Ε.Α.Α.Λ.Σ : Χρονοδιάγραμμα καταβολής αυξημένων μερισμάτων και αναδρομικών από το Μ.Τ.Ν.

Ανακοίνωση ΕΑΑΛΣ:

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι, υπερψηφίστηκε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Η ΕΑΑΛΣ, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις της αλλά και με συμμετοχή της στη διαδικασία ακρόασης φορέων στη Βουλή, ζήτησε την επέκταση της αναδρομικής κατάργησης των αντισυνταγματικών μειώσεων του ν. 4093/2012 στα μερίσματα μας.  Αποτέλεσμα αυτών ήταν η κατά ένα χρόνο επέκταση της αναδρομικότητας (από 1/1/2022 σε 1/1/2021).

Περαιτέρω γνωστοποιείται ότι, οι αυξήσεις των μερισμάτων (ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ) λόγω κατάργησης των μειώσεων του ν. 4093/2012, (πρώην άρθρο 35, πλέον 34 ψηφισμένου νόμου), θα «εμφανισθούν» στα ενημερωτικά σημειώματα καταβολής μερισμάτων (ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ) τέλη Μαρτίου 2023.

Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι μετά τη δημοσίευση του ψηφισθέντος νόμου, θα διευκρινισθεί το χρονοδιάγραμμα αναδρομικής (από 1/1/2021) επιστροφής τους στους παλαιούς μερισματούχους.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, της εκταμίευσης των αναδρομικών στους δικαιούχους θα προηγηθεί αναμόρφωση Προϋπολογισμού από το Δ.Σ. του Μ.Τ.Ν., περί τα τέλη Απριλίου ή το αργότερο Μαΐου 2023.

Τέλος, όπως μας γνωστοποιήθηκε, το ΜΤΝ έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στην εκταμίευση των αναδρομικών, ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμα επιστροφής που θα επιλεγεί._

%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%A3%20final

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΘ: Αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο – Η νέα σύνθεση

Σε γνωστοποίηση αλλαγής σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ). Συγκεκριμένα, η ΟΛΘ ανακοινώνει ότι το δ.σ. της 24.03.2023, έκανε δεκτή την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και εξέλεξε νέο μέλος του τον κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη, σε αντικατάσταση

1η συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) υπό τη νέα του σύνθεση(φωτο)

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) Ολομελείας, υπό τη νέα του σύνθεση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι)

Πυροσβεστικό Σώμα: Εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Μαρούσι, η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  25ης Μαρτίου 1821. Στην ημερήσια διαταγή που εκδόθηκε, ο Αρχηγός του

Ορκωμοσία 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς Υποπυραγών ειδικών καθηκόντων

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, επέδωσε τα διπλώματα στους αποφοιτήσαντες, Υποπυραγούς ειδικών καθηκόντων Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά, καθώς και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 24

Μετάβαση στο περιεχόμενο