Ένοπλες Δυνάμεις: Η «Μέδουσα 12» απλώνει τα πλοκάμια της και στέλνει μήνυμα στον Ερντογάν

Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία ανοίγουν πυρ στη Μεσόγειο – Ενισχύεται η αμυντική συνεργασία με χώρες – «καταλύτες» στην περιοχή.

Τα… πλοκάμια της απλώνει για μια ακόμη χρονιά η μεγάλη διμερής διακλαδική άσκηση «Μέδουσα 12», την οποία συνδιοργανώνουν η Ελλάδα και η Αίγυπτος.

Με βασικό στόχο την συνεχή εκπαίδευση και την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν σταματούν να εκπαιδεύονται και να προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί ακόμη και εμπόλεμη σύρραξη.

Η στρατιωτική ηγεσία στο ελληνικό «Πεντάγωνο» γνωρίζει καλά πως κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει και για το λόγο αυτό, πρόθεση του ΓΕΕΘΑ είναι να μην υπάρχει η παραμικρή αδράνεια και κανένας εφησυχασμός. Τα στελέχη των τριών Κλάδων βρίσκονται σε μόνιμη επαγρύπνηση, με συνεχείς δράσεις για την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων τόσο στην νευραλγική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όσο και των Βαλκανίων.

Άλλωστε, η ενδυνάμωση των διμερών και πολυμερών συνεργασιών βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος με μεθοδικές κινήσεις έχει καταφέρει να ισχυροποιήσει τις συμμαχίες ακόμα και με χώρες του λεγόμενου αραβικού κόσμου. Με κοινό στόχο την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, η Χώρα μας ενισχύει τους δεσμούς με την πανίσχυρη στρατιωτικά Αίγυπτο, θέτοντας αμφότερες την Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν στο περιθώριο.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά η διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ ‘22», με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Αιγύπτου. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έχει ήδη κάνει την… προεργασία συζητώντας και οργανώνοντας στο ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο την άσκηση, ενώ από 05 έως 08 Σεπτεμβρίου 2022 και στο πλαίσιο της προετοιμασίας, πραγματοποιήθηκε η Συνδυασμένη Κύρια και Τελική Σύσκεψη Σχεδίασης στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Βάσης Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, της Ελλάδος καθώς και της Κύπρου και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ως προσκεκλημένων χωρών. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο καθορισμός του προγράμματος δραστηριοτήτων και ο τελικός συντονισμός της Άσκησης, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 19 έως 25 Νοεμβρίου 2022 στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Ελλάδα και Αίγυπτος επισφραγίζουν για μια ακόμη φορά την άριστη συνεργασία μεταξύ τους, ενισχύοντας τον άξονα ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στέλνοντας δυναμική απάντηση στα νταηλίκια της Άγκυρας.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστρατοι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Όταν, το 1919, ιδρύθηκε το Λιμενικό Σώμα, προήλθε από τα «σπλάχνα» του Πολεμικού Ναυτικού.  Έτσι, βάσει εθνικών σχεδίων, το Λιμενικό Σώμα είναι Σώμα υπαγόμενο στο συγκεκριμένο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Παρότι στο παρελθόν επανειλημμένα αμφισβητήθηκε, αυτός ο «γνήσιος

21 Απριλίου 1967: Οι Στρατιωτικοί που είπαν ΟΧΙ στη χούντα

Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 η Ελλάδα έμπαινε στο γύψο μιας ακόμη στρατιωτικής χούντας. Οι συνέπειες για τον ελληνισμό ήταν βαρύτατες, Επτά χρόνια μετά οι ανόητοι που κατέλυσαν τη Δημοκρατία ξεπουλούσαν και τη Κύπρο. Το στίγμα της χούντας βάραινε

Εκσυγχρονισμός πολλαπλών εκτοξευτών RM-70: Στον εξοπλιστικό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς το Πυροβολικό Μάχης

* Του Κώστα Σαρικά Η ενίσχυση του Πυροβολικού Μάχης αποτελεί προτεραιότητα για τον Στρατό Ξηράς έπειτα και από την επανεξέταση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο εξορθολογισμού που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ των προγραμμάτων που πήραν το «πράσινο» φως

MED-5: Μέτρα πρόληψης των μεταναστευτικών ροών και όχι απώθησής τους ζητούν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

Οι πέντε μεσογειακές χώρες που αποτελούν τα νότια σύνορα της Ευρώπης και οι οποίες εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής πίεσης και του προβλήματος της παράνομης διακίνησης απεύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να σταματήσει να έχει πολιτικές κυρίως

Μετάβαση στο περιεχόμενο