Επετειακή Έκδοση Ναυτικών Χρονικών: Μία ρότα 90 ετών

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας μέσα από την πένα των αρθρογράφων των Ναυτικών Χρονικών

Το περιοδικό Ναυτικά Χρονικά συμβαδίζει εδώ και δεκαετίες με την πορεία ανάπτυξης και εδραίωσης της ελληνικής ναυτιλίας. Από το 1931, τεύχη του περιοδικού έχουν ταξιδέψει και διαβαστεί σε όλες τις θάλασσες της γης, όπου πλέουν και τα πλοία του εμπορικού στόλου των Ελλήνων. Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού, ο αναγνώστης μπορεί να «ταξιδέψει» και να γνωρίσει όχι μόνο τις σημαντικότερες στιγμές εξέλιξης της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και να λάβει μέρος στο συναρπαστικό παρόν των Ελλήνων της θάλασσας.

Επετειακή Έκδοση Ναυτικών Χρονικών: Μία ρότα 90 ετών | Ναυτικά Χρονικά

Ο εορτασμός των 90 χρόνων των Ναυτικών Χρονικών συνοδεύτηκε από πολύμηνη μελέτη εκ μέρους μίας πολυσυλλεκτικής ερευνητικής ομάδας στο αρχείο τευχών και ανέκδοτων φωτογραφιών. Απώτερος σκοπός είναι μέρος του ‒κατά βάση ανεξερεύνητου‒ αρχειακού πλούτου του περιοδικού να μεταφερθεί στις σελίδες του επετειακού τεύχους: καρτ ποστάλ με τα ελληνικά πλοία του Μεσοπολέμου, φωτογραφίες νεότευκτων ελληνικών πλοίων, ευχαριστήριες επιστολές και σπάνιο υλικό από όλες τις δεκαετίες ζωής του περιοδικού χαρίζουν στον σημερινό αναγνώστη μια μοναδική εμπειρία.

Επετειακή Έκδοση Ναυτικών Χρονικών: Μία ρότα 90 ετών | Ναυτικά Χρονικά

Η οργάνωση αυτού του υλικού εστιάστηκε στις εννέα δεκαετίες κυκλοφορίας των Ναυτικών Χρονικών. Εννέα ενότητες στις οποίες το περιοδικό ‒από την ίδρυσή του‒ παρακολουθεί όλα τα σπουδαία γεγονότα που αφορούν την πορεία εξέλιξης της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας. Από τον καταστροφικό για τους Έλληνες ναυτικούς Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την υπόθεση των 100 Λίμπερτυ μέχρι την αναγέννηση και τελικά την εδραίωση της ελληνόκτητης ναυτιλίας, εν μέσω διεθνών οικονομικών κρίσεων και αλλαγών στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη. Η παρουσίαση αυτών των γεγονότων συνοδεύεται σε κάθε ενότητα από τη σχολιογραφία εξεχουσών προσωπικοτήτων της ναυτιλιακής κοινότητας και τακτικών αρθρογράφων του περιοδικού.

Επετειακή Έκδοση Ναυτικών Χρονικών: Μία ρότα 90 ετών | Ναυτικά Χρονικά

Στην επετειακή έκδοση, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ναυτιλιακού Τύπου, γίνεται επίσης προσπάθεια για την καταγραφή και την ανάδειξη, μέσω συγκεκριμένων πηγών, των σημαντικότερων στιγμών που επηρέασαν τη ναυτιλία των Ελλήνων τα τελευταία 25 χρόνια, περίοδος που συμπίπτει με τη νέα εποχή έκδοσης των Ναυτικών Χρονικών.

Διαβάστε στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών που κυκλοφορεί | Ναυτικά Χρονικά

Η συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση των Ναυτικών Χρονικών αποτελεί σημείο εκκίνησης για τη συντακτική ομάδα του περιοδικού: νέες ιδέες, νέες προσεγγίσεις και νέες πρωτοβουλίες για το ιστορικότερο έντυπο του ελληνικού ναυτιλιακού Τύπου.

Για να αγοράσετε το επετειακό τεύχος, επισκεφθείτε το: eshop.naftikachronika.gr

 

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):