Ελληνόκτητο πλοίο δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες και drones στην Ερυθρά Θάλασσα – Το εγκαταλείπει το πλήρωμά του

Πλοίο δέχθηκε επίθεση ανοιχτά της Υεμένης από μικρά σκάφη με πυρά και βομβίδες· οι φρουροί ανταπέδωσαν

Οβρετανικός οργανισμός UK Maritime Trade Operations (UKMTO) ανακοίνωσε την Κυριακή 6 Ιουλίου ότι πλοίο δέχθηκε επίθεση από μικρά σκάφη που το περικύκλωσαν και άνοιξαν πυρ με ελαφρά όπλα και εκτοξευόμενες βομβίδες, περίπου 95 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χοντέιντα, στην Υεμένη.

Σύμφωνα με συμβουλευτική προειδοποίηση του UKMTO, ομάδα ένοπλης ασφάλειας του πλοίου ανταπέδωσε τα πυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο είναι ελληνόκτητο και υπέστη σημαντικές ζημιές και «βάζει νερά». Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, το πλήρωμα δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδια. Το πρώτο με πυρά και ρουκέτες, η οποία και αντιμετωπίστηκε από την ομάδα ασφαλείας. Το δεύτερο κύμα περιελάμβανε επίθεση με τέσσερα drones, εκ των οποίων τα δύο καταρρίφθηκαν, ενώ τα άλλα δύο έπληξαν το πλοίο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Πηγή: skai.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του