Ενεργοποίηση έξι νέων εξειδικευμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων με τη συνεργασία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα σχετικά με τον συντονισμό, τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων ενεργειών για την ανάπτυξη δράσεων και συνεργειών στον τομέα της επιμόρφωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών, οι οποίες απορρέουν από το υπογραφέν Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., την 11 Μαΐου 2021.

Επιπρόσθετα, στη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε η ενεργοποίηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, των κάτωθι έξι νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων, με τη χρήση σύγχρονης και ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, αποκλειστικά για τα στελέχη, το πολιτικό προσωπικό και τους σπουδαστές της ΣΣΕ, κατόπιν συνεργασίας της Σχολής (ΣΣΕ) και του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., που αφορούν στη διδασκαλία ξένων γλωσσών και εξειδικευμένων αντικειμένων στρατιωτικής φύσης:

– Διοργάνωση ημερίδας για τις Δημόσιες Προμήθειες και τις Δημόσιες Συμβάσεις.

– Ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων: Στρατιωτική επιχειρησιακή έρευνα και τεχνικές επίλυσης προβλημάτων.

– Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και εφαρμογές αυτών στην Άμυνα.

– Στρατιωτική ανάλυση εδάφους.

– Γεωπληροφορίες.

– Εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας σε σπουδαστές της ΣΣΕ.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς και η Δρ. Δραμαλιώτη αποφάσισαν τον προγραμματισμό νέας σειράς συναντήσεων, για την άμεση ανάληψη ολιστικών δράσεων για νέα στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού όλων των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ) και των φορέων του ΥΠΕΘΑ, καθώς και των λοιπών Στρατιωτικών Σχολών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενήσαμε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, τους συνεργάτες της, καθώς και τους εκλεκτούς εκπροσώπους του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ και της ΣΣΕ.

Η συνάντησή μας, σε συνέχεια του υπογραφέντος Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αποτελεί την υλοποίηση και τη διεύρυνσή του, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., μέσω της ενεργοποίησης νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων και την ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων σε εξειδικευμένα αντικείμενα που καλύπτουν ειδικότερες εκπαιδευτικές ανάγκες των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η Πρόεδρος Ε.Κ.Δ.Δ.Α., Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και του ΥΠΕΘΑ, έκανε ιδιαίτερη μνεία τόσο στην εντατική υλοποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με την ενεργοποίηση δύο σημαντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη Σχολή Ευελπίδων από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, όσο και στην επέκταση της συνεργασίας αυτής με τη δρομολόγηση τεσσάρων ακόμα προγραμμάτων για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

«Η ένδοξη ιστορία των Στρατιωτικών Σχολών και η διαχρονικά επιτυχημένη πορεία του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. συναντώνται σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό σταυροδρόμι που θα φέρει ακόμα πιο γόνιμα αποτελέσματα στην ήδη εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης», δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος Δραμαλιώτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Β΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος, ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, οι Διευθυντές Β2 του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Ιωάννης Καστρίτσιος και της Διεύθυνσης Δόγματος και Εκπαίδευσης του ΓΕΣ Ταξίαρχος Πέτρος Δασκαλάκης, ο Κοσμήτορας της ΣΣΕ Δρ. Γεώργιος Καϊμακάμης. Από πλευράς του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. παρόντες ήταν η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης κ. Αγγελική Μπουρμπούλη και η συνεργάτης της Πρόεδρου του Οργανισμού κ. Δήμητρα Σακαρέλη.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήμνος: Απουσία ναυαγοσώστη στην αστική παραλία, Λιμενικος βούτηξε και ανέσυρε αγνοούμενο κολυμβητή

Νεαρή Λιμενικος σε υπηρεσία συνοδού στο Ναυαγοσωστικο σκάφος, σε αναζητήσεις τους νεαρού κολυμβητή, μολις τον εντόπισαν βούτηξε στα σκοτεινά νερά για να τον ανασύρει με ασφάλεια Ο 21χρονος κολυμπούσε το βραδυ της Δευτέρας (08/08) στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ρωμεϊκός

VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής

Γράφτηκε από τον D-Mitch   VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG Αυτό το άρθρο αφορά ένα νέο σκάφος που κατασκευάστηκε από τη VIKING Norsafe Hellas, το MUNIN S1200 Cabin HCG, το οποίο θα υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μέχρι τώρα, μεταξύ

Γιάννης Πλακιωτάκης : 175 εκατ. για λιμάνια και 80 εκατ. για άγονες

Nέα 255 εκατ. για την ακτοπλοΐαH χρηματοδότηση έργων, οι επιδοτήσεις γραμμών, τα οφέλη για τους νησιώτες και τον τουρισμό Ένας από τους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους της ηγεσίας του YNANΠ και του Γιάννη Πλακιωτάκη είναι η διαρκής στήριξη της ελληνικής ακτοπλοΐας,