Εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία(φωτο)

Από την Τρίτη 09 έως την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Κυριάκου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (K.O.A.N.Z.) κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη.

Ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ παραβρέθηκε σε Εκδηλώσεις Μνήμης, όπως παρακάτω:

 • Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στην Πέρθη, στην επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Κενοτάφιο Kings Park, παρουσία της Προξένου της Ελλάδας στην Πέρθη κ. Γεωργίας Καρασιώτου.
 • Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στο Σύδνεϊ, στην επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Κενοτάφιο Martin Place, παρουσία της Κυβερνήτριας της Νέας Νοτίου Ουαλίας κ. Margaret Beazley.
 • Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στην Θεία Λειτουργία και στην Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες της Μάχης της Κρήτης, στην Αγγλικανική Εκκλησία της Αγίας Τριάδας της Νέας Νοτίου Ουαλίας.
 • Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 στην Καμπέρα, στην επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Australian Hellenic Memorial και στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στο Australian War Memorial.
 • Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 στην Μελβούρνη, στην επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Shrine of Remembrance και στο Australian Hellenic War Memorial.
 • Την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 στην Μελβούρνη, στην επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Australian- Hellenic War Memorial για την 104η Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.
 • Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 στο Ουέλλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, στην επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Pukeahu National War Memorial.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με:

 • Τους Θεοφιλέστατους Επισκόπους Κυανέων κ.κ. Ελπίδιο, Σωζοπόλεως κ.κ. Κυριακό, Κερασούντος κ.κ. Ευμένιο.
 • Τον Υπουργό Τουρισμού, Αθλητισμού, Μεγάλων Εκδηλώσεων και Δημιουργικών Τεχνών της Βικτώριας, ομογενή κ. Steve Dimopoulos.
 • Τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Καμπέρα κ. Γεώργιο Παπακώστα.
 • Τους Γενικούς Προξένους της Ελλάδας στο Σύδνεϊ κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη και στην Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Σ. Κακαβελάκη.
 • Την Πρόξενο της Ελλάδας στην Πέρθη κ. Γεωργία Καρασιώτου.
 • Τον Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας στο Ουέλλινγκτον κ. Γεώργιο Νεονάκη.
 • Τον Κύπριο Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία κ. Αντώνη Σαμμούτη.
 • Εκπροσώπους της Ομογένειας.

Επιπλέον, κατά την παραμονή του στην Καμπέρα και στο Ουέλλινγκτον είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους Υπαρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, Vice Admiral David Johnston (AC RAN) και Air Vice-Marshal Tony Davies αντίστοιχα, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό “ευχαριστώ” του τ. Λιμενάρχη Σύρου Γιάννη Βαμβακούση προς του ναυτικούς

Το συγκινητικό “ευχαριστώ” του π. Λιμενάρχη Σύρου Γιάννη Βαμβακούση προς του ναυτικούς ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ –ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΣΥΡΟΥ Πλοιάρχου Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη Επ΄ευκαιρία της ολοκλήρωσης της τριαντακονταπενταετούς διαδρομής μου στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο πιστά υπηρέτησα από υπηρεσίες και

Εκτάκτως στο Βερολίνο ο Ιταλός ΥΠΕΞ: «Καυτό» θέμα η ιδιωτική θαλάσσια διάσωση

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Τελικά, το Γερμανικό ΥΠΕΞ κατένειμε χρηματοδοτήσεις για ιδιωτική θαλάσσια διάσωση. Κάτι που προκαλεί κριτική εναντίον του Καγκελάριου. Ο Ιταλός ΥΠΕΞ φτάνει σήμερα Πέμπτη στο Βερολίνο. Δεν υπάρχει “αντιπαράθεση” στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού προς το

Απόφαση μεταθέσεων 2023 : Αποδοχή των προτάσεων του Αρχηγού ΛΣ

Λίγες ημέρες μετά την παραίτηση και αποχώρηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος συνεκάλεσε το Συμβούλιο Τακτικών Μεταθέσεων και αποφάσισε πληθώρα μετακινήσεων στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Οι μεταθέσεις αυτές προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις

Στην 80η επέτειο βύθισης του Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα» ο Γ. Παππάς

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη ν. Λέρο τελετή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 80η επέτειο από τη βύθιση του Αντιτορπιλικού «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ». Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς ως εκπρόσωπος

Μετάβαση στο περιεχόμενο