Ελληνικά μαχητικά Mirage 2000-5: Η συμμετοχή τους σε πολυεθνική άσκηση

Η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την αναβάθμιση της ελληνογαλλικής στρατιωτικής συνεργασίας».

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «Orion 2023» που διεξήχθη στο έδαφος της Γαλλίας, καθώς και σε θαλάσσιες περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μεσογείου.

Στην «ORION 2023» συμμετείχαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 τα οποία είχαν μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση Mont de Marsan της Γαλλίας για το σκοπό αυτό. Η τελική φάση (φάση 4) της άσκησης, προέβλεπε την επίτευξη αεροπορικής υπεροχής προ της έναρξης μεγάλης κλίμακας χερσαίων επιχειρήσεων πολυεθνικής δύναμης υπό γαλλικό έλεγχο, για την ανάκτηση γαλλικού εδάφους.

Άσκηση σε περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου

Στη φάση αυτή εκτελέσθηκαν σύνθετα διακλαδικά επιχειρησιακά σενάρια σε περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου και πολλαπλών απειλών όπως:

– Επιθετικές αεροπορικές επιχειρήσεις (Offensive Counter Air – OCA)

– Αμυντικές αεροπορικές επιχειρήσεις (Defensive Counter Air – DCA)

– Αντικείμενα αεροπορικής προσβολής (Air Defence Exercise – ADEX). 

Την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV Day) της 4ης φάσης παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος ‘Αγγελος Χουδελούδης, στο πεδίο ασκήσεων Suippes de Champagne και περιελάμβανε επίδειξη συνδυασμένης από στεριά και αέρα επιθετικής ενέργειας για την καταστροφή στόχων υψηλής αξίας.

Η άσκηση – προστίθεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ – συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο. 

Η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την αναβάθμιση της ελληνογαλλικής στρατιωτικής συνεργασίας» που έχουν υπογράψει οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών στρατηγοί Κωνσταντίνος Φλώρος και Thierry Burkhard. 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντρόφισσες και σύντροφοι…

Ούτε οι δήθεν «θυμωμένοι» φταίνε μόνο ούτε οι δήθεν «χαρισματικοί» αρκούν. Αν η Αριστερά δεν κοιτάξει κατάματα τον ελέφαντα στο δωμάτιο, δεν θα βγει σε ξέφωτο. Είναι άραγε τα πρόσωπα που ευθύνονται για την αδυναμία της Κεντροαριστεράς να βρει βηματισμό και κυβερνητική

Το τέρας και το ρίσκο

Το κόμμα της Λεπέν είναι φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές μετά την πρωτιά στις ευρωεκλογές, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Ηγαλλική πολιτική τάξη ξορκίζει αυτό το τέρας επί δεκαετίες. Το Εθνικό Μέτωπο του πατρός Λεπέν

Χανιά: Στην Σούδα το πρωί της Τρίτης το αεροπλανοφόρο Dwight D. Eisenhower

Μετά από πολύμηνη παραμονή σε Μεσόγειο και Ερυθρά Θάλασσα, το Σάββατο 22/6 το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower πέρασε από το Σουέζ και μπήκε στην ανατολική Μεσόγειο. Η επιστροφή του IKE στην βάση του στο Νόρφολκ των ΗΠΑ ήταν

«Κ@ρι#λ@» – Σοκάρει ο ξυλοδαρμός 43χρονης ασκούμενης από πασίγνωστο δικηγόρο – Όλο το φρικιαστικό χρονικό

Όλο το χρονικό του ξυλοδαρμού της γυναίκας από τον πασίγνωστο δικηγόρο Σοκ έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού με δράστη γνωστό δικηγόρο. Το 43χρονο θύμα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 69χρονου άντρα για ξυλοδαρμό και εξύβριση, με αποτέλεσμα την αναζήτησή του

Μετάβαση στο περιεχόμενο