EAAN: Η απάντηση ΜΤΝ για αύξηση Μερίσματος & Παροχή Έκτακτου Επιδόματος

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της:

“Υπενθυμίζεται ότι, στις 27 ΙΑΝ 2023 το ΔΣ της ΕΑΑΝ υπέβαλε αίτημα/πρόταση όπως το ΔΣ/ΜΤΝ εξετάσει την δυνατότητα αύξησης της τιμής του ποσού των  παρεχόμενων μερισμάτων για τους απόστρατους μέτοχους (μερισματούχους) Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και Χηρεύουσες οικογένειες για το έτος 2023 λαμβάνοντας υπόψη την εν γένει καλή οικονομική κατάσταση Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) όπως αυτή εμφανίζεται από την μεγάλη αύξηση  του αποθεματικού κεφαλαίου τού ταμείου την τελευταία 10ετία (πάνω από την υποχρέωση του ταμείου).

Ειδικότερα, στο αίτημα/πρότασή του το ΔΣ της ΕΑΑΝ επεσήμαινε:

α. Το ΜΤΝ με τους συνεχείς υπέρ πλεονασματικούς προϋπολογισμούς είχε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό του αποθεματικού κεφαλαίου του από τα προ PSI επίπεδα, λόγω της αυτοχρηματοδότησης (του αποθεματικού κεφαλαίου) του ταμείου από τους ίδιους μερισματούχους του, λαμβάνοντας μειωμένα μερίσματα σε σχέση με τα τελικά ετήσια έσοδα του ταμείου και το κλείσιμο του προϋπολογισμού και τον απολογισμό στο τέλος κάθε έτους.

β.    Μετά από μία δεκαετία καθηλωμένων τιμών των μεριδίων των μερισμάτων του ΜΤΝ, την μεγάλη αύξηση του αποθεματικού κεφαλαίου του ταμείου, που διασφαλίζει πλέον την βιωσιμότητα του στις επόμενες γενιές, την συνεχή αύξηση εισαγομένων τα τελευταία χρόνια στις παραγωγικές σχολές του ΠΝ (ΣΝΔ-ΣΜΥΝ) καθώς και αυτές του ΛΣ / Ελ. Ακτ., την επανέναρξη μετά από δεκαετία των προσλήψεων ΕΠ.ΟΠ. στο ΠΝ και κατώτερου προσωπικού στο ΛΣ, την σταδιακή αύξηση του χρόνου παραμονής του προσωπικού στην υπηρεσία στα 40 έτη, μοιάζει ως ιδανική συγκυρία αύξησης της τιμής των μερισμάτων, η οποία στην παρούσα στιγμή συνάδει και με την κυβερνητική βούληση αύξησης των  συντάξεων και του βιοτικού επίπεδου των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου 2023, η οποία έχει ήδη υλοποιηθεί και είναι νόμος του κράτους.

γ.   Επίσης θα παρακαλούσαμε να εξεταστεί η δυνατότητα, εφόσον στο τέλος του έτους διαπιστωθεί από τον ισολογισμό του ΜΤΝ ότι υπάρχει πλεόνασμα πέρα του προβλεπόμενου, αυτό να μην οδηγηθεί στο ήδη υπεραυξημένο αποθεματικό κεφάλαιο, αλλά να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα δύο μερισμάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις  των άρθρων 85 και 86 σχετικού (δ).

Κατόπιν των ανωτέρω, το αίτημα/πρόταση του ΔΣ της ΕΑΑΝ εξετάσθηκε στις 17 ΦΕΒ 2023 στο ΔΣ/ΜΤΝ, του οποίου η απάντηση παρατίθεται στο κατωτέρω έγγραφο, που δημοσιεύθηκε μόλις χτες 24 ΑΠΡ 2023 στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΝ, για την πληρότητα της ενημέρωσης των μελών ΕΑΑΛΣ._ ”

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «λεωφόρος» της κοκαΐνης

Έξι φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες και αστυνομικούς έφτασε μέσα στη νύχτα έξω από ένα σπίτι στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού. Η πόρτα του σπιτιού έγραφε πως «ενοικιάζεται» και τα φώτα ήταν σβηστά. Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν από το φαινομενικά άδειο σπίτι καθώς

Βυθίζεται το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι – Αναφορές για νεκρό

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο, πλέει εδώ και ώρες ακυβέρνητο και παρουσιάζει εισροή υδάτων. Αναφορές σε αραβικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι υπάρχει ένα νεκρός από το πλήρωμα. Το ελληνικό λιμενικό διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα

Γιώργος Αυτιάς: Στρασβούργο

Ακόμη και στους αριθμούς μπορεί κανείς να ασκήσει ερμηνευτική βία. Μπορεί να βλέπει στα εκλογικά μεγέθη όχι αυτό που μετράνε, αλλά το είδωλο των προκαταλήψεών του. Κάπως έτσι, κάποιοι είχαν «διαβάσει» το αποτέλεσμα προτού καν κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή.

Αρχίζει η δικαστική μάχη δισ. ευρώ για τα εγκλωβισμένα αεροσκάφη

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing αεροσκαφών ξεκίνησαν τη δικαστική μάχη εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών στο Δουβλίνο, μία αναμέτρηση στην οποία παίζονται αποζημιώσεις τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για αεροσκάφη που παραμένουν αποκλεισμένα στη Ρωσία. Οι εκμισθωτές έχουν εγείρει αγωγές κατά δεκάδων

Μετάβαση στο περιεχόμενο