Εντός Δεκεμβρίου ξεκινά η επέκταση του φράχτη μήκους 35 χλμ. στον Έβρο

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €99,2 εκατομμύρια

Εντός του Δεκεμβρίου θα αρχίσει να υψώνεται σταδιακά ο νέος φράχτης, μήκους 35 χλμ. στον Έβρο. Την ίδια ώρα που οι περιπολίες στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι μεταναστευτικές ροές σε σχέση με το καλοκαίρι καθώς οι τουρκικές αρχές αποτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες να προσεγγίσουν την οριογραμμή, είναι σε εξέλιξη και οι εργασίες για την επέκταση του φράχτη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 99,2 εκατομμύρια ευρώ. Το σχέδιο «θωράκισης» του Έβρου όμως περιλαμβάνει και το στελεχιακό δυναμικό που περιπολεί στην περιοχή. Στα μέσα Οκτωβρίου είχε γίνει γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης 14 επιλαχόντων, από τον προηγούμενο διαγωνισμό, συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με την εκπαίδευσή τους να έχει προγραμματιστεί για αυτή την περίοδο.

Οι συνοριοφύλακες εκτός από την αποτρεπτική ισχύ του φράχτη θεωρούν ως βασικό «εργαλείο» τους τις κάμερες που υπάρχουν στους πυλώνες του φράχτη καθώς διαρκώς στέλνουν εικόνα κέντρα επιχειρήσεων στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα, ενώ τη λαμβάνει και το Κέντρο Επιχειρήσεων στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον τα εγκατεστημένα ραντάρ ανιχνεύουν κάθε κίνηση και έτσι μπορούν οι χειριστές να ελέγξουν με τις κάμερες (ημέρας και θερμικές) τα σημεία που ελέγχουν.

Επιπλέον διαθέτουν και κάμερες χειρός, ενώ με τους νέους ασυρμάτους που βρίσκονται στη διάθεσή τους έχουν αποτρέψει τις «παρεμβολές» που δυσχέραιναν το έργο τους.

Στο «οπλοστάσιό» τους, πέρα από τα ειδικά περιπολικά οχήματα, περιλαμβάνονται και τεθωρακισμένα οχήματα MRAP Typhoon GSS-300 τα οποία διαθέτουν αντιβαλλιστική θωράκιση που προστατεύει τους επιβάτες από καταιγισμό πυρών, ενώ αντέχει και χτύπημα από νάρκη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο επίλεκτο σώμα του αμερικανικού στρατού: «Δοκιμάζονται οι αντοχές του ανθρώπου» (vid)

Στο ανελέητο κρύο της Αλάσκας, ο στρατός των ΗΠΑ σφυρηλατεί μια νέα γενιά στρατιωτών ικανών να ευδοκιμήσουν στα πιο σκληρά περιβάλλοντα. Μέσα σε ανέμους που παγώνουν τα κόκκαλα και θερμοκρασίες που μπορεί να πέσουν σε ιστορικά χαμηλά, οι στρατιώτες δοκιμάζονται με τρόπους που υπερβαίνουν την παραδοσιακή στρατιωτική

Εργοδότης παρακολουθούσε με GPS το εταιρικό ΙΧ υπαλλήλου του

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) δέχθηκε την καταγγελία πρώην εργαζομένου σε θέση υπαλλήλου – πωλητή, σύμφωνα με την οποία τα προσωπικά δεδομένα του είχαν τύχει παράνομης επεξεργασίας μέσω του συστήματος γεωεντοπισμού (GPS), που λειτουργούσε σε όχημα το οποίο

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν οφειλές στο Δημόσιο, για ποιους έρχεται «ψαλίδι» στην παρακράτηση

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό από το 70% που ανέρχεται σήμερα το ποσοστό παρακράτησης θα μειωθεί κάτω από 50%. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που κάποιος χρειάζεται ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο για παράδειγμα, αντί να παρακρατηθεί ποσοστό 70%

Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι: Ελεύθερη η είσοδος σήμερα, Κυριακή 3 Μαρτίου

Ελεύθερη είναι η είσοδος σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που υπάγονται στο υπουργείο Πολιτισμού σήμερα, Κυριακή 3 Μαρτίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη καθώς αποτελεί την πρώτη Κυριακή του μήνα, ενώ είναι η τελευταία Κυριακή με δωρεάν είσοδο για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, που λήγει στις 31 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται

Μετάβαση στο περιεχόμενο