για τους Αστυνομικούς των διμοιριών, έχασε χρυσή ευκαιρία η ΠΟΑΣΥ;

Είμαι ειλικρινά απογοητευμένος από την τροπή που έχουν πάρει οι Διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Τα τελευταία χρόνια, όλοι όσοι εργαζόμαστε σε διμοιρίες ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει η λέξη ταλαιπωρία, αφού είναι ταυτισμένη με την καθημερινότητα μας.

Οι ασταμάτητες μετακινήσεις σε νησιά, στην Κέρκυρα και μέσα στις πόλεις που εδρεύουμε δεν είναι ταξιδάκια αναψυχής. Σχεδόν όλοι οι Αστυνομικοί των διμοιριών αντιμετωπίζουν οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα λόγω των συνεχόμενων απουσιών από τα σπίτια τους. Οι τοπικές Διοικήσεις έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά αν δεν μεσολαβήσει ενεργά η Ηγεσία. Κι όμως συνάδελφοι, δυστυχώς παλεύουμε μόνοι μας!

Η ΠΟΑΣΥ είχε μια χρυσή ευκαιρία και την έχασε μέσα από τα χέρια της.

Στην πολυαναμενόμενη σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, ειπώθηκαν γενικόλογες τοποθετήσεις για την Ελληνική Αστυνομία, πλην του ζητήματος για το οποίο συγκαλέστηκε αυτή η σύσκεψη, δηλαδή την εξεύρεση λύσεων για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διμοιρίες των ΔΑΕ. Ακόμη, δεν δόθηκε ο λόγος σε συναδέλφους οι οποίοι υπηρετούν σε διμοιρίες και ξέρουν εκ των έσω τι γίνεται και τι φταίει. Αυτή η μεγάλη μας ευκαιρία μετατράπηκε σε βεγγέρα και όλοι αποχώρησαν χωρίς να έχουν επέλθει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εκτός από μια τυπική ανακοίνωση πεπραγμένων.

Θα μου πείτε γιατί τα αναφέρω όλα αυτά;

Μα γιατί αυτές οι νωχελικές και εθιμοτυπικές πρακτικές της ΠΟΑΣΥ και η αναποφασιστικότητα της Ηγεσίας, μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα.

Δεν είναι υπερβολή αλλά οι αστυνομικοί των διμοιριών υποφέρουν. Το λέμε και θα το ξαναλέμε ακόμα κι αν μας πούνε γραφικούς. Είμαστε στην μέση του καλοκαιριού και η κατάσταση όχι μόνο δεν χαλαρώνει αλλά οξύνεται. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μέσα στο Σώμα και δεν δούμε θεμελιώδεις αλλαγές, πολύ φοβάμαι ότι τα έχουμε και απροσδόκητες συνέπειες.

Δημήτρης Παδιώτης,

μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

http://enathess.gr/

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στην ΕΕ με τους περισσότερους νέους εκτός εργασίας και εκπαίδευσης

Οι NEETs, όπως αποκαλούνται, (ακρωνύμιο από τις λέξεις neither in employment nor in education or training) στην ΕΕ για το 2023 ήταν περισσότεροι από 1 στους 10 (11,2%). Όμως εννέα κράτη μέλη κατέγραψαν ποσοστά ΝΕΕΤ άνω του μέσου όρου της ΕΕ που είναι 11,2 %

Αύξηση απασχόλησης ναυτικών

Η ανάκαμψη της ναυτικής απασχόλησης από την κρίση της πανδημίας συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ναυτικών (άτομα που είχαν έστω και μία ημέρα ασφάλισης στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο-ΝΑΤ ως μέλη πληρωμάτων πλοίων εντός του 2023) ανήλθε

Πάτρα: Φωτιά σε πλοίο μετά από έκρηξη σε αυτοκίνητο ΦΩΤΟ

Φωτιά ξέσπασε σε πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας, μετά την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο λίγα λεπτά μετά την επιβίβασή του. Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενώ σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν για διάσωση ατόμων από τη θάλασσα και παράλληλα ελήφθησαν μέτρα

Δύο χτυπήματα σε δύο ημέρες

Ενώ οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα, την ανηφόρα τραβούν και οι ναύλοι στα εμπορευματοκιβώτια. Χθες, μόλις μία ημέρα μετά τη θανατηφόρα επίθεση σε ελληνικό φορτηγό πλοίο, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας ναύτης

Μετάβαση στο περιεχόμενο