ΕΑΑΣ: Ανακοίνωση-τοποθέτηση για συμμετοχή Αξιωματικών ε.α. σε ΜΜΕ ως αναλυτές-σχολιαστές του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Αθήνα 01 Απρ. 2022

Η εισβολή των Ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και η πολεμική σύγκρουση που έκτοτε υφίσταται δημιούργησε την ανάγκη ενημέρωσης της κοινωνίας μας από ειδικούς στο θέμα του πολέμου. Πολλοί, λοιπόν, συνάδελφοί μας αξιωματικοί ε.α. κλήθηκαν και συμμετείχαν σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ως αναλυτές – σχολιαστές των εξελίξεων του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Οι στρατιωτικοί, όπως και όλοι οι αναλυτές, εκθέτοντας τις απόψεις τους εκτίθενται ταυτόχρονα και στην κρίση του κοινού που τους παρακολουθεί.

Δυστυχώς, παρουσιάστηκαν κάποιοι δημοσιογράφοι και λοιποί δημοσιολογούντες οι οποίοι προσπάθησαν με σκαιότατους χαρακτηρισμούς να απαξιώσουν συλλήβδην τους συναδέλφους μας και όλους τους αποστράτους καθώς και το δικαίωμά τους στην έκφραση απόψεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι προφανές ότι κάποιος μπορεί να διαφωνεί με τον τρόπο και την παρουσία κάποιου, ακόμη και με το περιεχόμενο των τοποθετήσεών του, δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να αναγάγει την διαφωνία του αυτή σε απαξίωση όλων των συναδέλφων του αναλυτού.

Δεν παρατηρήσαμε το ίδιο φαινόμενο όταν τα ζητήματα της επικαιρότητας επέβαλαν την κατάθεση απόψεων ειδικών για ιατρικά θέματα ή μετεωρολογικά φαινόμενα, τους σεισμούς. κ.ο.κ. Όταν πρόκειται για την κατάθεση απόψεων για μία πολεμική σύρραξη ειδικότεροι επί των θεμάτων της Πολεμικής Τέχνης δικαίως θεωρούνται οι Στρατιωτικοί ειδικοί να κρίνουν και να εκφράζουν την άποψή τους ελεύθερα και μετά λόγου γνώσεως, λόγω σπουδών, εκπαίδευσης και εμπειρίας.

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων /ΕΑΑΣ

Ιδρύθηκε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας με έδρα τη Νεάπολη.

Δημοσιεύθηκε χθες 2/2/2023 το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας και της Σχολής Πλοιάρχων αυτής. Η σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχων) έχει πλέον ιδρυθεί στη Νεάπολη του Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. “Μια μεγάλη ημέρα χαράς

Ν. Ανδρουλάκης: Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε κ. Τσίπρα

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Με ανάρτησή του κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «παράσταση» μιμητισμού του Ανδρέα Παπανδρέου σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποδέχεται μαθήματα ιδεολογικής συνέπειας. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει στην

Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων