Είδε τη διάσπαση ως ημέρα ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ UPD

Ολοκληρώθηκε με εκρηκτικό τρόπο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ • Ο Στέφανος Κασσελάκης «μάζεψε» τα περί δημοψηφίσματος • Ζήτησε τις έδρες Τσακαλώτου και Πέρκα • Στο στόχαστρο σκληρής κριτικής ο πρόεδρος του κόμματος.

«Δεν υπάρχει λόγος» να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους αποχωρήσαντες βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα.

Στη σύντομη παρέμβασή του μετά τις δραματικές εξελίξεις και την αποχώρηση και της Ομπρέλας, ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνθηκε με το γνωστό αυταρχικό του ύφος στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία ολοκλήρωσε τις διαδικασίες της με εκρηκτικό τρόπο και, πλέον, αναμένεται το κείμενο της πολιτικής απόφασης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε, επίσης, ότι αποσύρει την πρότασή του για δημοψήφισμα. Εξάλλου η πρόταση για διαγραφές και δημοψήφισμα δεν έχει πια καμία ισχύ, καθώς όλοι όσοι είχαν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας (Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσα, Στέφανος Τζουμάκας) έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Παράλληλα κάλεσε τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα σχολιάζοντας «θυμίζω στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον κώδικα δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι δεσμεύονται ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να επιστρέψουν τις έδρες στο κόμμα όπως καλώ και τον κ. Κούλογλου να επιστρέψει την έδρα της ευρωβουλής. Σεβαστείτε τη βάση του κόμματος».

Σε μια προσπάθειά του να εμφανιστεί ενωτικός έκανε μισό βήμα πίσω σχετικά με τα περί δημοψηφισμάτων, διαβάζοντας ένα κομμάτι από το κείμενο της πολιτικής απόφασης και δηλώνοντας ότι τον βρίσκει πλήρως σύμφωνο. Σε αυτό αναφέρεται ρητά «τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα» και «οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του επισήμανε ότι «σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Θέλετε να δουλέψετε, Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Έχετε χώρο εδώ μέσα και η μόνη τάση είναι η δημοκρατική από τη βάση».

«Όπως είπα και χτες και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Θέλετε να δουλέψετε; Ελάτε. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Από αύριο είναι μια καινούρια μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και σας καλώ όλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας μπροστά στην ιστορία αυτού του ιστορικού κόμματος» κατέληξε.

Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.:

⇒ Ομπρέλα: Επισήμως αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, με μήνυμα ότι «παραμένουμε στις επάλξεις»

⇒ Παρέμβαση ομάδας Τεμπονέρα: «Παραμένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή»

⇒ Βαριές αιχμές κατά Κασσελάκη από τον Γιάννη Ραγκούση

⇒ Προς αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Πέτη Πέρκα

⇒ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Παραιτήθηκε και ο Στέφανος Τζουμάκας με βέλη κατά αυριανιστών

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΑΛΣ: Ανοιχτή Επιστολή προς ΥΠΕΘΑ – Άμεση διευθέτηση εκκρεμοτήτων επί αιτήσεων ΒΟΕΑ και δανείων από το ΜΤΝ

“Το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών και της δυσθυμίας στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος αναφορικά με τη μη χορήγηση των δικαιούμενων Βοηθημάτων Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) καθώς

ΑΑΔΕ: Προσωπικά δεδομένα απεστάλησαν σε λάθος παραλήπτες σε βεβαιώσεις τελών κυκλοφορίας 2018

Στο πλαίσιο της βεβαίωσης τελών κυκλοφορίας έτους 2018 σε 89.494 οφειλέτες, που δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά απαλλαγής τους από τα τέλη, τα μηνύματα κοινοποίησης των τελών κυκλοφορίας σε ορισμένους οφειλέτες περιέλαβαν – λόγω τεχνικής αστοχίας – ονοματεπώνυμα και όνομα χρήστη – username (όχι

Ναυτιλία: Ποιοι είναι οι δέκα μεγαλύτεροι ναυλομεσίτες στον κόσμο

Η Lloyd’s List παρουσίασε τους 10 μεγαλύτερους ναυλομεσίτες στο κόσμο μεταξύ των οποίων είναι και ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Κουκάς, της Optima Shipping. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ο κατάλογος των 10 κορυφαίων ναυλομεσιτών καταρτίζεται από την Lloyd’s List και

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλήφθηκαν την 28η Νοεμβρίου 2023 ως προσωρινοί αναπληρωτές για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας. Ειδικότερα: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων

Μετάβαση στο περιεχόμενο