Ελληνογαλλική Επιτροπή Ναυτιλίας: Eπισφραγίζεται Mια δυναμική σχέση αιώνων

Στο πλαίσιο της ίδρυσης της Επιτροπής Ναυτιλίας του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, υπεγράφη στη Γαλλική Πρεσβεία Σύμφωνο συνεργασίας με τον γαλλικό οργανισμό Cluster Maritime Français, παρουσία του Γάλλου Πρέσβη κυρίου Patrick Maisonnave.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρέσβης Patrick Maisonnave χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου να ιδρύσει την επιτροπή ναυτιλίας, με στόχο τη στενότερη συνεργασία των ναυτιλιακών κλάδων στις δύο χώρες, που αλληλοσυμπληρώνονται και μοιράζονται κοινές φιλοδοξίες: «Η επιτροπή θα αποτελέσει τον χώρο συνάντησης, τη μόνιμη δομή, όπου ελληνικοί και γαλλικοί φορείς θα ανταλλάσσουν απόψεις, θα δημιουργούν συνέργειες, θα ασκούν εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες, και θα αποκομίζουν κέρδη. Οι προοπτικές ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου κατά 45% την προσεχή δεκαετία και η αναγκαιότητα απανθρακοποίησης των μεταφορών, που απαιτούν τον εκσυγχρονισμό του ενός τρίτου του στόλου, καθώς και η έξοδος της λονδρέζικης αγοράς από τον κοινοτικό χώρο, αποτελούν για την επιτροπή μοναδικές ευκαιρίες προς εκμετάλλευση.»

Ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Laurent Thuillier και ο Πρόεδρος του Cluster Maritime Français Frédéric Moncany de Saint-Aignan επισήμαναν πως η ιδέα για τη σύσταση της Επιτροπής προέκυψε έπειτα από πολύ σημαντικά κοινά εγχειρήματα μεταξύ των δυο χωρών.

Το όραμα της Επιτροπής είναι η δημιουργία και ενδυνάμωση των ελληνογαλλικών δεσμών σε όλους τους διαφορετικούς τομείς της ναυτιλίας μέσω της οργάνωσης εκδηλώσεων και θεματικών εργαστηρίων που θα εστιάζουν στα διάφορα επαγγέλματα στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών.

Οι σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών είναι μακρόχρονες. Η σύσταση της Επιτροπής Ναυτιλίας στοχεύει στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δυο χωρών, φιλοδοξώντας σημαντικά αποτελέσματα.

H Επιτροπή αποτελείται από 10 μέλη. Ο Πρόεδρος της κ. Philippe Louis-Dreyfus κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνεισφέρουν έμπρακτα στο έργο της με την τακτική τους παρουσία και συμμετοχή.

Η κα. Μαρίλυ Φραγκίστα, ως μέλος της Επιτροπής και εκπροσωπώντας τους Έλληνες εφοπλιστές, δήλωσε πως η συμμετοχή της στην Επιτροπή ήταν κάτι που επιθυμούσε πολύ λόγω της ιστορίας της εταιρείας της, αλλά και της μεγάλης προθυμίας της να προωθήσει την ελληνογαλλική εταιρική σχέση χάρη στην εξοικείωσή της με τις αξίες και τον πολιτισμό της Γαλλίας.

Τέλος, ο κ. Philippe Louis-Dreyfus αναφέρθηκε στα σημαντικότερα θέματα που η Επιτροπή πρόκειται να εξετάσει στο άμεσο μέλλον, όπως το Smart Shipping, τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα, οι λιμενικές υποδομές, η ασφάλεια, οι νέες τεχνολογίες, η ασφάλιση και το φορολογικό πλαίσιο.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα είναι η 22η διπλωματική δύναμη στον κόσμο – Οι 10 κορυφαίες χώρες

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 22η θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη διπλωματική ισχύ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Διπλωματίας 2024 που καταρτίζει το  Ινστιτούτο Lowy της Αυστραλίας. Η έκθεση απεικονίζει τα διπλωματικά δίκτυα 66 χωρών και εδαφών της Ασίας,

Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη των δέκα – Το DNA, οι σημειώσεις και οι «γκάφες»

Στις 19 Ιανουαρίου 2024, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έκρηξη βόμβας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, δύο από τους πρόσφατα συλληφθέντες για τρομοκρατία ακούγονται να λένε σε μεταξύ τους συνομιλία: «Να πας να το μπουμπουνίσεις, να κάτσεις να

Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 29 μέρες, φέτος;

Χωρίς δίσεκτα έτη, το χειμερινό ηλιοστάσιο θα έπεφτε τον Ιούνιο. Αυτό θα συνέβαινε επειδή ο χρόνος περιστροφής της Γης γύρω από τον Ήλιο δεν διαρκεί ακριβώς 365 ημέρες. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της NASA, το ηλιακό έτος (περιστροφή Γης περί

ΑΑΔΕ: Στενεύουν τα περιθώρια λαθρεμπορίας καυσίμων – Νέα ψηφιακά εργαλεία φορολογικής εποπτείας τίθενται σε λειτουργία

Την έναρξη ηλεκτρονικής παραλαβής στο σύστημα Εισροών-Εκροών των δεδομένων από τις Φορολογικές Αποθήκες και τις Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης και τη λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής Μητρώου Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων Πλωτών Μέσων (Δεξαμενοπλοίων) ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, με εγκυκλίους του διοικητή της ΑΑΔΕ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο