e-Learning: Προγράμματα με το κύρος του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας

Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λειτουργεί για 18η χρονιά με μεγάλη επιτυχία ένα εκτεταμένο πρόγραμμα e-Learning (Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση) από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Τα προγράμματα που παρέχει το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) διασυνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση, αναπτύσσοντας κυρίως την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία. Το υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης που προσφέρουν τα προγράμματα αυτά διασφαλίζεται τόσο από το κύρος του αρχαιότερου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, όσο και από την υιοθέτηση των πλέον σύγχρονων εκπαιδευτικών πολιτικών και εργαλείων.

Σημειώνοντας μια εντυπωσιακά ανοδική πορεία, σήμερα το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. προσφέρει πάνω από 250 προγράμματα στην ελληνική γλώσσα και πάνω από 35 στην αγγλική γλώσσα, με περισσότερους από 100 Καθηγητές του Ιδρύματος να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους, ενώ έχουν επιμορφωθεί περισσότερα από 60.000 άτομα.

Όλα τα νέα προγράμματα, που αναπτύσσονται, προσανατολίζονται στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων που είναι απόλυτα συνυφασμένες με τις εξελίξεις που θα κυριαρχήσουν στο άμεσο μέλλον τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πρόβλεψης των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία. Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και οι ειδικότητες με προοπτική αποτελούν τον βασικό άξονα γύρω από τον οποίο εντοπίζονται νέοι τίτλοι επιμορφωτικών προγραμμάτων με στόχο την προσφορά των γνώσεων και των δεξιοτήτων που ζητούνται στην αγορά εργασίας από τους αντίστοιχους επαγγελματικούς κλάδους.

Σημαντική είναι και η δράση του προγράμματος στον τομέα της εταιρικής κατάρτισης, καθώς πάνω από 400 εταιρίες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν επιμορφώσει περισσότερα από 6.500 στελέχη τους.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του E-Learning του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παναγιώτης Πετράκης επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η επιστημονική ομάδα του E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. καταγράφει συνεχώς τα νέα δεδομένα που μεταβάλλονται καθημερινά, εκπονεί εκτενή πρωτογενή ερευνητική δραστηριότητα και αξιοποιεί τα αποτελέσματα ερευνών από κορυφαία πανεπιστήμια, πολυεθνικές συμβουλευτικές εταιρίες, θεσμικούς φορείς κ.λπ. Σκοπός είναι τα προγράμματα που προσφέρονται να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας και να εφοδιάζουν τους εκπαιδευόμενους με τις αναγκαίες δεξιότητες για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας».

Τα προγράμματα διεξάγονται αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου (εκπαιδευτικής πλατφόρμας). Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο να προσαρμόζει τη μελέτη του στις προσωπικές του ανάγκες. Παράλληλα, παρέχεται πλήρης και καθημερινή εκπαιδευτική υποστήριξη από άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές. Τα περισσότερα προγράμματα ενσωματώνουν διαδραστικές μεθόδους εκπαίδευσης, όπως οργανωμένες live streaming συναντήσεις, που καθιστούν δυνατή τη σύγχ-ρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Αθηνών το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας σύγχρονης διαδικτυακής πλατφόρμας για την παροχή υψηλού επιπέδου εξ αποστάσεως επιμορφωτικών προγραμμάτων στα Αγγλικά σε μια σειρά από ακαδημαϊκά πεδία όπως: Ιστορία/Αρχαιολογία, Μεσογειακή Διατροφή Υγεία, Φιλοσοφία, Τέχνες Πολιτισμός, Νανοτεχνολογία-Νανοϊατρική, Οικονομικά, Περιβάλλον Αρχιτεκτονική, Coaching κ.ά.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ / ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου με σχετική εργασιακή εμπειρία ή μη, αναλόγως των απαιτήσεων κάθε προγράμματος. Σε όλα τα Προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό, λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.

Πέρα από τα προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης υπάρχουν και προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης, όπως προγράμματα δημιουργικής γραφής, life coaching, αυτοβελτίωσης, διαχείρισης άγχους κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης από το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:

https://elearn.elke.uoa.gr προγράμματα στα ελληνικά

http://www.elearninguoa.org προγράμματα στα αγγλικά

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103689354

www.protothema.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Λινοπεράματα το πλοίο της Greenpeace

Έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Δήμου Μαλεβιζίου Στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου πλέει από το μεσημέρι του Σαββάτου το πλοίο “Rainbow Warrior” της Greenpeace. Πολλοί ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν το διάσημο σκαρί της περιβαλλοντικής οργάνωσης και έσπευσαν να το φωτογραφίσουν απαθανατίζοντάς

Σταμάτης Κόκοτας: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Σταμάτης Κόκοτας. Νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια

Το ναυάγιο της 29ης Μαΐου ’41 και η ιστορία του

Ο Μάικλ Μπέντον θυμάται εκείνη την ημέρα πεντακάθαρα, και ας έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε. Ηταν ένα τυπικό καλοκαιρινό απόγευμα στη χερσόνησο της Γραμβούσας και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα ήταν καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του. Οπως συνήθιζαν με τη

Εκλογές τον Μάρτιο ή στο τέλος Ιουνίου – Οι πιθανές ημερομηνίες που συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Μάρτιος και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα χρονικά διαστήματα για τη διεξαγωγή των εκλογών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού (Bloo­mberg) ότι οι κάλπες θα στηθούν άνοιξη ή αρχές