Εντυπωσιακό! Το αμφίβιο M3 είναι μία αυτοκινούμενη πλωτή γέφυρα! (Εικόνες)

Το αμφίβιο σύστημα M3, γνωστό και ως M3 Amphibious Rig (Αμφίβια Εξέδρα) είναι ένα αυτοκινούμενο όχημα που χρησιμοποιείται για την μετακίνηση αρμάτων και άλλων οχημάτων από υδάτινα εμπόδια.

Αποτελεί το πιο προηγμένο και γρήγορο σύστημα μεταφοράς, όσον αφορά τους τομείς της χωρητικότητας φόρτωσης, του χρόνου συναρμολόγησης και της κινητικότητας σε διάφορα εδάφη και στο νερό. Ουσιαστικά το όχημα μετατρέπεται σε πλωτή γέφυρα (εξέδρα), η οποία κινείται και ελέγχεται κανονικά στο νερό.

Ποιος Το Ανέπτυξε;

Το σύστημα αναπτύχθηκε αρχικά από την γερμανική εταιρεία Eisenwerke Kaiserslautern το 1982, η οποία μετέπειτα αποκτήθηκε από την General Dynamics European Land Systems. Το M3 διαδέχθηκε με επιτυχία το M2, το οποίο είχε αναπτυχθεί από την ίδια εταιρεία.

Οι δοκιμές του νέου συστήματος πραγματοποιήθηκαν σε αρκτικά και σε τροπικά κλίματα, όπως και σε περιβάλλοντα της κεντρικής Ευρώπης. Έγιναν ασκήσεις σε σενάρια άμυνας αστικών περιοχών, σε επιχειρήσεις μάχης κλπ.

Το τελικό M3 προσφέρει άριστη ευκινησία, συμβατότητα και άψογη μετάβαση από το νερό στην ξηρά. 

Εντυπωσιακός Σχεδιασμός και Απόδοση

Στους δρόμους το M3 λειτουργεί σαν ένα κανονικό τετράτροχο όχημα. Στο νερό ωστόσο κινείται με την βοήθεια δύο πολύ μεγάλων αλουμινένιων πλωτήρων που του δίνουν την ικανότητα να επιπλέει. Όταν οι δύο αυτοί πλωτήρες ενώνονται, σχηματίζουν μία πλωτή γέφυρα ικανή να υποστηρίξει βαριά άρματα μάχης έως 132 τόνων.

Είτε χρησιμοποιηθεί ως πλωτή γέφυρα είτε ως όχημα μεταφοράς στο νερό, στα M3 μπορούν να τοποθετηθούν κάθε τύπος άρματος μάχης, όπως τα γερμανικά τανκς Leopard 2, τα αμερικανικά M1A2 Abrams ή το βρετανικό Challenger 2.  

Προσφέρει επίσης διαλειτουργικότητα με άλλες λύσεις παράταξης πλωτών γεφυρών, όπως τα οχήματα Standard Ribbon Bridge και Floating Support Bridge. Το αμφίβιο όχημα διαθέτει επίσης συζευκτήρες για να διασφαλιστεί η σωστή διεπαφή κάθε στιγμή, ακόμη και με την χρήση διαφορετικού τύπου εξοπλισμού.

Η αμφίβια εξέδρα του M3 μπορεί να ελεγχθεί και μέσα από την καμπίνα του οχήματος, την ώρα που αυτό βρίσκεται στο νερό. Επιπρόσθετα, μπορούν να ενωθούν πολλές πλωτές γέφυρες οχημάτων M3 μαζί. Οχτώ τέτοια οχήματα μπορούν να δημιουργήσουν μία πλωτή γέφυρα μήκους 100 μέτρων. 

Όσον αφορά την κινητικότητα του, το όχημα μπορεί να ταξιδέψει με μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα στον δρόμο, ενώ μπορεί να κινηθεί σε επιφάνειες μέγιστης οριζόντιας κλίσης 60%. Στο νερό τώρα και σε πλήρη φόρτωση το M3 μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 9 χλμ/ώρα, ενώ άδειο φτάνει ταχύτητα 14 χλμ/ώρα.

GALLERY

M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3
M3

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος ΠΝ: Παρακολουθήσεις επικοινωνιών ΓΕΕΘΑ

ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ – ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ Σήμερα το πρωί βρέθηκα σε τηλεοπτική συζήτηση στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” στον ANT1, όπου συζητήσαμε το ζήτημα της πληροφορίας που δημοσιεύθηκε, ότι παρακολουθούντο οι επικοινωνίες του Α/ΓΕΕΘΑ (οι Τούρκοι δεν έχασαν

ΣΑΣΜΥ: «Επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει Επαναφορά των επιδομάτων, Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας»

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: «Επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει Επαναφορά των επιδομάτων, Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας». Η ανακοίνωση της ΣΑΣΜΥ: Αξιότιμε κ. Υπουργέ Ο ΣΑΣΜ Υ(Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών) μετά από παρότρυνση των

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου – Οι νέες ημερομηνίες

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2023 για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και

Κρήτη: Συναγερμός στο Ηράκλειο για ένα κοριτσάκι 2 ετών που ήπιε χλωρίνη

«Συναγερμός» σήμανε νωρίς το μεσημέρι στο ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο, για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε ένα παιδάκι που ήπιε χλωρίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών, το οποίο οι διασώστες παρέλαβαν από τον καταυλισμό των Ρομά στο Ηράκλειο. Το παιδάκι μεταφέρθηκε