ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ Λ.Σ.2019: Μεμψιμοιρία ή γυρίζει νέα σελίδα το Λιμενικό Σώμα;

Ολοκληρώθηκαν χθες και υπόλοιπες διαδικασίες των έκτακτων κρίσεων στο Λ.Σ. ως επακόλουθο της αλλαγής του Αρχηγού Λ.Σ., που είχε αποφασισθεί κατά την συνεδρίαση της  7ης  Οκτωβρίου 2019 του ΚΥΣΕΑ.

Τα Λιμενικά Νέα δεν πρόκειται να μπουν  στον πειρασμό να κρίνουν  τους Αξιωματικούς που αξιολογήθηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων ως  ικανοί να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους από νέες θέσεις ούτε και αυτούς που αποχώρησαν από την ενεργό δράση μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στο Λ.Σ…

Τα θεσμικά όργανα είναι αυτά που έκριναν τις αλλαγές και όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος για το επιτυχές ή μη των επιλογών τους.

Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν με την αποστρατεία κάποιου ή και το αντίστροφο.

Ο Αρχηγός του Λ.Σ. καλείται να αξιοποιήσει τα ανώτατα στελέχη που εισηγήθηκε στο Συμβούλιο  να επιλεγούν και όλοι μαζί ως μια συμπαγής ηγετική ομάδα, να οδηγήσουν το Λιμενικό Σώμα πιο δυνατό και ανανεωμένο  στην νέα εκατονταετία της λαμπρής ιστορίας του, που σε λίγο ανατέλλει.

Αποτελεί χρέος τους προς όλα τα στελέχη του Λ.Σ.

Αποτελεί φόρο τιμής στην 100χρονη ιστορία του Λ.Σ  και στα στελέχη που έδωσαν ψυχή τους ή και την ζωή τους, για να φθάσουμε στον Οργανισμό του Λ.Σ., όπως είναι σήμερα

Αποτελεί υποχρέωσή τους, να εκπληρώσουν στο ακέραιο την δύσκολη αποστολή, που τους έχει αναθέσει η  πολιτεία σήμερα.

Και οι δυσκολίες είναι πολλές αλλά και το έργο πολύ μεγάλο. Ένας αν υστερήσει, το κενό θα είναι μεγάλο.

Δεν χωρούν υστερήσαντες, δεν χωρεί εσωστρέφεια ούτε  μεμψιμοιρία…

Κυριολεκτικά δεν περισσεύει κανείς…

Αναζωογονήθηκε η ελπίδα στο προσωπικό για κάτι το καινούργιο και είναι   χρέος της ηγετικής ομάδας του Λ.Σ. να την μετουσιώσει σε στόχους, σε στρατηγική και δράση.

Αρκεί να συμμετέχουν όλοι από την πιο χαμηλόβαθμο έως  τον πιο υψηλόβαθμο μέσα από διακριτές διαδικασίες ανατροφοδοτώντας την ζωντάνια των στόχων μέσα από  τον γόνιμο δίαυλο αλληλεπίδρασης (δράσης και αντίδρασης).

Μπορούν και έχουν υποχρέωση να επιτύχουν. Άλλωστε αυτό μαρτυρά και η ηπιότητα στις αλλαγές χωρίς ακρότητες.

Η πολιτική ηγεσία με την επιλογή ως Αρχηγού ενός στελέχους που ήταν και επιλογή ως Υπαρχηγού  και του προηγούμενου Αρχηγού, η από τον νέο Αρχηγό επιλογή στελεχών που είχαν και πριν  σημαντικότατες αρμοδιότητες, η αποστρατεία  ελάχιστου αριθμού στελεχών σε σύγκριση με τον πολύ μεγαλύτερο αριθμό που αποστρατεύονταν στις προηγούμενες κρίσεις, δηλώνει ένα και μόνο πράγμα:

Το Λιμενικό Σώμα ΕΧΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ  συνέχεια στην διοίκησή του. Όποτε αποστρατεύθηκαν άξια στελέχη του με ιστορία και προσφορά μεγάλη για λόγους κομματισμού, ή ιδιότυπου ανταγωνισμού, αυτό μόνο δεινά επέφερε στην λειτουργία του.

Νέο ξεκίνημα λοιπόν για το Λιμενικό Σώμα η σημερινή ημέρα.

Κανείς πλέον δεν έχει άλλοθι για αναστολές στη δράση.

Όλοι περιμένουμε αποτελεσματικότερη δράση.

Δεν υπάρχει χρόνος. Πολλά έπρεπε να έχουν γίνει χθες.

Να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος.

Να μην χαθούν οι ευκαιρίες των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, που σε λίγο λήγουν… Να δημιουργηθούν  νέες ευκαιρίες από την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, που έρχονται…

Να μην χαθεί  το τραίνο της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης της κάθε δράσης του Λ.Σ.

Να βελτιωθεί η βασική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του προσωπικού. Να ενισχυθεί η αξιοπιστία του Λ.Σ.  με την βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στον Έλληνα ναυτικό, το Ελληνικό πλοίο και γενικά στον Έλληνα πολίτη.

Να βελτιωθούν οι  συνθήκες εργασίας των στελεχών στην μεθόριο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, να ενισχυθούν  με σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα. Να καλλιεργηθεί το πνεύμα και να ενισχυθεί το  κλίμα συνεργασίας,  να προωθηθεί περεταίρω η διακλαδική συνεργασία για την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στην αποστολή που θέτει η πολιτεία στο Λ.Σ.

Και πόσα άλλα θα μπορούσε να απαριθμήσει κανείς που περιμένουν λύσεις από την νέα ηγεσία του Λ.Σ.

Αυστηρός κριτής στο έργο της θα είναι πρώτα από όλα τα ίδια τα στελέχη του Λ.Σ..

Πίστωση λίγου χρόνου μπορεί  δώσουν, ολιγωρία ποτέ δεν θα συγχωρήσουν.

Πόσο μάλλον ο Ελληνικός Λαός.

Τα Λιμενικά Νέα θα ήθελαν για τα στελέχη που αποστρατεύονται, να τονίσουν, ότι για να φθάσουν στα ανώτατα αξιώματα είχαν μια πολύχρονη διαδρομή προσφοράς η οποία ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ. Άλλος μεγαλύτερη προσφορά άλλος λιγότερη, αυτό πάντα καθορίζεται και από τις συνθήκες, τις ευκαιρίες αλλά και τις συγκυρίες … Ποτέ δεν λείπει και το υποκειμενικό στοιχείο…

Το Λιμενικό Σώμα ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΑ τα στελέχη του, όταν παύει η ενεργός υπηρεσία τους μετά από 35 και πλέον χρόνια σκληρής δουλειάς με αυτοθυσία, οικογενειακές στερήσεις αλλά και πλείστους κινδύνους…

Τα Λιμενικά Νέα εύχονται στους συναδέλφους που αποστρατεύονται, το νέο ξεκίνημα τη ζωή τους  να είναι ευχάριστο με υγεία και περισσότερες οικογενειακές στιγμές που τόσο έχουν στερηθεί.

Τα Λιμενικά Νέα θυμίζουν σε όλους  αυτούς τους συναδέλφους, ότι ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ  ΠΑΝΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

 

Νέα Ηγεσία,

Νέο Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού,

Νέες προοπτικές…

Πρόκληση για δράση…

Τα Λιμενικά Νέα εύχονται σε όλους καλή επιτυχία.

Τονίζουν, ότι θα είναι σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των στελεχών του Λ.Σ., σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της δράσης του Λ.Σ.. αλλά  και αυστηρός κριτής σε κάθε ολιγωρία ή συμπεριφορά αντίθετη στην δίκαιη και ίση αντιμετώπιση των στελεχών του Λ.Σ.

ΠΗΓΗ:limenikanea.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις $4,1 δισ. στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές

Της Αναστασίας Βαμβακά Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επενδύσεις στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές, με τα στοιχεία της Allied Shipping Research να αναφέρουν πως έχουν επενδύσει μέσα στο 2022 ήδη 4,157 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 196

Αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για κορυφαία ναυτιλιακή συνάντηση στην Αθήνα

Το φετινό Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του International Propeller Club of the United States ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώπιον εκατοντάδων αντιπροσώπων από όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου συζητήσεων και κεντρικών ομιλιών από αξιωματούχους

Πόλεμος προσφορών στα σούπερ μάρκετ αλλά και νέο «τσουνάμι» ανατιμήσεων

Έως και το 50% των προϊόντων στα ράφια βγαίνουν σε προσφορά με όλο και μεγαλύτερα ποσοστά εκπτώσεων, την ώρα που οι προμηθευτές και οι αλυσίδες παύουν να συγκρατούν τις αυξήσεις στις τιμές. Στο 3% εκτιμάται ότι θα φθάσει η μείωση

Βραζιλία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί, 14 τραυματίες, πολλοί αγνοούμενοι στην κατάρρευση γέφυρας

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε γέφυρα στην πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας, ανακοίνωσαν οι αρχές, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο απολογισμός των θυμάτων να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς αγνοούνται αρκετοί ακόμη.