Εκτός Ελληνικών πλοίων τα ηλεκτρικά

Ρητή είναι η οδηγία του ΥΝΑΝΠ, σχετικά με τις προϋποθέσεις μεταφοράς ηλεκτρικών οχημάτων με τα φέριμποτ…

Εκτός πλοίων θα μένουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα plug-in ηλεκτρικά, εφόσον αυτά είναι φορτισμένα άνω του 40%… Με λίγα λόγια τα αυτοκίνητα που θα μετακινηθούν στα νησιά θα πρέπει να είναι σχεδόν αφόρτιστα, για να μπορέσουν να πάνε εκεί.

Αναμφίβολα με την απόφαση αυτή και δεδομένου ότι τα περισσότερα μεσαία και μικρά νησιά δε διαθέτουν επαρκής ταχυφορτιστές, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυτά, θα πρέπει να τα αφήσουν πίσω.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, τέθηκαν λόγοι ασφάλειας γι’ αυτό πάρθηκε και αυτή η απόφαση, η οποία αναμφίβολα προβληματίζει τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων…

Φόρτιση στο 40% και ντεπόζιτα στο 50%
Εκτός από τα ηλεκτρικά  και τα Plug-in hybrid των οποίων η φόρτιση δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 40% της χωρητικότητας, όσα οχήματα εφοδιάζονται με υγραέριο ή φυσικό αέριο το ντεπόζιτο δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 50%.

Ένα ακόμα στοιχείο που επισημαίνει το Υπουργείο είναι το βάρος που θα πρέπει να ελέγχει το πλήρωμα καθώς το αντίστοιχο των ηλεκτρικών οχημάτων είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα οχήματα με θερμικό κινητήρα. Παράλληλα, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η φόρτιση εντός του πλοίου.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Παππά στην εκπομπή «ΕΔΩ*» με τον Σταμάτη Ζαχαρό, στο One Channel, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ναι στα πλοία μπορούν να μπαίνουν κανονικότατα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οχήματα που κινούνται με υγραέριο ή  άλλης μορφής υγρών αερίων. Επίσης, μπορούν να μπαίνουν και οχήματα ασυνόδευτα.

Από εκεί ξεκίνησε η διαδικασία και ο προβληματισμός. Εκεί υπήρχαν κάποια θέματα από τον διεθνή οργανισμό για την ασφάλεια στη θάλασσα και λόγω του ότι μπήκαν από εκεί κάποιες δεσμεύσεις, έπρεπε να μπούμε σε μία διαβούλευση με όλους τους φορείς, για να δούμε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί και να μπορέσουμε να το κάνουμε όσο πιο σωστά και τυπικά γίνεται», είπε ο κ. Παππάς και ξεκαθάρισε: «Ναι, είναι υποχρεωτική η οδηγία ότι τα αυτοκίνητα τα ηλεκτρικά πρέπει να είναι φορτισμένα μέχρι 40% για να επιβιβαστούν στο πλοίο. Εάν πάει κάποιος με το αυτοκίνητό του, με γεμάτη τη μπαταρία στο 90%, ναι θα μείνει έξω από το πλοίο. Είναι θέματα διεθνής ασφάλειας και είναι βέβαιο πως όταν κάποιος θα θελήσει να ταξιδέψει θα γνωρίζει τη διαδικασία για να επιβιβαστεί στο πλοίο».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,