Εκκρεμούν 600.000 φορολογικές δηλώσεις

Στο τέλος του μήνα εκπνέει η παράταση της προθεσμία υποβολής
Υπάρχουν περίπου 600.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, ενώ στο τέλος του μηνός εκπνέει η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή τους.

Πάντως, φέτος η Εφορία βεβαιώνει περισσότερους φόρους συγκριτικά με πέρυσι. Οι αυξήσεις στους μισθούς που έχουν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις και οι επαγγελματίες φαίνεται ότι δηλώνουν περισσότερα κέρδη και έτσι προκύπτουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι μέχρι στιγμής έχει βεβαιωθεί ποσό της τάξεως των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι περίπου αντίστοιχο με το περσινό, αλλά προς το παρόν έχουν υποβληθεί περίπου 5,9 εκατ. από το σύνολο των 6,5 εκατομμυρίων, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας την παράδοση, η οποία ορίζει ότι αυτοί οι οποίοι καθυστερούν να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις είναι και αυτοί οι οποίοι θα κληθούν τελικώς να πληρώσουν τα μεγαλύτερα ποσά, τότε περιμένουμε ότι αυτό το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ θα ανέβει κατά αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ακόμη μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Αν κάνουμε την απλή διαίρεση με τα χρεωστικά εκκαθαριστικά που και φέτος κυμαίνονται περίπου στο 35% (οι υπόλοιποι είτε παραλαμβάνουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε έχουμε επιστροφή φόρου), τότε προκύπτει ένα μέσο ποσό της τάξεως των 1.050 με 1.100 ευρώ και αυτό περιμένουμε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχει την αντίστοιχη αύξηση.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο