Εκσυγχρονισμός και ψηφιοποίηση στον τρόπο επικοινωνίας των μελών της ΕΑΑΛΣ

Ευχάριστη εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση της ΕΑΑΛΣ, για την χρήση σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας με τα μέλη της.

Ήδη έχει δημιουργηθεί μια όμορφη ιστοσελίδα και τα μέλη της μπορούν να ενημερώνονται για κάθε θέμα που τα αφορά άμεσα και σε πραγματικό χρόνο.

Όμως η Ένωση, στο πλαίσιο των συνεχών της πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του τρόπου λειτουργείας και της αποτελεσματικότερης δράσης της ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, ανέλαβε μία ακόμη πρωτοβουλία. Πρόκειται για την αναμόρφωση του περιεχομένου αλλά και την ηλεκτρονική πλέον έκδοση του Περιοδικού της.

Αξίζει όμως να αναφερθεί, ότι η Ένωση Αποστράτων δείχνοντας την ευαισθησία της ειδικά για την ενημέρωση των υπερήλικων μελών της που συνήθως δεν είναι εξοικειωμένα με την χρήση του διαδικτύου, θα συνεχίσει να εκδίδει και σε έντυπη μορφή το περιοδικό, μη υπολογίζοντας σε καμία περίπτωση την οικονομική επιβάρυνση.

Πρώτα και πάνω από όλα τα μέλη και οι ανάγκες τους.

Συγχαρητήρια για αυτές τις πρωτοβουλίες που εισάγουν τους νεωτερισμούς χωρίς να ισοπεδώνουν συνήθειες και παραδόσεις.

Άντε και καλά σερφαρίσματα…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Μελών Ε.Α.Α.Λ.Σ.

Αγαπητά και αξιότιμα Μέλη της Ε.Α.Α.Λ.Σ.,

Γνωρίζετε ότι  η Ένωσή μας εκδίδει το περιοδικό “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ”, σε έντυπη μορφή και ανά τρίμηνο.

Μέχρι σήμερα, αποτελούσε το μόνο μέσο και τρόπος ενημέρωσης μιας και οι εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας δεν κάλυπταν την ειδησεογραφία της Λιμενικής Οικογένειας.

Ανάλογα δρούσαν και όλα τα μεγάλα σωματεία.

Σήμερα έχουμε έναν νέο, ηλεκτρονικό  κόσμο που  τα μέσα  αλλά και η ταχύτητα διάδοσης της πληροφορίας είναι  ασύλληπτη.

Τα σύγχρονα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), Ραδιόφωνο, Τηλεόραση και κυρίως το Διαδίκτυο έχουν μπει δραστικά  στην καθημερινότητα όλων μας, με αποτέλεσμα ένα περιοδικό που περιέχει ειδησεογραφικό υλικό του περασμένου τριμήνου να μην έχει σημαντική αξία όταν φτάνει στα χέρια των μελών της Ένωσης.

Η ΕΑΑΛΣ έχει προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες.

 

Ήδη έχει δημιουργήσει δική της ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο(www.eaals.gr), που άμεσα αναρτώνται  χρήσιμες πληροφορίες για δραστηριότητες της,  ειδήσεις για θέματα που αφορούν τους συνταξιούχους του Λιμενικού Σώματος και γενικότερα όλων των ενστόλων, δημοσιεύονται επιστολές  και απόψεις μελών της για διάφορα θέματα.

 

Συνεπώς το περιεχόμενο ύλης που κάλυπταν  μέχρι σήμερα τα Λιμενικά Χρονικά έχει ήδη στην πράξη ηλεκτρονικά υποκατασταθεί από  την ιστοσελίδα και την σελίδα στο fb.

 

Το Δ.Σ. της ΕΑΑΛΣ αποφάσισε την αλλαγή τόσο στον προσανατολισμό του περιοδικού της Ένωσης όσο και στον τρόπο κυκλοφορίας του.

 

Για λόγους περιορισμού άσκοπων δαπανών(απορροφά το70%του ετήσιου προϋπολογισμού της ένωσης μας) και σε μια προσπάθεια ανοίγματος της ΕΑΑΛΣ στην Περιφέρεια της χώρας όπου κατοικούν σχεδόν πάνω από το 70% των μελών της με διάφορες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις, αποφασίστηκε η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μας.

 

Για την εξυπηρέτηση εκείνων των μελών  τα οποία δεν έχουν εξοικειωθεί με την τεχνολογία των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών αποφασίστηκε να συνεχιστεί η αποστολή και σε έντυπη μορφή του περιοδικού  σε όλα τα μέλη άνω των 70 ετών, εφόσον το επιθυμούν.

 

Προς τούτο καλούμε τα μέλη μας  άνω των  70 ετών που δεν έχουν εξοικειωθεί με την χρήση του Διαδικτύου να το δηλώσουν στην Ένωση  εντός αποκλειστικής προθεσμίας που εκπνέει την 31/07/2022 (eaalsgr@yahoo.gr) ώστε να τους αποστέλλεται και σε έντυπη μορφή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υπερόπλο της Τουρκίας είναι στο Αιγαίο (video)

Το είπαν  και το έκαναν οι Τούρκοι και έριξαν το πλέον αόρατο, ταχύτερο και ιδιαίτερα καλά οπλικά εξοπλισμένο θαλάσσιο σκάφος. Πρόκειται για το ένοπλο μη επανδρωμένο ναυτικό όχημα SANCAR που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας και πολύ σύντομα θα περιπολεί τα

Μεθυσμένοι Αμερικανοί ναύτες ξυλοκόπησαν 15χρονες στα Χανιά

Τουλάχιστον τρία επεισόδια έχουν προκαλέσει στα Χανιά μεθυσμένα μέλη του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald Ford και τα δυο από αυτά έγιναν μεταξύ τους. Πιο σοβαρό είναι το τρίτο, που προκάλεσαν δυο Αμερικανοί σε βάρος δυο μαθητριών ηλικίας 15 χρόνων. Οι

Τεράστιος κίνδυνος για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη- Ποιοι χώροι βρίσκονται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω του πολέμου στη Γάζα, προειδοποίησε η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.   «Με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και την πόλωση

Trafficking: Στα χέρια της αστυνομίας εγκληματική οργάνωση – Πώς παγίδευαν τις γυναίκες

Συνελήφθη και ο αρχηγός – Ύστερα από έρευνες σε έξι οίκους ανοχής, παρασχέθηκε προστασία και αρωγή σε 10 γυναίκες Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν 6 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπορία

Μετάβαση στο περιεχόμενο