Ε.Α.Α.Λ.Σ. Ανακοίνωση : Συνάντηση εργασίας Προεδρείου Ε.Α.Α.Λ.Σ. με Αρχηγό Λ.Σ.

Ανακοίνωση…

Πειραιάς 14 Ιουλίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 19/22

ΘΕΜΑ: Συνάντηση εργασίας Προεδρείου Ε.Α.Α.Λ.Σ. με Αρχηγό Λ.Σ.

Συνάντηση εργασίας στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ είχε το Προεδρείο της Ε.Α.Α.Λ.Σ. με τον Αρχηγό ΛΣ Αντιναύαρχο ΛΣ Γ. Αλεξανδράκη χθες Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022.

Τα ειδικότερα θέματα που απασχόλησαν τις δύο πλευρές αφορούσαν τα ακόλουθα:

(α) Ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Ένωσής μας για τη δημιουργία Γραφείου Αποστράτων στο Αρχηγείο, ο Αρχηγός ΛΣ μας δήλωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα με έκδοση σχετικής σηματικής διαταγής του, θα προβεί στον ονομαστικό ορισμό του αρμόδιου στελέχους, που θα υποστηρίζει τη λειτουργία αυτή για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αποστράτων-μελών μας.

(β) Για τη λειτουργία «help-desk» Λ.Σ. – αποστράτων στο Ν.Ν.Α., ο Αρχηγός μας γνωστοποίησε ότι λίαν προσεχώς θα αποσπαστεί στο Ν.Ν.Α. επιπλέον στέλεχος του Λ.Σ., που θα εξυπηρετεί τα αιτήματα και των μελών της Ένωσής μας.

(γ) Για το ζήτημα της απονομής ξιφών στα μέλη-δικαιούχους της Ε.Α.Α.Λ.Σ. (περίπου 170), εξετάζονται κατά προτεραιότητα από το Αρχηγείο όλες οι δυνητικές λύσεις άμεσης επίλυσης του θέματος.  Στο πλαίσιο αυτό, από πλευράς μας επισημάνθηκε η ανάγκη εξασφάλισης των απαιτούμενων πιστώσεων από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, ακόμα κι αν απαιτηθεί η δαπάνη να αντιμετωπισθεί τμηματικά σε διαδοχικές οικονομικές χρήσεις, λόγω του μεγάλου αριθμού των δικαιούχων μελών μας.

(δ) Από την πλευρά μας γνωστοποιήσαμε στον Αρχηγό ΛΣ την πρόθεσή μας να αποσταλεί τις επόμενες μέρες επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη, με την οποία θα ζητείται η σύσταση «Πολιτιστικού Κέντρου του Λιμενικού Σώματος (ΠΟΚΕΛΣ)», με διάταξη που θα περιληφθεί σε επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΝΑΝΠ.  Ο Αρχηγός ΛΣ στήριξε την πρότασή μας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή θα τύχει θετικής υποδοχής από την πολιτική ηγεσία.

(ε) Τέλος, γνωστοποιήσαμε στον Αρχηγό ΛΣ  χρονίζοντα ζητήματα που αφορούν στα μέλη της Ένωσής μας και τα οποία αναζητούν επίλυση, όπως: προαγωγές Ανθυπασπιστών, εφαρμογή των διατάξεων της παρ.1 του αρθ. 6 του Ν. 2838/2000.  σε όλους τους αποφοίτους ΣΕΜΑ, αναγνώριση δυνατότητας σε Αντιπλοιάρχους ΛΣ  προαγωγής στον επόμενο βαθμό, ως  ευδόκιμος τερματισάντων της σταδιοδρομίας ύστερα από υποβολή αίτησης παραίτησης τους, με την ίδιες προϋποθέσεις που δίδετε σε Πλωτάρχες ΛΣ κλπ.

Ο Αρχηγός ΛΣ από πλευράς του δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για την εξεύρεση τρόπων επίλυσης των ως άνω περιγραφέντων ζητημάτων.

Νεαρός θα δικαστεί για τη μεταφορά επτά παράνομων αλλοδαπών στη Ρόδο

Για τη μεταφορά επτά αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, κατηγορείται 21χρονος Σύριος που συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και στις αρχές Δεκεμβρίου θα δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο 21χρονος (κατά δήλωσή

Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας: Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίζονται δυναμικά στην καρδιά του χειμώνα

Πλησιάζοντας πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας (International School of the Sea) του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» συνεχίζει δυναμικά, παρά τις συχνά αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις δράσεις εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου για την προστασία των