Ενεργοποίηση έξι νέων εξειδικευμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων με τη συνεργασία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα σχετικά με τον συντονισμό, τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων ενεργειών για την ανάπτυξη δράσεων και συνεργειών στον τομέα της επιμόρφωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών, οι οποίες απορρέουν από το υπογραφέν Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., την 11 Μαΐου 2021.

Επιπρόσθετα, στη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε η ενεργοποίηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, των κάτωθι έξι νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων, με τη χρήση σύγχρονης και ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, αποκλειστικά για τα στελέχη, το πολιτικό προσωπικό και τους σπουδαστές της ΣΣΕ, κατόπιν συνεργασίας της Σχολής (ΣΣΕ) και του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., που αφορούν στη διδασκαλία ξένων γλωσσών και εξειδικευμένων αντικειμένων στρατιωτικής φύσης:

– Διοργάνωση ημερίδας για τις Δημόσιες Προμήθειες και τις Δημόσιες Συμβάσεις.

– Ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων: Στρατιωτική επιχειρησιακή έρευνα και τεχνικές επίλυσης προβλημάτων.

– Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και εφαρμογές αυτών στην Άμυνα.

– Στρατιωτική ανάλυση εδάφους.

– Γεωπληροφορίες.

– Εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας σε σπουδαστές της ΣΣΕ.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς και η Δρ. Δραμαλιώτη αποφάσισαν τον προγραμματισμό νέας σειράς συναντήσεων, για την άμεση ανάληψη ολιστικών δράσεων για νέα στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού όλων των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ) και των φορέων του ΥΠΕΘΑ, καθώς και των λοιπών Στρατιωτικών Σχολών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενήσαμε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, τους συνεργάτες της, καθώς και τους εκλεκτούς εκπροσώπους του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ και της ΣΣΕ.

Η συνάντησή μας, σε συνέχεια του υπογραφέντος Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αποτελεί την υλοποίηση και τη διεύρυνσή του, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., μέσω της ενεργοποίησης νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων και την ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων σε εξειδικευμένα αντικείμενα που καλύπτουν ειδικότερες εκπαιδευτικές ανάγκες των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η Πρόεδρος Ε.Κ.Δ.Δ.Α., Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και του ΥΠΕΘΑ, έκανε ιδιαίτερη μνεία τόσο στην εντατική υλοποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με την ενεργοποίηση δύο σημαντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη Σχολή Ευελπίδων από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, όσο και στην επέκταση της συνεργασίας αυτής με τη δρομολόγηση τεσσάρων ακόμα προγραμμάτων για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

«Η ένδοξη ιστορία των Στρατιωτικών Σχολών και η διαχρονικά επιτυχημένη πορεία του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. συναντώνται σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό σταυροδρόμι που θα φέρει ακόμα πιο γόνιμα αποτελέσματα στην ήδη εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης», δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος Δραμαλιώτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Β΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος, ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, οι Διευθυντές Β2 του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Ιωάννης Καστρίτσιος και της Διεύθυνσης Δόγματος και Εκπαίδευσης του ΓΕΣ Ταξίαρχος Πέτρος Δασκαλάκης, ο Κοσμήτορας της ΣΣΕ Δρ. Γεώργιος Καϊμακάμης. Από πλευράς του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. παρόντες ήταν η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης κ. Αγγελική Μπουρμπούλη και η συνεργάτης της Πρόεδρου του Οργανισμού κ. Δήμητρα Σακαρέλη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στην Αθήνα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής χαιρετίζουν τις εποικοδομητικές επαφές μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ, Τουρκίας και Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στην Αθήνα υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. “Μας ενθαρρύνει η συνεδρίαση του επερχόμενου Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί

Η «Νέα Αριστερά» των «11» πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώθηκε το όνομα της νέας Κ.Ο.

 Τη συγκίνησή του για την ανταπόκριση του κόσμου σ ‘αυτό «το πρώτο βήμα» της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των «11» βουλευτών που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ, Αλέξης Χαρίτσης, ανακοινώνοντας το όνομά της, «Νέα Αριστερά» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο.

Καλάθι των Χριστουγέννων μόνο με 6 προϊόντα – Εκτός κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Αντίστροφη μέτρηση και επίσημα για το «Καλάθι των Χριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ, το οποίο θα περιλαμβάνει μόλις 6 προϊόντα, όχι τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή στις 13 Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (04/12).

Ιδού γιατί θησαυρίζουν οι τράπεζες: Δανείζουν με 6,39% και αποδίδουν στους καταθέτες μόλις 0,46%

Για άλλη μια φορά καταγράφεται αύξηση στα περιθώρια κέρδους των τραπεζών, με την κερδοφορία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος να καλπάζει μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ακριβού χρήματος στη ζώνη του ευρώ. Οι τράπεζες ετοιμάζονται να κλείσουν τη χρονιά με κέρδη

Μετάβαση στο περιεχόμενο