Ε.Α.Α.Λ.Σ : Συνάντηση με το σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ. Κεντρικής Ελλάδος και την Κεντρική Λιμενάρχη Βόλου

Στο πλαίσιο ειλημμένων αποφάσεων της νέας Διοίκησης της Ε.Α.Α.Λ.Σ., στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο Βόλο πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με το σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ. της περιοχής.

Από πλευράς ΕΑΑΛΣ συμμετείχαν ο Πρόεδρος ΔΣ Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Γενικός Γραμματέας ΔΣ Δημήτρης Σαϊτάκης και ο Αντιπρόεδρος ΔΣ Γιάννης Καραγεωργόπουλος.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και αμφότερες οι πλευρές υπογράμμισαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός ότι αυτή πραγματοποιείται για πρώτη φορά.

%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%A3%20IMG_6976

Από πλευράς ΕΑΑΛΣ τονίσθηκε ότι η νέα Διοίκησή της, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επέφερε σημαντικές αλλαγές σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της.  Στις αλλαγές αυτές εντάσσονται η διεύρυνση της συμμετοχικότητας των μελών της, ως και η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας εξ αποστάσεως επικοινωνίας στις καθημερινές λειτουργίες της.

Περαιτέρω, από την ΕΑΑΛΣ τονίσθηκε ότι για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων (δημοκρατικότερη λειτουργία, συμμετοχικότητα, γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα ΔΣ κλπ.) κύρια προτεραιότητα του νέου ΔΣ είναι η τροποποίηση του «αναχρονιστικού» πλέον ιδρυτικού Καταστατικού της, για την επιτυχή ολοκλήρωση της οποίας προσβλέπει στη συνδρομή όλων των ανά την επικράτεια περιφερειακών σωματείων και παραρτημάτων Αποστράτων Λ.Σ., προκειμένου συγκεντρωθούν οι διευρυμένες πλειοψηφίες που απαιτούνται για το σκοπό αυτό.

%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%A3%20IMG_6980

Επίσης, γνωστοποιήθηκε μια σειρά αποφάσεων και πρωτοβουλιών που ανελήφθησαν και υλοποιούνται από το νέο ΔΣ της ΕΑΑΛΣ.  Αυτές περιλαμβάνουν την κατάργηση της έντυπης έκδοσης του περιοδικού «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» (σημ.: οι εξοικονομούμενοι πόροι θα αξιοποιηθούν επ’ ωφελεία του συνόλου των μελών της ΕΑΑΛΣ), τη μετατροπή της σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΛΣ  στο διαδίκτυο (www.eaals.gr), τη δημιουργία γραφείου Αποστράτων στο Αρχηγείο ΛΣ/ΕΛΑΚΤ, τη δημιουργία help-desk Αποστράτων Λ.Σ. στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, την ανακαίνιση και λειτουργία παραρτήματος των κεντρικών γραφείων της ΕΑΑΛΣ εντός του Αρχηγείου ΛΣ/ΕΛΑΚΤ, την πρόταση δημιουργίας Πολιτιστικού Κέντρου Λ.Σ. (ΠΟΚΕΛΣ), την εξεύρεση λύσεων για κατάλληλη στέγαση των περιφερειακών ενώσεων και παραρτημάτων Αποστράτων Λ.Σ., όπου απαιτείται κ.ά.

Τέλος, ιδιαίτερα εκτενής ενημέρωση των Αποστράτων Λ.Σ. Βόλου έγινε για το φλέγον ζήτημα της επιχειρούμενης από την Κυβέρνηση δραματικής συρρίκνωσης των κοινωνικών πόρων των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών Αρωγής των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, που προέρχονται από τις εξοπλιστικές δαπάνες της Χώρας οι οποίες αποτελούν έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των  Ενόπλων Δυνάμεων που αποδίδονται με τη μορφή ανταποδοτικών  κρατήσεων ύψους 4% (για τα Μ.Τ.) και 2% (για τους Ε.ΛΟ.Α.) επιβαλλόμενων από το Κράτος επί των πάσης φύσεως εξοπλιστικών συμβάσεων προμηθειών- δαπανών.  Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις εκατέρωθεν προσπάθειές τους για την αποσόβηση νομοθέτησης του καταστροφικού για τα Μετοχικά Ταμεία των ενστόλων μέτρου.

Οι ανωτέρω πρωτοβουλίες καλωσορίστηκαν και έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από τους παριστάμενους Απόστρατους Λ.Σ., ενώ παράλληλα από πλευράς τους παρασχέθηκε η διαβεβαίωση ότι θα βρίσκονται αρωγοί σε κάθε ενέργεια που θα αποβλέπει στην καλυτέρευση της θέσης των αποστράτων συναδέλφων μας.

%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%A3%20IMG_6986

Τη συνάντηση της αντιπροσωπείας ΕΑΑΛΣ με το σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ. στο Βόλο τίμησε με την παρουσία της η Κεντρική Λιμενάρχης Βόλου Πλοίαρχος Λ.Σ. κα. Βασιλική ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ ενώπιον της οποίας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η ΕΑΑΛΣ στέκεται διαχρονικά αρωγός και συμπαραστάτης τους στο έργο των εν ενεργεία συναδέλφων μας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tραγωδία στα Κύθηρα: Έβλεπα ανθρώπους να χάνονται στη θάλασσα – Σώσαμε ογδόντα, λέει ο ιδιοκτήτης του γερανοφόρου (video)

«Γροθιά» στο στομάχι είναι οι τραγικές εικόνες που αντικρύζουν όσοι μετέχουν στις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης των δέκα αγνοουμένων ναυαγών από το ναύαγιο του ιστιοφόρου στα Κύθηρα. Η μανιασμένη θάλασσα και το δυσπρόσιτο σημείο της περιοχής κάνουν αδύνατη την περισυλλογή των

Θ. Πλεύρης: Διαγράφεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Θα τους επιστραφούν τα χρήματα – ΒΙΝΤΕΟ

Τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών σβήνονται όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Θάνος Πλεύρης και μάλιστα θα τους επιστραφούν τα χρήματα. Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ANT1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” είπε

ΕΚΤ: Ο πληθωρισμός θα είναι εκτός στόχου για μεγάλο διάστημα

Αναθεωρείται προς τα πάνω έως και το τρίτο τρίμηνο του 2023 Αρνητικό ήταν το κλίμα σήμερα στις αγορές ομολόγων, καθώς η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδειξε, ότι οι πληθωριστικές πιέσεις

Σε επιφυλακή Ελλάδα και Κύπρος για πρόκληση της Τουρκίας στις 15 Νοεμβρίου – Γιατί είναι κρίσιμη αυτή η ημέρα

Σε επιφυλακή δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο μονάχα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι κυπριακές καθώς εκτιμούν πως μπορεί να υπάρξει μια σειρά από προκλητικές κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, ιδίως την 15η Νοεμβρίου ή τέλος πάντως εκείνες τις