Eιδική υπηρεσία πεζών περιπολιών με 150 αστυνομικούς στην Αθήνα

Τη λειτουργία Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών στην Αθήνα με τουλάχιστον 150 άτομα, νέο πρόγραμμα πεζής και εποχούμενης αστυνόμευσης σε 15 «τομείς» στην πρωτεύουσα και ειδικούς ελέγχους για ναρκωτικά, πορνεία , παραεμπόριο κλπ σε Πεδίο του Αρεως, πλατεία Ομονοίας και γύρω περιοχές περιλαμβάνει το νέο σχέδιο «εμφανούς αστυνόμευσης» που θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ.Το σχέδιο αυτό, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα όπου όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες θα χωρίσουν τις περιοχές εποπτείας τους σε 2-3 «ζώνες» -σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και περισσότερες-όπου προβλέπεται να κινείται ένα τουλάχιστον περιπολικό. Ετσι ώστε τουλάχιστον μία φορά το 24ωρο να διέρχεται το περιπολικό ακόμη και από τα πιο απομακρυσμένα χωριά και να προσφέρεται «αίσθημα ασφαλείας».Την εκπόνηση αυτού του προγράμματος είχε ζητήσει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος . Ωστόσο άλλα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επεσήμαναν ότι «τέτοιοι σχεδιασμοί περιπολιών από πεζούς αστυνομικούς, μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ έχουν ανακοινωθεί τουλάχιστον 10-12 φορές τα τελευταία χρόνια. Ομως στη συνέχεια πολλοί από τους περιπολούντες αστυνομικούς «απορροφώνται» σε άλλες υπηρεσίες ενώ υπάρχουν συνεχείς αλλαγές στους σχεδιασμούς. Ακόμη τα αποψιλωμένα αστυνομικά τμήματα αδυνατούσαν να προγραμματίσουν πεζές περιπολίες. Κάτι που επιχειρείται να λυθεί με την συγκεκριμένη υπηρεσία αποκλειστικά πεζής αστυνόμευσης. Ωστόσο και ο προγραμματισμός για συνεχείς κινήσεις περιπολικών σε όλη την Ελλάδα μπορεί να επιβαρύνει τον προβληματικό στόλο οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ ενώ ζητούμενο είναι το κόστος των καυσίμων ή συντήρησης των περιπολικών. Ερώτημα παραμένει τι θα συμβεί σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού αφού το περιπολικό και αστυνομικοί μπορεί να είναι σε μακρινά σημεία, λόγω των συνεχών περιπολιών και πιθανόν ν’ αργούν να επιληφθούν».

katechaki.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναρκωτικά, όπλα και αρχαία έκρυβε σε τροχόσπιτο (εικόνες)

Αρχαιότητες τις οποίες σκόπευε να βγάλει στο “σφυρί” είχε στην κατοχή του ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής με οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής σε περιοχή της Ροδόπης, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων. Κατά την διάρκεια

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 21χρονη που παρασύρθηκε στην Καμάρα- Δωρίζει τα όργανά της η οικογένεια

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν», λέει η μητέρα του θύματος. Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Κώστας Κατσαφάδος : Το «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης είναι το έργο της

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας, όπως και ο κόσμος, κινείται και σχεδιάζει έχοντας στο μυαλό της την αβεβαιότητα που κυριαρχεί γύρω από τις ευρύτερες

Λαρισαίος επιχειρηματίας κατασκεύασε ρομποτικό όχημα με σύστημα λέιζερ για την κατάρριψη drones

«Όραμά μας να δώσουμε σε κάθε χώρα τη δύναμη να αμυνθεί ενάντια σε πιθανές απειλές». Με αυτό το μότο ο επιχειρηματίας και εφευρέτης ρομποτικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, Κωνσταντίνος Σούκος, κινείται και παράγει έργα, που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και την κατάρρευση drones.