Εκκρεμούν 600.000 φορολογικές δηλώσεις

Στο τέλος του μήνα εκπνέει η παράταση της προθεσμία υποβολής
Υπάρχουν περίπου 600.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, ενώ στο τέλος του μηνός εκπνέει η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή τους.

Πάντως, φέτος η Εφορία βεβαιώνει περισσότερους φόρους συγκριτικά με πέρυσι. Οι αυξήσεις στους μισθούς που έχουν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις και οι επαγγελματίες φαίνεται ότι δηλώνουν περισσότερα κέρδη και έτσι προκύπτουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι μέχρι στιγμής έχει βεβαιωθεί ποσό της τάξεως των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι περίπου αντίστοιχο με το περσινό, αλλά προς το παρόν έχουν υποβληθεί περίπου 5,9 εκατ. από το σύνολο των 6,5 εκατομμυρίων, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας την παράδοση, η οποία ορίζει ότι αυτοί οι οποίοι καθυστερούν να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις είναι και αυτοί οι οποίοι θα κληθούν τελικώς να πληρώσουν τα μεγαλύτερα ποσά, τότε περιμένουμε ότι αυτό το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ θα ανέβει κατά αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ακόμη μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Αν κάνουμε την απλή διαίρεση με τα χρεωστικά εκκαθαριστικά που και φέτος κυμαίνονται περίπου στο 35% (οι υπόλοιποι είτε παραλαμβάνουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε έχουμε επιστροφή φόρου), τότε προκύπτει ένα μέσο ποσό της τάξεως των 1.050 με 1.100 ευρώ και αυτό περιμένουμε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχει την αντίστοιχη αύξηση.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολυάριθμα στελέχη του ενισχύει ο Frontex την Ολυμπιάδα 2024

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Περιμένοντας ανυπόμονα τους Ολυμπιακούς και Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στη Γαλλία, ο Frontex αποστέλλει αριθμό-ρεκόρ στελεχών του για να στηρίξουν τις Γαλλικές Αρχές επιβολής νόμου ώστε να διεξαχθεί με ασφάλεια αυτή η παγκόσμιας προβολής εκδήλωση. Μεταξύ Ιουλίου

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις – Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Λίγες ημέρες έμειναν για την ανακοίνωση των Βάσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024, αφού η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων έχει ήδη ολοκληρωθεί. Οι Βάσεις 2024 αναμένεται να ανακοινωθούν τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, με επικρατέστερες ημερομηνίες να είναι αυτές

Μάτι: Έξι χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς – Εκδηλώσεις μνήμης

Έξι χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι συμπληρώνονται σήμερα και εντός της ημέρας είναι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μνήμης για τους 104 νεκρούς της τραγωδίας. Τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Στις 09:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη Δέηση, στον

Tουρκικοί «τσαμπουκάδες» με πολεμικά έξω από την Κάσο -η απάντηση της Αθήνας

Πρώτα βάφτισαν με Νavtex «τουρκική υφαλοκρηπίδα» περιοχή νότια της Καρπάθου, μετά έστειλαν και πολεμικά πλοία «για να παρακολουθούν» το ιταλικό ερευνητικό «Ievoli Relume», που πραγματοποιεί έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο