Εκπαίδευση Πυροσβεστών ως Εναέριοι Συντονιστές Εναερίων Μέσων από την California Aerial Supervision Academy (CASA)

Συνεχίζεται το πρόγραμμα εκπαιδεύσεων, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας και της United States Forest Service (USFS) στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Χθες 05 Μαΐου 2023, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση τεσσάρων (4) Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος ως νέοι «Εναέριοι Συντονιστές Εναερίων Μέσων», που πραγματοποιήθηκε από την CASA (California Aerial Supervision Academy) της CAL FIRE σε συνεργασία με τη US Forest Service, στην Πολιτεία της Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο ‘’Wildland Fire Training Center’’ στο Sacramento (McClellan Airport) και στο “Forest Service Northern Operations Center” στο Redding.

Η εκπαίδευση ξεκίνησε στις 24 Απριλίου του 2023 και περιλάμβανε γενικές αρχές αεροπλοΐας, παρουσιάσεις εναερίων μέσων πυρόσβεσης, διαχείριση εναέριου χώρου κυκλοφορίας, επικοινωνίες εναέριου συντονιστή με εναέρια μέσα και κέντρο επιχειρήσεων, συνεργασία πληρώματος, συνεργασία εναέριου συντονιστή εναερίων μέσων με το κέντρο επιχειρήσεων, εξομοίωση στο Sand Τable και σε εξομοιωτή πτήσεων, σενάρια πυρκαγιάς με εμπλοκή εναέριου συντονιστή εναερίων μέσων, επίγειου συντονιστή και σταδιακή είσοδο εναερίων μέσων στο χώρο της πυρκαγιάς, επικίνδυνα σημεία, τακτικές κατάσβεσης, κατάδειξη στόχου και χρήση επιβραδυντικών και ασκήσεις επί του πεδίου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων και κυρίως του Εναέριου Συντονιστή Εναερίων Μέσων, του Επικεφαλής Τομέων Πυρκαγιάς, των Εναερίων Μέσων (Αεροσκαφών-Ελικοπτέρων), του Κέντρου Επιχειρήσεων καθώς και των Επίγειων Δυνάμεων.

Με το πέρας της εκπαίδευσης και την απονομή των πτυχίων στους τέσσερεις (4) νέους Εναέριους Συντονιστές του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους υπεύθυνους του προγράμματος Chris Jurasek και John Casey.

Στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας και της United States Forest Service (USFS), συνεχίζεται το πρόγραμμα εκπαιδεύσεων, δεδομένου ότι έχουν προγραμματιστεί εντός του μηνός Μαΐου να ολοκληρωθούν τρείς (3) ακόμη εκπαιδεύσεις που θα αφορούν α) τη μεταφορά της πληροφορίας και την ορθή διαχείριση των ΜΜΕ σε μεγάλα περιστατικά –Public Information Officer (P.I.O.), β) τη διερεύνηση και προανάκριση εγκλημάτων εμπρησμού – Arson Investigation και γ) τις τακτικές άμεσης επέμβασης με ελικόπτερο για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, στις προχωρημένες τακτικές Πυρόσβεσης, στο Αντιπύρ, στην Προδιαγεγραμμένη Καύση και στη Διάνοιξη Αντιπυρικών Ζωνών από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.).

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο

Σταμάτησε τον Απρίλιο η διαρκής ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών, οι οποίες κατέγραφαν άνοδο για 26 διαδοχικούς μήνες, από τον Φεβρουάριο του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2023 (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών). Τον Απρίλιο του 2023 οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4,3%

Τα σχέδια των κολοσσών της κρουαζιέρας για την Eλλάδα

Eίναι η χώρα, η οποία εγκαίρως υιοθέτησε τα υγειονομικά πρωτόκολλα το 2021 και έδωσε τη δυνατότητα επανεκκίνησης του κλάδου, γεγονός που σταμάτησε την οικονομική αιμορραγία των εταιριών. Kαι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι και το επιβραβεύουν εντάσσοντας την χώρα μας στα

Έβρος: Τούρκοι απομάκρυναν μετανάστες από νησίδα κοντά στη Ν. Βύσσα

Ένα ακόμα περιστατικό που επιβεβαιώνει την κινητικότητα στον Έβρο τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκε κοντά στη Νέα Βύσσα. Στην περιοχή της Νέας Βύσσας υπήρξε η πληροφορία ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο ποταμό. Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την τουρκική πλευρά ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος

Ένα ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο με γιγαντιαία ηλιακά πανιά πρόκειται να δρομολογηθεί το 2030

Η εταιρεία κρουαζιέρας περιπέτειας Hurtigruten Norway αποκάλυψε σήμερα τα σχέδια για ένα ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο με μηδενικές εκπομπές ρύπων και αναδιπλούμενα πανιά που καλύπτονται από ηλιακούς συλλέκτες, το οποίο πρόκειται να αποπλεύσει το 2030. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα έναν στόλο οκτώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο