Έμεναν στην Αθήνα και καλλιεργούσαν χασισοφυτεία στην Εύβοια – Οι διάλογοι που τους έκαψαν και η στρατολόγηση εργατών

Οι κατηγορούμενοι είχαν σχεδιάσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η χασισοφυτεία και χρησιμοποιούσαν μέχρι και τσιλιαδόρο.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 1.061 δενδρύλλια με κάνναβη εντόπισαν οι αρχές  σε ορεινή περιοχή της Εύβοιας και πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερα άτομα με το κέρδος από τα ναρκωτικά να υπολογίζεται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ως εγκέφαλος, φέρεται ένας άνδρας Αλβανικής καταγωγής  με τα αρχικά Γ.Μ ο οποίος είναι κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και ένας δεύτερος άντρας με τα αρχικά Χ.Ε, ο οποίος, είναι και αυτός μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Και οι δύο – όπως αναφέρεται στην έρευνα των αρχών -είχαν επιφορτιστεί με την οργάνωση της καλλιέργειας των δενδρυλλίων κάνναβης αλλά και τη μεταφορά εφοδίων ( τρόφιμα ,εργαλεία ) στα άτομα που εργάζονταν εκεί.

Οι κατηγορούμενοι είχαν σχεδιάσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή  η χασισοφυτεία και χρησιμοποιούσαν μέχρι και τσιλιαδόρο.

Οι δύο «Αρχηγοί»  σε συνεργασία με ένα ακόμη άτομο αγόραζαν σπόρους κάνναβης που στη συνέχεια τοποθετούσαν  σε συγκεκριμένη τοποθεσία στην Εύβοια  ενώ δημιούργησαν ακόμα και δίκτυο ελαστικών υδροσωλήνων για το πότισμα των φυτών ,με νερό που έπαιρναν από κοντινή πηγή νερού.

Οι αρχές τους παρακολουθούσαν από αρχές Απριλίου μετά από πληροφορία που είχαν και ανακάλυψαν ότι  οι «αρχηγοί « έφευγαν από την Αθήνα για την Εύβοια για τη χασισοφυτεία .

 Οι διάλογοι και τα  φίδια

Οι αρχές εκτός από τη φυσική παρακολούθηση, άκουγαν και τις συνομιλίες των υπόπτων. Στις 14 Μαΐου καταγράφεται μία συνομιλία μεταξύ  δύο κατηγορούμενων.  Αντικείμενο της συζήτησης ,ήταν ότι είδαν, ένα ύποπτο αγροτικό αυτοκίνητο κοντά στη  φυτεία.

Άνδρας 1 : Με πήραν τα παιδιά από μέσα ,στην εκκλησία σε ένα χωράφι πιο κάτω ήταν ένας με ένα αγροτικό γκρι – μπλε .Ακούσανε το θόρυβο στην εκκλησία επάνω και έφυγαν πάνω .Είχαν ανέβει πάνω στην εκκλησία  και μετά αυτός έφυγε με το αυτοκίνητο.

Σε άλλη συνομιλία κανονίζουν πως να καλύψουν σημεία της χασισοφυτείας για να μην προδοθούν:

Άνδρας 1 : Τους είπαμε να σταματήσουν τελείως το σκάψιμο.

Άνδρας 2 : Κοίτα να ρίξουνε κλαριά όπου φαίνεται πολύ κόκκινο το χώμα, φαίνεται τόπους, τόπους κόκκινο.

Καταγράφονται όμως και συζητήσεις για τα φίδια που έχουν εντοπίσει  στη χασισοφυτεία.

Άνδρας 1 : Εγώ προχθές πέρασα δύο η ώρα τη νύχτα ήταν όλα εντάξει και την άλλη βραδιά την ίδια ώρα πέρασα πάλι σε αυτό το δρόμο και ήταν όλα ήσυχα.

Άνδρας 2 :  Είπανε πως  έχει πολλά φίδια και πρέπει να βρούμε ένα φάρμακο.

Άνδρας 1 : Έχει τόσα φίδια;

Άνδρας 2 :Έχει πολλά.   

Ο ρόλος του μόνιμου κατοίκου

Ένας από τους κατηγορούμενους είναι μόνιμος κάτοικος της ορεινής περιοχής στην Εύβοια και κινούνταν καθημερινά εκεί .Εκτός από την εκτροφή αιγοπροβάτων  απασχολούνταν ως φύλακας σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης ενώ εργαζόταν και ως μελισσοκόμος .

«Εκμεταλλευόμενος την εκεί του παρουσία και κινούμενος πέραν πάσης υποψίας με το όχημα της ιδιωτικής φύλαξης μετέφερε τα αρχηγικά μέλη καθώς επίσης εφόδια και εξοπλισμό πολύ κοντά στο χώρο καλλιέργειας των φυτών κάνναβης ,ενώ παράλληλα  επιτηρούσε την περιοχή ελέγχοντας τυχόν προσέγγιση της από άγνωστα άτομα .Τις υπόλοιπες ώρες μάλιστα που δεν εργαζόταν ως φύλακας μετακινούνταν στην περιοχή με όχημα ιδιοκτησίας του επισκεπτόμενος  κυψέλες με μελίσσια που διατηρούσε πλησίον του χώρου καλλιέργειας ,δικαιολογώντας και με αυτό τον τρόπο την εκεί παρουσία του .» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αρχές .

«Μου είπε αν θέλω να δουλέψω σε φυτεία χασίς.»

Η έφοδος των αρχών στο σημείο της χασισοφυτείας  εντόπισε τέσσερις χώρους με δενδρύλλια ενώ υπήρχαν φυτά κάνναβης έτοιμα για μεταφύτευση στο έδαφος .Εντοπίστηκε ακόμα και παράπηγμα με αυτοσχέδια κουζίνα και κλινοσκεπάσματα.

Όταν οι αρχές συνέλαβαν τους κατηγορούμενους ανακάλυψαν στο σπίτι του Αρχηγού , μεγάλο αριθμό σπόρων κάνναβης  και σύμφωνα με τα στοιχεία  είχε σκοπό να οργανώσει και δεύτερη μεγάλη χασισοφυτεία.

Ένας από τους κατηγορούμενους ισχυρίστηκε στις αρχές:

«Ήρθα στην Ελλάδα πριν ενάμιση μήνα για να δουλέψω για καλοκαίρι  σε τουριστικά .Στην Αθήνα με βρήκε στο ΚΤΕΛ ένας άλλος Αλβανός και αφού πιάσαμε κουβέντα για πολύ ώρα μου είπε αν θέλω να δουλέψω σε  φυτεία χασίς  και θα έπαιρνα 10.000 ευρώ. Συμφώνησα γιατί είχα οικογένεια στην Αλβανία  και πολλά έξοδα. Την ίδια ημέρα με πήρε με αυτοκίνητο ένας άλλος Αλβανός και μετά από 3 ώρες περίπου ταξίδι φτάσαμε σε ένα μέρος και εκεί με πήρε με άλλο αυτοκίνητο ένας άλλος άνδρα που δεν ήξερα. Στη φυτεία ήταν και άλλοι δυο Αλβανοί .Κάποιος που δεν είχα δει ποτέ ,έφερνε πράγματα -τρόφιμα σε ένα σημείο πιο πάνω από την φυτεία και εμείς τα παίρναμε αργότερα».

Ορισμένοι κατηγορούμενοι είχαν αντιμετωπίσει στο παρελθόν  κατηγορίες και πάλι για ναρκωτικά ενώ την υπόθεση χειρίστηκε η Δίωξη Ναρκωτικών  της Ασφάλειας του Πύργου καθώς σε εκείνους είχε φθάσει η πληροφορία για τη χασισοφυτεία.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δευτέρα 24/06/2024 – 09:17 Κλυδωνίζεται το Βατικανό – Ένα βήμα πριν από ένα ακόμη ιστορικό σχίσμα, τα λάθη του Πάπα Φραγκίσκου

«Κανείς δεν ξέρει πού πηγαίνει, αλλάζει πάντα γνώμη. Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός στις πράξεις του, καμία λογική», τον κατηγορούν Τα γεγονότα που οδήγησαν την Καθολική Εκκλησία στα πρόθυρα ενός πλήρους σχίσματος άρχισαν πραγματικά αμέσως μετά από ένα… μεσημεριανό γεύμα. Ένα

Αλλάζουν όλα στον πόλεμο με το όπλο που σκοτώνει τα drones – Η βολή κοστίζει 0,12 ευρώ και καταρρίπτει ταυτόχρονα ολόκληρα σμήνη

Είναι ένα όπλο χαμηλού κόστους που μπορεί να καταρρίπτει ταυτόχρονα πολλά drones διαταράσσοντας τα ηλεκτρονικά τους συστήματα Μία πραγματική επανάσταση στη στρατιωτική τεχνολογία έρχεται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής. Πρόκειται για ένα όπλο χαμηλού κόστους που μπορεί να

Απόλυτη σήψη στην Ευρώπη των σκανδάλων και της διαφθοράς – Έρευνα και σε βάρος του πρώην προέδρου της ETEπ

Αστυνομικοί από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο έχουν κατασχέσει τους τελευταίους μήνες υλικό που σχετίζεται με την έρευνα Οι εισαγγελείς της ΕΕ που είναι επιφορτισμένοι με τη διερεύνηση σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων ερευνούν πλέον και τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας

Νέες αφίξεις αλλοδαπών και συλλήψεις σε Σύμη και Ρόδο

Συνεχείς είναι οι αφίξεις αλλοδαπών από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια, στα νησιά μας. Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, με πορεία προς τις ανατολικές ακτές

Μετάβαση στο περιεχόμενο