EAAN: Η απάντηση ΜΤΝ για αύξηση Μερίσματος & Παροχή Έκτακτου Επιδόματος

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της:

“Υπενθυμίζεται ότι, στις 27 ΙΑΝ 2023 το ΔΣ της ΕΑΑΝ υπέβαλε αίτημα/πρόταση όπως το ΔΣ/ΜΤΝ εξετάσει την δυνατότητα αύξησης της τιμής του ποσού των  παρεχόμενων μερισμάτων για τους απόστρατους μέτοχους (μερισματούχους) Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και Χηρεύουσες οικογένειες για το έτος 2023 λαμβάνοντας υπόψη την εν γένει καλή οικονομική κατάσταση Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) όπως αυτή εμφανίζεται από την μεγάλη αύξηση  του αποθεματικού κεφαλαίου τού ταμείου την τελευταία 10ετία (πάνω από την υποχρέωση του ταμείου).

Ειδικότερα, στο αίτημα/πρότασή του το ΔΣ της ΕΑΑΝ επεσήμαινε:

α. Το ΜΤΝ με τους συνεχείς υπέρ πλεονασματικούς προϋπολογισμούς είχε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό του αποθεματικού κεφαλαίου του από τα προ PSI επίπεδα, λόγω της αυτοχρηματοδότησης (του αποθεματικού κεφαλαίου) του ταμείου από τους ίδιους μερισματούχους του, λαμβάνοντας μειωμένα μερίσματα σε σχέση με τα τελικά ετήσια έσοδα του ταμείου και το κλείσιμο του προϋπολογισμού και τον απολογισμό στο τέλος κάθε έτους.

β.    Μετά από μία δεκαετία καθηλωμένων τιμών των μεριδίων των μερισμάτων του ΜΤΝ, την μεγάλη αύξηση του αποθεματικού κεφαλαίου του ταμείου, που διασφαλίζει πλέον την βιωσιμότητα του στις επόμενες γενιές, την συνεχή αύξηση εισαγομένων τα τελευταία χρόνια στις παραγωγικές σχολές του ΠΝ (ΣΝΔ-ΣΜΥΝ) καθώς και αυτές του ΛΣ / Ελ. Ακτ., την επανέναρξη μετά από δεκαετία των προσλήψεων ΕΠ.ΟΠ. στο ΠΝ και κατώτερου προσωπικού στο ΛΣ, την σταδιακή αύξηση του χρόνου παραμονής του προσωπικού στην υπηρεσία στα 40 έτη, μοιάζει ως ιδανική συγκυρία αύξησης της τιμής των μερισμάτων, η οποία στην παρούσα στιγμή συνάδει και με την κυβερνητική βούληση αύξησης των  συντάξεων και του βιοτικού επίπεδου των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου 2023, η οποία έχει ήδη υλοποιηθεί και είναι νόμος του κράτους.

γ.   Επίσης θα παρακαλούσαμε να εξεταστεί η δυνατότητα, εφόσον στο τέλος του έτους διαπιστωθεί από τον ισολογισμό του ΜΤΝ ότι υπάρχει πλεόνασμα πέρα του προβλεπόμενου, αυτό να μην οδηγηθεί στο ήδη υπεραυξημένο αποθεματικό κεφάλαιο, αλλά να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα δύο μερισμάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις  των άρθρων 85 και 86 σχετικού (δ).

Κατόπιν των ανωτέρω, το αίτημα/πρόταση του ΔΣ της ΕΑΑΝ εξετάσθηκε στις 17 ΦΕΒ 2023 στο ΔΣ/ΜΤΝ, του οποίου η απάντηση παρατίθεται στο κατωτέρω έγγραφο, που δημοσιεύθηκε μόλις χτες 24 ΑΠΡ 2023 στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΝ, για την πληρότητα της ενημέρωσης των μελών ΕΑΑΛΣ._ ”

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το κέντρο των εκδηλώσεων της επετείου της Μάχης της Κρήτης είναι πάντα το Μνημείο των Πεσόντων στη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και αποτελεί το σύμβολο της αντίστασης του άμαχου πληθυσμού κατά των εχθρικών δυνάμεων και στέκεται εκεί ως ένδειξη

Η απάντηση του Υπ. Ναυτιλίας για το τουρκικό σκάφος στα Κύθηρα

Η αβλαβής διέλευση σκαφών επιτρέπεται κανονικά στα εθνικά χωρικά ύδατα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα ότι τουρκικά αλιευτικά ρίχνουν δίχτυα κοντά στις ακτές των Κυθήρων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος που

Μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία η ελληνική σημαία μέσα σε ένα χρόνο!

Από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 το εθνικό νηολόγιο μειώθηκε κατά 12 πλοία και κατά 1.873.674 κόρους. Το εντυπωσιακό, όμως, στοιχείο, είναι ότι στους δώδεκα αυτούς μήνες, ο ελληνικός εμπορικός στόλος, μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία.

MTN: Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΦΑΠΑΞ Γλάδστωνος 1- ΤΚ 106 77, ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 24 Μαϊ 23   Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ   1. Από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ) ανακοινώνεται ότι σε συνεδρίαση

Μετάβαση στο περιεχόμενο