ΕΑΑΛΣ Ενημέρωση: Στη ΒτΕ από χτες το σ/ν του ΥΠΑΜ

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της:

“Κατατέθηκε χθες 13.1.2023 στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το νομοσχέδιο θα εξετασθεί πρώτα από τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων (17.1.2023) και μετά θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για τελική ψήφιση.

Επισημαίνεται ότι το επίμαχο άρθρο 35, που αφορά στην κατάργηση των κρατήσεων του ν. 4093/12 αναδρομικά από 1.1.2022, παρέμεινε ως είχε αρχικά προταθεί.

Φαίνεται ότι η αντίδραση που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης στην προταθείσα ημερομηνία αναδρομικής εφαρμογής της κατάργησης (1.1.2022) δεν έφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ της ΕΑΑΛΣ στις 21.12.2022 τοποθετήθηκε επίσημα με δημόσια γραπτή παρέμβασή της κατά το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και ζήτησε η αναδρομικότητα της κατάργησης να ισχύσει από επιβολής του καταργούμενου μέτρου (δηλ. από το 2012).

Τέλος, γνωστοποιείται ότι από το Δ.Σ. της ΕΑΑΛΣ η διεκδίκηση της μέγιστης αναδρομικότητας της κατάργησης θα συνεχισθεί και κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου από το Κοινοβούλιο._”

%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%A3%20final

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου – Κοστίζει $286,1 εκατ.

Η έρευνα της ValueVessels για την ελληνόκτητη ναυτιλία περιέχει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των πλοίων όσο και για τη συνολική αξία, που περιλαμβάνει 4.709 πλοία ενεργά και υπό παραγγελία και συνολική αξία 152,69 δισ.

Το δώρο του Ωνάση στον «γάμο του αιώνα» ταξιδεύει στα νησιά Γκαλάπαγκος

Ήταν το μεγαλειώδες γαμήλιο δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς τον πρίγκιπα Rainier και την Grace Kelly, που παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 1956 στο Μονακό – ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα», με λίστα καλεσμένων που περιλάμβανε από

Κοπή Βασιλόπιτας Αποστράτων ΛΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ(φωτο)

Ανακοίνωση Αποστράτων ΛΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ 29Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Β.Ε. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ (Κ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Α, κ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ε. Δ