e-Learning: Προγράμματα με το κύρος του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας

Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λειτουργεί για 18η χρονιά με μεγάλη επιτυχία ένα εκτεταμένο πρόγραμμα e-Learning (Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση) από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Τα προγράμματα που παρέχει το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) διασυνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση, αναπτύσσοντας κυρίως την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία. Το υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης που προσφέρουν τα προγράμματα αυτά διασφαλίζεται τόσο από το κύρος του αρχαιότερου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, όσο και από την υιοθέτηση των πλέον σύγχρονων εκπαιδευτικών πολιτικών και εργαλείων.

Σημειώνοντας μια εντυπωσιακά ανοδική πορεία, σήμερα το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. προσφέρει πάνω από 250 προγράμματα στην ελληνική γλώσσα και πάνω από 35 στην αγγλική γλώσσα, με περισσότερους από 100 Καθηγητές του Ιδρύματος να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους, ενώ έχουν επιμορφωθεί περισσότερα από 60.000 άτομα.

Όλα τα νέα προγράμματα, που αναπτύσσονται, προσανατολίζονται στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων που είναι απόλυτα συνυφασμένες με τις εξελίξεις που θα κυριαρχήσουν στο άμεσο μέλλον τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πρόβλεψης των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία. Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και οι ειδικότητες με προοπτική αποτελούν τον βασικό άξονα γύρω από τον οποίο εντοπίζονται νέοι τίτλοι επιμορφωτικών προγραμμάτων με στόχο την προσφορά των γνώσεων και των δεξιοτήτων που ζητούνται στην αγορά εργασίας από τους αντίστοιχους επαγγελματικούς κλάδους.

Σημαντική είναι και η δράση του προγράμματος στον τομέα της εταιρικής κατάρτισης, καθώς πάνω από 400 εταιρίες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν επιμορφώσει περισσότερα από 6.500 στελέχη τους.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του E-Learning του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παναγιώτης Πετράκης επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η επιστημονική ομάδα του E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. καταγράφει συνεχώς τα νέα δεδομένα που μεταβάλλονται καθημερινά, εκπονεί εκτενή πρωτογενή ερευνητική δραστηριότητα και αξιοποιεί τα αποτελέσματα ερευνών από κορυφαία πανεπιστήμια, πολυεθνικές συμβουλευτικές εταιρίες, θεσμικούς φορείς κ.λπ. Σκοπός είναι τα προγράμματα που προσφέρονται να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας και να εφοδιάζουν τους εκπαιδευόμενους με τις αναγκαίες δεξιότητες για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας».

Τα προγράμματα διεξάγονται αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου (εκπαιδευτικής πλατφόρμας). Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο να προσαρμόζει τη μελέτη του στις προσωπικές του ανάγκες. Παράλληλα, παρέχεται πλήρης και καθημερινή εκπαιδευτική υποστήριξη από άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές. Τα περισσότερα προγράμματα ενσωματώνουν διαδραστικές μεθόδους εκπαίδευσης, όπως οργανωμένες live streaming συναντήσεις, που καθιστούν δυνατή τη σύγχ-ρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Αθηνών το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας σύγχρονης διαδικτυακής πλατφόρμας για την παροχή υψηλού επιπέδου εξ αποστάσεως επιμορφωτικών προγραμμάτων στα Αγγλικά σε μια σειρά από ακαδημαϊκά πεδία όπως: Ιστορία/Αρχαιολογία, Μεσογειακή Διατροφή Υγεία, Φιλοσοφία, Τέχνες Πολιτισμός, Νανοτεχνολογία-Νανοϊατρική, Οικονομικά, Περιβάλλον Αρχιτεκτονική, Coaching κ.ά.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ / ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου με σχετική εργασιακή εμπειρία ή μη, αναλόγως των απαιτήσεων κάθε προγράμματος. Σε όλα τα Προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό, λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.

Πέρα από τα προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης υπάρχουν και προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης, όπως προγράμματα δημιουργικής γραφής, life coaching, αυτοβελτίωσης, διαχείρισης άγχους κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης από το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:

https://elearn.elke.uoa.gr προγράμματα στα ελληνικά

http://www.elearninguoa.org προγράμματα στα αγγλικά

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103689354

www.protothema.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργασία αποστράτων: Οι απόψεις ΕΑΑΛΣ αναρτήθηκαν στη δημόσια διαβούλευση

Στο άρθρο 114 με τίτλο «Κίνητρα απασχόλησης συνταξιούχων – Αντικατάσταση άρθρου 20 ν. 4387/2016» επικεντρώθηκε ο σχολιασμός του ΔΣ της ΕΑΑΛΣ, που περιλαμβάνεται στην παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που δημοσιεύεται για την πληρότητα της

Υπόθεση Καργιώτη: Ταυτοποιούν τα πρόσωπα που μιλούσαν στον ασύρματο

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Νέο κύκλο ερευνών στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καργιώτη, που βρήκε φρικτό θάνατο όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» τον έσπρωξαν και τον έριξαν στη θάλασσα, σηματοδοτεί το υπόμνημα που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη

Κίσινγκερ: «Μακαριότατε, παραείστε μεγάλος για το νησί σας» – Οι χειρισμοί στο Κυπριακό

Ο Χένρι Κίσινγκερ ήταν σύμβολο νίκης για τους Τούρκους και τους Τουρκοκυπρίους και αναξιόπιστος για τους Ελληνοκύπριους. Ηταν μισητός στην Κύπρο ο Χένρι Κίσινγκερ, όχι μόνο επειδή ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν εμπόδισε, ενώ μπορούσε, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974,

Ένοπλες Δυνάμεις: Η εξομολόγηση μιας 27χρονης υπολοχαγού καταδρομέα

Για την απόφασή της να γίνει στρατιωτικός και να υπηρετήσει στους καταδρομείς, τους στόχους της αλλά και τις αντιδράσεις που έχει συναντήσει στην καριέρα της στις Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη μια 27χρονη υπολογαχός, η οποία είναι αλεξιπτωτίστρια-καταδρομέας. Όπως είπε μάλιστα, «θεωρητικά μπορεί

Μετάβαση στο περιεχόμενο