Ελληνική απάντηση με σύστημα που θα «χακάρει» τα τουρκικά drones

171 παραβιάσεις το τελευταίο δεκαήμερο από UAVs – Ελληνική απάντηση με σύστημα που θα «χακάρει» τα τουρκικά drones – Στην τελική ευθεία το σχέδιο αντίδρασης του «Πενταγώνου»

Μάνος Χαραλαμπάκης

Ένα συνεχές μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας από τουρκικά UAVs καταγράφεται το τελευταίο δεκαήμερο. Είναι χαρακτηριστικό πως από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και χθες – σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ – έχουν σημειωθεί 171 παραβιάσεις από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα συνέχισαν τις παραβιάσεις τους και ανήμερα της εθνικής μας εορτής, την περασμένη Παρασκευή, αλλά και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Έχει δε σημασία ότι όλη η παραπάνω επιθετική συμπεριφορά της Άγκυρας έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη. Όμως, όπως όλα δείχνουν, οι μέρες ανενόχλητης δράσης των τουρκικών UAVs στο Αιγαίο είναι… μετρημένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» από στρατιωτικές πηγές, πολύ σύντομα οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εξοπλιστούν με σύστημα αντί-UAV. Το σύστημα θα είναι σε θέση όχι απλώς να εντοπίζει έγκαιρα τα τουρκικά μη επανδρωμένα – αυτό εξάλλου γίνεται και τώρα με τα ηλεκτρονικά μέσα του ελληνικού Στρατού – αλλά να τα «χακάρει», δηλαδή να παρεμβαίνει στο λογισμικό τους. Αυτό σημαίνει ότι ξαφνικά τα τουρκικά UAVs θα εκτρέπονται της πορείας τους. Και τι μπορεί να συμβεί όταν γίνεται αυτό, το είδαμε πρόσφατα στον πόλεμο της Ουκρανίας όταν ένα ρωσικό UAV «έχασε» τον δρόμο του και έπεσε στη Ρουμανία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι επιτελείς έχουν δει και ελέγξει αρκετά τέτοια συστήματα, αλλά βέβαια απαιτείται λίγος χρόνος έως ότου αποφασιστεί ποιο είναι το πιο κατάλληλο αλλά και αυτό που θα μπορεί να «κουμπώσει» με όλους του κλάδους.

Ανάμεσα στα συστήματα αντίμετρων για τα UAVs τα οποία μελετούν τα επιτελεία είναι και ένα ισραηλινό (drone dome) , καθώς το Ισραήλ θεωρείται πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους τεχνολογία. Το συγκεκριμένο είχε μάλιστα παρουσιαστεί στη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι. Τα στελέχη του «Πενταγώνου» που είχαν παρακολουθήσει παρουσιάσεις είχαν δει πως το εν λόγω σύστημα είχε τη δυνατότητα να εντοπίζει εγκαίρως μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και να τα «τζαμάρει». Μπορούσε δηλαδή να τους προκαλεί παρεμβολές και να διακόπτει την επικοινωνία τους με τους επίγειους σταθμούς. Τα θέτει ουσιαστικά εκτός μάχης. Τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε σταθερό ή κινητό σημείο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει την ευελιξία να δρα σε διάφορους χώρους.

Εντοπισμός και αναχαίτιση

Έως σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις εντοπίζουν σχετικά εύκολα και έγκαιρα τα τουρκικά μη επανδρωμένα. Τα ίχνη τους καταγράφονται ακαριαία όταν πλησιάζουν τον εναέριο χώρο μας είτε από τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας είτε από τα ηλεκτρονικά μέσα των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται σε αποστολές στο Αιγαίο. Το σύνθετο κομμάτι είναι αυτό που ακολουθεί. Από τη στιγμή που το τουρκικό ή τα τουρκικά μη επανδρωμένα προχωρούν σε παραβιάσεις και μάλιστα παραμένουν για αρκετά λεπτά εντός του εθνικού εναέριου χώρου τότε ακολουθείται η πάγια διαδικασία αναχαίτισης. Ελληνικά μαχητικά δηλαδή απογειώνονται όπως κάνουν παγίως και στις περιπτώσεις που έχουν να απομακρύνουν επανδρωμένα τουρκικά μαχητικά.

Οι στόχοι της Άγκυρας

Είναι πρόδηλο ότι μέχρι στιγμής η Άγκυρα έχει εντάξει τα μη επανδρωμένα στην καθημερινή παραβατική της δραστηριότητα στο Αιγαίο με τρεις προφανείς στόχους: ο πρώτος είναι να κάνει προβολή ισχύος με τα δικά της UAVs τα οποία προχωρούν σε παραβιάσεις αλλά και σε υπερπτήσεις ελληνικών νησιών. Ο δεύτερος είναι να απασχολεί την Πολεμική μας Αεροπορία με ελάχιστο κόστος. Και ο τρίτος είναι με τα μη επανδρωμένα της να συλλέγει πληροφορίες και εικόνα και πάλι χωρίς να δαπανά δυνάμεις και καύσιμα.

ΠΗΓΗ: in.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: Στο Μαντράκι επέστρεψε πριν από λίγο ανακαινισμένο το ιστορικό πλωτό εστιατόριο “ΚΟΝΤΙΚΙ”

Μετά από μήνες εντατικών εργασιών ανακατασκευής, το θρυλικό πλωτό εστιατόριο «ΚΟΝΤΙΚΙ» είναι πλέον έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τους επισκέπτες της Ρόδου ως SWAN. Η επένδυση άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που περιελάμβανε και ειδική ξυλεία υψηλής ποιότητας, σεβόμενη πλήρως την

Καρνάγια: Τα ξύλινα ναυπηγεία που σβήνουν, μαζί τους μια Ελλάδα που χάνεται

Μια αρχαία τέχνη σβήνει αργά και σιωπηλά. Τα καρνάγια – οι ταρσανάδες που κάποτε γέμιζαν τις ακτές του Αιγαίου και του Ιονίου με ήχους σφυριών και άρωμα πεύκου – μετρούν πια τις τελευταίες τους ανάσες. Από τα περίπου 300 ξύλινα ναυπηγεία που λειτουργούσαν

Η αγορά των δεξαμενόπλοιων σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές και συνεχών αλλαγών, πρόσφατη έκθεση της VesselsValue εστιάζει στις προοπτικές της αγοράς δεξαμενόπλοιων. Όπως επισημαίνει η έκθεση, οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι κυρώσεις και οι μεταβολές των εμπορευματικών ροών αποτελούν τη νέα νόρμα

Κικίλιας από Μύκονο: «Ολοκληρωμένο master plan για το λιμάνι της Μυκόνου – Σε 15 ημέρες ολοκληρώνεται η εργολαβία στο παλιό λιμάνι»

«Προχωράει ένα ολοκληρωμένο master plan για το λιμάνι και όλες τις λιμενικές υποδομές. Ζήτησα από τον κύριο Λιμενάρχη, τον κύριο Διοικητή της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ και τις δυνάμεις μας στο νησί να προχωρήσουμε τάχιστα και τα υπόλοιπα λιμενικά έργα, θέτοντας ως

Μετάβαση στο περιεχόμενο