Ένοπλες Δυνάμεις: Η «Μέδουσα 12» απλώνει τα πλοκάμια της και στέλνει μήνυμα στον Ερντογάν

Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία ανοίγουν πυρ στη Μεσόγειο – Ενισχύεται η αμυντική συνεργασία με χώρες – «καταλύτες» στην περιοχή.

Τα… πλοκάμια της απλώνει για μια ακόμη χρονιά η μεγάλη διμερής διακλαδική άσκηση «Μέδουσα 12», την οποία συνδιοργανώνουν η Ελλάδα και η Αίγυπτος.

Με βασικό στόχο την συνεχή εκπαίδευση και την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν σταματούν να εκπαιδεύονται και να προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί ακόμη και εμπόλεμη σύρραξη.

Η στρατιωτική ηγεσία στο ελληνικό «Πεντάγωνο» γνωρίζει καλά πως κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει και για το λόγο αυτό, πρόθεση του ΓΕΕΘΑ είναι να μην υπάρχει η παραμικρή αδράνεια και κανένας εφησυχασμός. Τα στελέχη των τριών Κλάδων βρίσκονται σε μόνιμη επαγρύπνηση, με συνεχείς δράσεις για την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων τόσο στην νευραλγική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όσο και των Βαλκανίων.

Άλλωστε, η ενδυνάμωση των διμερών και πολυμερών συνεργασιών βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος με μεθοδικές κινήσεις έχει καταφέρει να ισχυροποιήσει τις συμμαχίες ακόμα και με χώρες του λεγόμενου αραβικού κόσμου. Με κοινό στόχο την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, η Χώρα μας ενισχύει τους δεσμούς με την πανίσχυρη στρατιωτικά Αίγυπτο, θέτοντας αμφότερες την Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν στο περιθώριο.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά η διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ ‘22», με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Αιγύπτου. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έχει ήδη κάνει την… προεργασία συζητώντας και οργανώνοντας στο ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο την άσκηση, ενώ από 05 έως 08 Σεπτεμβρίου 2022 και στο πλαίσιο της προετοιμασίας, πραγματοποιήθηκε η Συνδυασμένη Κύρια και Τελική Σύσκεψη Σχεδίασης στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Βάσης Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, της Ελλάδος καθώς και της Κύπρου και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ως προσκεκλημένων χωρών. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο καθορισμός του προγράμματος δραστηριοτήτων και ο τελικός συντονισμός της Άσκησης, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 19 έως 25 Νοεμβρίου 2022 στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Ελλάδα και Αίγυπτος επισφραγίζουν για μια ακόμη φορά την άριστη συνεργασία μεταξύ τους, ενισχύοντας τον άξονα ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στέλνοντας δυναμική απάντηση στα νταηλίκια της Άγκυρας.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το