Ελληνογαλλική Επιτροπή Ναυτιλίας: Eπισφραγίζεται Mια δυναμική σχέση αιώνων

Στο πλαίσιο της ίδρυσης της Επιτροπής Ναυτιλίας του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, υπεγράφη στη Γαλλική Πρεσβεία Σύμφωνο συνεργασίας με τον γαλλικό οργανισμό Cluster Maritime Français, παρουσία του Γάλλου Πρέσβη κυρίου Patrick Maisonnave.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρέσβης Patrick Maisonnave χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου να ιδρύσει την επιτροπή ναυτιλίας, με στόχο τη στενότερη συνεργασία των ναυτιλιακών κλάδων στις δύο χώρες, που αλληλοσυμπληρώνονται και μοιράζονται κοινές φιλοδοξίες: «Η επιτροπή θα αποτελέσει τον χώρο συνάντησης, τη μόνιμη δομή, όπου ελληνικοί και γαλλικοί φορείς θα ανταλλάσσουν απόψεις, θα δημιουργούν συνέργειες, θα ασκούν εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες, και θα αποκομίζουν κέρδη. Οι προοπτικές ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου κατά 45% την προσεχή δεκαετία και η αναγκαιότητα απανθρακοποίησης των μεταφορών, που απαιτούν τον εκσυγχρονισμό του ενός τρίτου του στόλου, καθώς και η έξοδος της λονδρέζικης αγοράς από τον κοινοτικό χώρο, αποτελούν για την επιτροπή μοναδικές ευκαιρίες προς εκμετάλλευση.»

Ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Laurent Thuillier και ο Πρόεδρος του Cluster Maritime Français Frédéric Moncany de Saint-Aignan επισήμαναν πως η ιδέα για τη σύσταση της Επιτροπής προέκυψε έπειτα από πολύ σημαντικά κοινά εγχειρήματα μεταξύ των δυο χωρών.

Το όραμα της Επιτροπής είναι η δημιουργία και ενδυνάμωση των ελληνογαλλικών δεσμών σε όλους τους διαφορετικούς τομείς της ναυτιλίας μέσω της οργάνωσης εκδηλώσεων και θεματικών εργαστηρίων που θα εστιάζουν στα διάφορα επαγγέλματα στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών.

Οι σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών είναι μακρόχρονες. Η σύσταση της Επιτροπής Ναυτιλίας στοχεύει στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δυο χωρών, φιλοδοξώντας σημαντικά αποτελέσματα.

H Επιτροπή αποτελείται από 10 μέλη. Ο Πρόεδρος της κ. Philippe Louis-Dreyfus κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνεισφέρουν έμπρακτα στο έργο της με την τακτική τους παρουσία και συμμετοχή.

Η κα. Μαρίλυ Φραγκίστα, ως μέλος της Επιτροπής και εκπροσωπώντας τους Έλληνες εφοπλιστές, δήλωσε πως η συμμετοχή της στην Επιτροπή ήταν κάτι που επιθυμούσε πολύ λόγω της ιστορίας της εταιρείας της, αλλά και της μεγάλης προθυμίας της να προωθήσει την ελληνογαλλική εταιρική σχέση χάρη στην εξοικείωσή της με τις αξίες και τον πολιτισμό της Γαλλίας.

Τέλος, ο κ. Philippe Louis-Dreyfus αναφέρθηκε στα σημαντικότερα θέματα που η Επιτροπή πρόκειται να εξετάσει στο άμεσο μέλλον, όπως το Smart Shipping, τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα, οι λιμενικές υποδομές, η ασφάλεια, οι νέες τεχνολογίες, η ασφάλιση και το φορολογικό πλαίσιο.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέγα και ασυγχώρητο λάθος η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο πρωθυπουργός σε δήλωση του στην εφημερίδα «Το Βήμα» υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για την υποκλοπή Την Δευτέρα θα τοποθετηθεί επισήμως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών από την ΕΥΠ, ωστόσο σήμερα έδωσε μια πρόγευση του

Παγκόσμιο ρεκόρ παραγγελιών από τους Έλληνες εφοπλιστές

Με ταχύ ρυθμό θα διογκωθεί τα επόμενα χρόνια ο στόλος πλοίων μεταφοράς LNG και LPG των Ελλήνων εφοπλιστών, καθώς συνεχίζουν τις επενδύσεις σε νέο τονάζ, φτάνοντας, μάλιστα, σε αριθμό-ρεκόρ στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι

Αίγινα: Πλοίο με 591 επιβάτες προσέκρουσε στο λιμάνι

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά τη διαδικασία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 11228, στον λιμένα ν. Αίγινας, σημειώθηκε ελαφριά πρόσκρουση στον προβλήτα, ενώ το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Αίγινας. Παράλληλα ενεπλάκη ο κάβος πρόσδεσης στο δεξιό

Δυσφορία στη Δύση για τη σύσφιξη οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας

Την ανησυχία της Δύσης για την αυξανόμενη οικονομική συνεργασία Ερντογάν-Πούτιν, καταγράφουν σε άρθρο τους οι Financial Times. «Οι δυτικές πρωτεύουσες ανησυχούν όλο και περισσότερο για την εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βλαντιμίρ