Ενοχλημένη η Άγκυρα για τις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στην ΕΡΤ

Την ανησυχία που του προκάλεσαν το Καλοκαίρι του 2020 οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εξομολογήθηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας. Η υπονομευτική, για την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο, στάση της Τουρκίας είναι ένα από τα θέματα που θα θέσει ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

 

Για δεύτερη φορά στη διάρκεια τριών χρόνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ιδιαίτερα σημαντική στην παρούσα συγκυρία, σηματοδοτεί τις άριστες σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ που συνεχώς αναπτύσσονται.

Δευτέρα 16 Μαΐου ο Πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Τρίτη 17 Μαΐου θα απευθύνει ομιλία στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα απευθύνει ομιλία στην κοινή συνεδρίαση των νομοθετικών σωμάτων των ΗΠΑ.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και τον Φάνη Παπαθανασίου με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της θητείας του στην Ελλάδα, ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ αναφέρθηκε στην ένταση που προκαλεί συνεχώς η Τουρκία στο Αιγαίο.

Η σαφής τοποθέτηση του Αμερικανού διπλωμάτη προκάλεσε την θρασεία αντίδραση της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα. Σε ανάρτησή της στο Twitter, χωρίς να τον κατονομάζει, αφήνει αιχμές διπλωματικής δεοντολογίας.

 

Αλλά και στο Αιγαίο η Τουρκία επιμένει σε αναβάθμιση των προκλήσεων. Σε τριπλή υπέρπτηση πάνω από την νήσο Παναγιά προχώρησε το Σάββατο Τουρκικό Μή Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV). Παρά τα τουρκικά «παράσιτα» οι Ελληνοαμερικανική συνεργασία εκδηλώνεται και επί του πεδίου με συνεχείς συνεκπαιδεύσεις, ενώ στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η παραλαβή από τον Στρατό Ξηράς και άλλων 130 Αμερικανικών Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV).

Ενοχλημένη η Άγκυρα για τις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στην ΕΡΤ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά