Εκατοντάδες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αναμένονται στα Χανιά εφέτος

Στις 26 Μαΐου έχουν αναγγελθεί οι αφίξεις 4 κρουαζιερόπλοιων αριθμός που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, θα δοκιμάσει τα όρια οργάνωσης του λιμανιού των Χανίων καθώς και της πόλης.

Χαράζοντας την ίδια ρότα με το 2022, η κρουαζιέρα «σαλπάρει» και το 2023 στα Χανιά με βασικό λιμάνι υποδοχής τη Σούδα, ενώ αφίξεις πλοίων αναμένονται και στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων. Σύμφωνα με τα μέχρι και τώρα στοιχεία οι αφίξεις των πλοίων θα ξεπεράσουν τις 117, ωστόσο όπως σχολιάζει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης«ακριβής εικόνα θα υπάρχει τον Απρίλιο, ενώ αναφορικά με τον αριθμό των αφίξεων θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι πάντα υπάρχουν και έκτακτες αφίξεις».

Ο κ. Βιριράκης εκτιμά ότι είναι πιθανό οι αφίξεις να φτάσουν τις 150«Η δυναμική των Χανίων είναι δεδομένη, υπάρχει αισιοδοξία και τάσεις ανόδου», σχολιάζει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ. Ήδη, τον Ιανουάριο στη Σούδα κατέπλευσαν δύο πλοία που μετέφεραν 1.526 επιβάτες, ενώ κατά τον Φεβρουάριο κατέπλευσε ένα πλοίο με 839 επιβάτες και είναι προγραμματισμένη ακόμα μια άφιξη. Στη Σούδα, τον Απρίλιο αναμένονται 6 αφίξεις, ενώ σταδιακά από τον Μάιο η κρουαζιέρα θα πυκνώσει με αναμενόμενες αφίξεις τις 17.

Στις 26 Μαΐου έχουν αναγγελθεί οι αφίξεις 4 κρουαζιερόπλοιων αριθμός που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, θα δοκιμάσει τα όρια οργάνωσης του λιμανιού των Χανίων καθώς και της πόλης.

Ο Ιούνιος θα φέρει 20 κρουαζιερόπλοια που είναι και ο μεγαλύτερος ανά μήνα αριθμός αφίξεων. Τον Ιούλιο αναμένονται 12, τον Αύγουστο 13, τον Σεπτέμβριο 12, τον Οκτώβριο 17, τον Νοέμβριο 11 και τον Δεκέμβριο 3 προσεγγίσεις.

Ο καθοριστικός ρόλος της κρουαζιέρας αποτυπώνεται, όπως επισημαίνει ο κ Βιριράκης και στην διαπίστωση βάση ερευνών, ότι το 60% των επιβατών κρουαζιέρας επισκέπτονται ξανά ως τουρίστες, κάθε ταξιδιωτικό προορισμό-λιμάνι κρουαζιέρας.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων επισημαίνει ότι η ανακοίνωση του πρωθυπουργού από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου Κρήτης για την ένταξη του νέου σταθμού επιβατών Σούδας στην χρηματοδότηση του ταμείου Ανάκαμψης, αποτελεί το σημαντικότερο βήμα η Σούδα να γίνει home -port (κόμβος έναρξης-τερματισμού κρουαζιέρας). Σήμερα το συγκεκριμένο λιμάνι αποτελεί σταθμό κρουαζιέρας.

Το 2022 στα λιμάνια της Κρήτης, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κατέπλευσαν 402 πλοία μεταφέροντας 500.392 επιβάτες. Τις περισσότερες αφίξεις κατέγραψε το λιμάνι του Ηρακλείου 227, με 304.257 επιβάτες και ακολούθησαν τα Χανιά με 121 αφίξεις και 179.681 επιβάτες. Στον αριθμό αυτό προστίθενται και 11 αφίξεις στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων με 3.907 επιβάτες. Στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου καταγράφηκαν 40 αφίξεις με 15.785 επιβάτες και στο Ρέθυμνο 14 αφίξεις με 669 επιβάτες.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mega Stories – Δείτε την σημερινή εκπομπή(00.10) αφιερωμένη σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων(με την συμμετοχή του Λιμενικού, Γιώργου Παπαδόπουλου)

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων και οι οποίοι  μέσω του μοιράσματος αυτής τους της εμπειρίας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας προς το τηλεοπτικό κοινό. Μεταξύ αυτών ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και ο 

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Μετάβαση στο περιεχόμενο